Annamari Sipilä

Stop hand.png Annamari Sipilä on julistettu idiootiksi, sillä hän on perse ihmiseksi ja vihjeetön kasa tyhjänpäiväistä roskaa,
eikä hänen sanansa ja tekonsa arvolla ole tekemistä niiden asioiden kanssa, joihin ne saattoivat pyrkiä.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Annamari Sipilä.

Annamari Sipilä on Helsingin Sanomain uuvuttavimpia ja julkisuudesta viehättyneimpiä kirjoitusripuloitsijoita, jolle trollausmentaliteetti ja feministiseksi hänen itsensä keskuudessa mielletty itsetarkoituksellinen teräväkielisyys ovat tärkeämpiä kuin itse aihe, ajattelun koherenssi tai se, sattuuko tietämään mitään siitä, mistä naputtelee. Häntä pidetään hauskana ja terävänä kaikkialla Anna-Stina Nykäsen parissa.

Sipilä luulee olevansa jonkinlainen liberaali naisasianainen, vaikka hänen kolumninsa tuovat ilmi lähinnä uuskonservatiivisen sovinistista ajatusmaailmaa. Hän on kehittänyt sanan knarttu, jossa selittää yhdistyvän narttuuden ja kranttuuden hyvät puolet, ja onkin todellinen nrsisti. Sipilä pyrkii ulkomaankirjeenvaihtajana uudeksi Helena Petäistöksi, ja on jo onnistunut ylittämään tämän ärsyttävyydessä vuoden 2011 syksystä alkaen. Sipilällä on hypnoottis-magneettinen katse. Hän kertoo Twitter-tilillään, että "Earl Grey keeps me sane",1 https://twitter.com/annamarisipila mikä tarkoittanee, että hänen olisi itsediagnoosin osuvuudesta riippuen joko nostettava tai leikattava teenkulutustaan roimasti.

Ulkomaankirjeenvaihtajana Sipilä joutuu kirjoittamaan toisinaan myös aivan varsinaisia reportaaseja oikeista uutisaiheista, mikä häiritsee pahasti hänen kolumniörvellystään vuosina, jolloin Britanniassa on vaalit tai syntyy kuninkaallinen vauva. Brexitin myötä Sipilä on joutunut enenevässä määrin seuraamaan myös varsinaisia asiasisältöjä, mikä on pakottanut hänet tykittelemään kolumnipatteristolla entistäkin sakeammin.

Sipilän säväyttävimpiä kolumnejaMuokkaa

Pyöräilijä, ole mies! (HS 19.4.2013)

Sipilä vaatii miespuolisia pyöräilijöitä polkemaan ajoradalla silloinkin, kun tarjolla olisi pyörätie – mikä on lainvastaista. Vaatimustaan Sipilä perustelee sillä, että mieheltä on sukupuolinormatiivisesti epämiehekästä käyttää soittokelloa, kun Sipilän kaltaiset haahuilijat seilaavat kevyen liikenteen väylää jalan miten sattuu. Kolumni yhdistää klassisella tavalla Sipilän kirjoitusten keskeisimmät piirteet: tietämättömyyden, trollauksen ja heteronormatiivisten kliseiden käyttämisen jonkun ihmisryhmän nolaamiseen.

Tunteet on meillä tapakristityilläkin2 Ei aina kyllä uskoisi (toim. huom.) (HS 21.7.2013)

Sipilä paljastaa rohkeasti olevansa luterilainen, joka horisee Jumalasta juotuaan hiukan liikaa viiniä, jolloin ilmeisesti kirjoittelee myös kolumninsa. Amerikkalaisilta konservatiiveilta tuttua juutalais-kristillisen tradition kiveenhakattua olemusta toisteleva kolumni toteaa, että kannattaa olla luterilainen, koska luterilaiset suvaitsevat enemmän kuin roomalais- tai kreikkalaiskatoliset. Tosin jos tämä on kriteeri, kannattaisi erota Suomen kirkosta ja liittyä vaikka kveekareihin tai unitaareihin. Tämä kuitenkin edellyttäisi, että Sipilä seuraisi omaa logiikkaansa.

»Suomen luterilainen kirkko on moneen kertaan parjattu. Itsekin eroaisin heti, jos naisille ei sallittaisi pappeutta.»

Sen sijaan homoseksuaalien yhdenvertaisuus kirkossa ei ole yhtä merkittävä ja legitiimi syy erota kuin naisten mahdollisuus toimia kirkollisissa viroissa. Näin siksi, että Sipilä ei ole itse homoseksuaali. Sen sijaan hän on nainen, kuten usein mieluusti tuo esille.

Viitsisikö Suomea puolustaa? (HS 25.5.2015)

Sipilä on sydämistynyt joidenkin yksittäishörhöjen lausumista, jossa nämä ovat kai analysoineet Suomen aseman sotatilassa niin toivottomaksi, etteivät pidä sotatoimiin osallistumista järkevänä. Moraalinvartijan ominaisuudessa hän tietysti kirjoittaa siitä heti lehteen reflektoimatta asiaa sen kummemmin.

