Arkansasin osavaltion nimen alkuperä

Arkansas oli yhdeksäs osavaltio joka hyväksyttiin Yhdysvaltojen imperiumiin heti sen jälkeen kun sen asukkaat suostuivat adoptoimaan Oprah Winfreyn. Nimi "Arkansas" lausutaan paikallisella murteella siten, että se kuulostaa lauseelta aikaisoo, minkä uskotaan kuvailevan Arkansasin roskasakin naispuolisten henkilöiden takamusten kokoa.

HistoriaMuokkaa

Arkansas oli alun perin Louisianan pohjoispuoli, jonka Ranska dumppasi Yhdysvaltain taakaksi vuonna 1802. Koska Yhdysvallatkaan ei ollut suuremmin kiinnostunut alueesta, Arkansas oli käytännössä itsenäinen kenenkään tajuamatta aina vuoteen 1836, jolloin Meksiko alkoi tiirailla siitä kiinnostuneena, mihin USA vastasi liittämällä sen itseensä mitä pikimmiten. 1861 Yhdysvaltain sisällissodan puhjettua maa jakautui kahtia, eikä kukaan muistanut pientä Arkansasia, joka heti kohta innokkaasti jo tuhisi ja tohelsi ensimmäisiä presidentinvaalejaan. Pian se kuitenkin tajusi taistelevansa Konfederaation puolella, joka muuten hävisi, ja sodan jälkeen se liitettiin takaisin Yhdysvaltoihin.

TriviaaMuokkaa

  • Lain mukaan kaikkien arkansasilaisten naisten tulee kulkea jatkuvasti avojaloin, sekä olla raskaana vähintään 75% vuodesta.
  • Suuntavilkun käyttö on kielletty.
  • Arkansasin osavaltion nimikkolintu on moskiitto.
  God bless America, tämä artikkeli on turhan kommunistinen Hikipediaan.
Voit auttaa vapauden ja demokratian levittämistä laajentamalla artikkelia.