Archie Bunker

Archie Bunker (s.1925) on se kiva rasistisetä Nelosen Perhe On Pahin -sarjasta, jota kanava esittää uusintojenuusintojen uusintoina sekä aamu- että iltapäivisin.

Tämä mies päivitti suomalaisten asennemaailmaa enemmän ja pidempään kuin kukaties kukaan toinen.


Archie Bunker juurtuu osaksi jokapäiväistä elämäämmeMuokkaa

Perhe on pahin -sarjaa esitti Suomessa alun perin 1970-luvulla Oy Mainos-TV-Reklam Ab (nykyään MTV3). Tuolloin sarjaa esitettiin arki-iltaisin parhaaseen katseluaikaan. Sarja oli tyypillinen amerikkalainen pienen budjetin valmiiksi naurettu, mutta päähenkilö Archie Bunkerin maailmankatsomus kävi suorastaan opetuksesta suomalaiselle rahvaalle. Archie Bunker osoittautui heti alkuun kelpo amerikkalaiseksi, joka vihasi

Erilaisissa kannanotoissaan Archie Bunker ei salannut tuoda esille yleistä vastenmielisyyttään maahanmuuttajia kohtaan. Erityistä halveksuntaa hän osoitti vävylleen Mikelle, joka oli syntyperältään puolalainen. Bunker nimitti vävyään "läskipääksi" ja "polakiksi". Rasismi vielä 1970-luvulla oli täysin hyväksyttävää eikä herättänyt huomiota siinä määrin kuin nykyisin, joten tämän päivän katsannossa sarjan jaksot vaativat ennen esitystä varoituslauseet epäkorrektiudesta, jota eräät roolihenkilöt esittävät.

Kuka on Archie Bunker?Muokkaa

Archie Bunker on tietenkin roolinimi. Kysymys siitä, kuka tämä tukevahko lähiöamerikkalainen lopulta on, on herättänyt jatkuvasti kysymyksiä ja aiheen tiimoilta on aitoamerikkalaiseen tapaan tehty useita ohjelmasarjoja. Useat eri asiaa tutkineet tahot ovat todistaneet pitävästi Archie Bunkerin todellisuudessa olevan Robert De Niro. Lähde?

  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.