»Maanpuolustus ei ole valintakysymys. Jokainen Suomen kansalainen on velvollinen osallistumaan isänmaan puolustukseen tai avustamaan siinä. Maanpuolustusvelvollisuudesta säädetään perustuslain 127. pykälässä, ja se koskee kaikkia suomalaisia ikään, sukupuoleen tai kuntoisuuteen katsomatta.»

Sukupuolikysymyksellisesti muutoin valistunut Sipilä jättää mainitsematta, että naisten osalta maanpuolustusvelvollisuus on pelkästään symbolista höttöä. Sipilä ei ole uhkumastaan maanpuolustustahdosta huolimatta itse suorittanut naisten vapaaehtoista asepalvelusta, vaikka se on ollut vuodesta 1995 mahdollista niille naisille, jotka haluavat osallistua Suomen puolustamiseen.

Antakaa meidän pitää edes naisten vessat (HS 9.7.2017)

Ajatus unisex-vessoista, ah niin raflaavaa. Tietysti Hesarin kolumnistienkin pitää ruotia tätä tuikitärkeää puheenaihetta. Sipilän mukaan naistenvessat ovat turvapaikkoja, joihin Sipilä pääsee pakoon "väsyttävältä ja jopa häiritsevältä" miesseuralta, ja näin ollen sukupuolivessat ovat suunnilleen naisten viimeinen etuoikeus tässä maailmassa. Nyt tämäkin heiltä viedään. Sipilä saa naistenvessat muistuttamaan amerikkalaissitcomeista, noista sukupuolitasa-arvon tienraivaajista: "Naisten vessa on hyvä paikka muun muassa vaihtaa sukkahousut, vetää rauhassa hetki henkeä, käydä sisarellinen kriisipalaveri, organisoida käsilaukku" jne. Ajatusta miesten sottaisuudesta Sipilä ei sentään halua edistää, sillä siisteys on yksilöominaisuus; sen sijaan väsyttävyys, häiritsevyys ja ainainen taipumus olla jaloissa ovat pelkästään miehiin liitettäviä ominaisuuksia, ja onhan se kauheaa jos miehet tulevat näine ominaisuuksineen vielä samaan vessaankin.

Voi raukka­parkaa – hän on yliopisto-opiskelija (HS 7.7.2019)

Kunnon feministinä Sipilä käyttää hyväkseen asemaansa maan johtavan sanomalehden kolumnistina hyökätäkseen itseään heikommassa asemassa olevia kohtaan. Kolumni ei sisällä argumentteja ja sen "ironisoiva huumori" ilmentää keskiluokkaista ylimielisyyttä tyylipuhtaimmillaan. Go Annamari!

Voiko pitkä mies ikinä ymmärtää naista? (HS 20.10.2019)

Sipilä valmistelee ja petaa tulossa olevaa terf-kaapistatuloaan brittiläisten radikaalifeministimummojen vuosia myllyttämien roskakolumnien tähteistä koostetulla, ilmeisen kuvitteellisella keskustelulla niinikään kuvitteellisen "fiksun" miehen kanssa päästäkseen osoittamaan, että sukupuoli on rigidi ja ylittämätön fyysinen raja, täydellisesti biologiaan palautuva Berliinin muuri asetelmassa, jossa DDR on se hyvis. Oikeistokonservatiivien pakkomielle naisten vessoista ja pukuhuoneista on tietysti läsnä, sillä Sipilä ei saisi sitä pois mielestään vaikka yrittäisi. Kolumni on pieni näyte siitä, miten paljon tekstiä voi saada aikaan siitä, miten paljon transsukupuolisia pelkää mainitsematta kohdetta kertaakaan. Kolumni päättyy klassiseen sipilistiseen tunkkukärkkäilyyn: "Fiksulta ja koulutetultakaan mieheltä ei voi edellyttää kykyä asettua täysin naisen asemaan. Ei edes lyhyeltä fiksulta ja koulutetulta mieheltä." Bonuskierros kaikille historiasta mitään tietäville, read and weep: "Modernissa taloudessa ruumiinrakenteella, voimalla, painolla ja pituudella ei ole enää samanlaista merkitystä kuin maatalous- tai esiteollisessa yhteiskunnassa. Tietotyössä ei tarvita tiettyjä sukuelimiä." Harva nykyään enää tietää, että vielä 1700-luvulla pellot kynnettiin kivespusseilla.

"Terf" on vihapuhetta siinä missä "jutku" tai "neek-" (HS lähitulevaisuudessa)

Sipilän jo pitkään pöytälaatikossaan pitämä puolustuspuhe julkiterffiytymistä seuraavan somekohun varalle. Sisältö on ennakoitavissa mutta merkityksetön, ja tulee yhdistämään kaikki Sipilän kolumnien peruspiirteet: totaalisen mielisokeuden, laimean pisteliäisyyden joka kätkee taakseen luuytimeen saakka menevän ilkeyden,[1] argumenttien erottelun esittäjän biologisen sukupuolen perusteella, sakean naiseussössötyksen, ja omien ajatusten täydellisen puuttumisen.

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Osteoporoosi on erityisesti NAISIA koskeva ongelma, joten luitaan on syytä vahvistaa ja kalloaan paksuttaa kaikin mahdollisin keinoin.