Anni Sinnemäki

Työministeri (2009-2011) Anni Sinnemäki työn touhussa. Huomaa kiusaantuneesti pakenevat potentiaaliset vihreiden äänestäjät.

”Vantaalla tapahtuu jatkuvasti”

~Anni Sinnemäki

Anni M.M. "Sinnetännemäki" Sinnemäki (s. 20. heinäkuuta 1973) on sanoittaja sekä vihreiden entinen puheenjohtaja, joka sai perintönä myös työministerin kiitollisen viran Vanhasen ja Kiviniemen hallituksissa. Hänet on yksimielisesti julistettu sukupolvensa tulkiksi, siksi sönkkääviä ja omituisia lausuntoja hän on julkisuuteen laskenut. Tämän lisäksi Sinnemäki edustaa yleistyvää teiniäitien kansanosaa, sillä hän väänsi toukan jo 16-vuotiaana. Sinnemäki oleskeli Helsingin Yliopiston humanistisen tiedekunnan tilastojen murheenkryyninä vuodet 1992–2001. Tiettävästi "Venäjän kirjallisuuden ja filosofian opinnot antoivat kriittisyyttä, analyysikykyä ja taitoja perehtyä kokonaisuuksiin"[1] – eivät kuitenkaan niin paljoa, että edes suppea kandidaatintyö olisi alle yhdeksässä vuodessa valmistunut.

Sinnemäki nousi vihreiden puheenjohtajaksi 35-vuotiaana keväällä 2009 vailla vastaehdokkaita. Kukaan ei uskaltanut haastaa Sinnemäkeä, jonka mittavien poliittisten saavutusten huippuja ovat Ultra Bran kiihkeän poliittiset sanoitukset ja keskarin näyttäminen Sauli Niinistölle. Sinnemäelle tärkeitä poliittisia tavoitteita ovat yksityisautoilijoiden vangitseminen, moottoriteiden purkaminen ja ulkomaille suuntautuva hyväntekeväisyys muiden ihmisten rahoilla. Sinnemäki nousi työministeriksi Vanhasen 2. hallitukseen puoluetoverinsa Tarja Cronbergin tilalle, joka muutti susiluolaan Pohjois-Karjalaan.

Sinnemäen kansanedustajauran näkyvimpiä saavutuksia oli alkoholisoituminen veronmaksajien rahoilla. Sinnemäki illasti Jan Vapaavuoren kanssa kansan piikkiin juoden kolme pulloa viiniä per lärvi viidessä minuutissa ennen alkupaloja. Tällä saavutuksella Sinnemäki pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan ja lööppeihin. Sinnemäki itse kommentoi asiaa, jotta "harjoitus tekee mestarin".

Sinnemäki oli pitkään tasavallan presidentin jälkeen Suomen johtava niinkuttaja. Puheenjohtajakampanjansa yhteydessä hän kuitenkin petrasi ilmaisutaitoaan ja onnistui haihduttamaan niinku-sanan lähes olemattomiin. Tämä kehitys ei kuitenkaan parantanut lainkaan hänen ilmaisunsa sisällöllistä puolta.

Sinnemäki oli eduskunnan nopeimpia pukeutujia, keskittyen erityisesti takinkäännön harjaannuttamiseen. Sinnemäki käänsi kautensa loppupuolella takkinsa niin nopeasti ja usein, että ihmissilmä ei pystynyt edes havaitsemaan liikettä. Sinnemäelle tarjottiin omaa takinkääntöesitystä Las Vegasin kasinoilla, mutta Sinnemäki joutui kieltäytymään lentoliikenteen aiheuttaman hiilijalanjäljen takia. Olisihan se ikävää jos taivaalla olisi iso hiihtomononkuva keskellä kirkasta päivää.

Vihreiden kärsittyä rankan tappion vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Sinnemäki ilmoitti tulkintanaan, että takaisku johtui hänen käsittämättömästä intonaatiostaan. Hän teki asiasta johtopäätökset ja dumppasi puolueensa puolikompostoidut jätökset jonkun toisen niskaan.

Vuonna 2014 Sinnemäki valittiin Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi. Hänellä ei ole mitään kokemusta kaupunkisuunnittelusta tai kaavoituksesta, mutta she's a natural. Hoitihan hän ministerintehtäviäkin ilman minkäänlaista asiantuntemusta, ja hyvä tuli. Kyseessä ei ole vihreiden joskus muinoin kritisoima ns. poliittinen virkanimitys, koska... koska... nyt on kyllä vaikeeta. Tehtäväänsä Sinnemäki hoiti kuin tavallistakin hutilompi kokoomusbroileri, ja tältä pohjalta Helsingin vihreät valitsi vuonna 2017 Sinnemäen puolueensa pormestariehdokkaaksi Helsingissä. Hän voitti yleiskokousäänestyksessä Yölinjalla Pekka Saurin, jonka heikkouksina pidetään, että hänellä on XY-kromosomirasitteen lisäksi kaupunkihallinnosta pitkälti kokemusta ja asiantuntemusta, ja että häntä arvostetaan yli puolue- ja ultrabravadofanirajojen.[2]

Sinnemäestä on selkeästi muodostamassa vihreiden esihistoriallisen äitikultin uusi jatkaja, Heidi Hautalan ja Satu Hassin seuraaja, jonka ympärillä lakeijapiiri pyörii ja jota vastaan ei kukaan avoimuudella ylpeilevässä puolueessa uskalla lausua sanaakaan.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.

ViitteetMuokkaa