Artemis Fowl

Brain.jpg VAARA! Sisältää tylsyyttä!
Tämän artikkelin luoja on tylsämielinen ja luultavasti wikipediamielinen konttorirotta. Häntä emme voi enää pelastaa, mutta artikkelin kyllä, tekemällä siitä hauskemman.

Artemis Fowl on kirjasarja, jonka pääosassa on samanniminen pikkupoika. Sarjan ensimmäisessä osassa Fowlin sukuun kuuluva nuori nero sattuu aivan vahingossa löytämään ullakoltaan vanhan, pölyttyneen pikku kirjan, jossa on kummallisia tikkukirjaimia. Hän alkaa tutkimaan outoa kieltä, ja päätyy lopulta rikoksen polulle: kidnappaamaan keijun, joita ei muuten pitäisi olla ollenkaan olemassa.

HahmotMuokkaa

Artemis Fowl. Artemis Fowl on nuori poika, jonka aivot on korvattu supertietokoneella ja on ilmeisesti aikansa suurin nörtti sekä sukua vampyyreille. Hänen persoonallisuuttaan on vaikea kuvailla, sillä hän kykenee tekemään tyhjiksi kaikki aivojenskannausyritykset voittamattomalla viruksentorjuntaohjelmallaan, jonka hän on asentanut päähänsä/supertietokoneeseensa. Hänellä on seinähullu äiti, joka sekosi kuultuaan miehensä kuolleen Venäjällä ja jättisuuri henkivartija, jonka lempinimi on ilmeisesti "Hovimestari". Sarjan toisen kirjan, Tehtävä pohjoisessa, lopussa hänen äitinsä passitetaan miehensä kanssa Helsingin mielisairaalaan.

Angeline Fowl. Artemiksen äiti ja hullu kuin pullosta tullu (tai sitten hulluus on tullut pullosta häneen, ken tietää). Hän on myös erittäin vainoharhainen pojastaan. Joka yö (ja päivä) hän luulee olevansa häämatkalla miehensä kanssa. Angeline luuli miehensä kuolleen Venäjällä, kun tämä lähti sinne suurella risteilijällä mukanaan miljoona tölkkiä Coca-Colaa sillä hän halusi ryhtyä rehelliseksi pelkkien taskuvarkauksien sijaan. Kirjan Tehtävä pohjoisessa jälkeen Angeline passitettiin Helsingin mielisairaalaan tämän eksyttyään Suomeen hulluuksiensa jäljiltä.

Butler. Artemiksen ylisuuri henkivartija. Yli kaksimetrinen. Luultavasti nauttii kasvuhormoneja, koska yksikään tavallinen ihminen ei voisi olla noin vahva tai pitkä. Toinen vaihtoehto on, että Butler on tosiasiassa peikko ihmisen vaatteissa. Peikoista myöhemmin. Butler on vähintään yhtä älykäs kuin Artemis ja vähintään tuhat kertaa vahvempi. Hänellä on pikkusisko nimeltä Juliet, jonka tämä tahtoo ryhtyvän painajaksi henkivartijan sijaan, sillä Butlerin mielestä henkivartijan työ olisi hänelle liian tylsää. Butler häpeää etunimeään Domovoi, sillä se tarkoittaa karvaista ja pientä talonhenkeä. Hän nimittäin täyttää vain toisen puolen nimen merkityksestä.

Holly Short. Holly Short on keijujen Hautautuneiden Alueiden Lainvalvonnan eliittikomisario, jonka Artemis nappasi saarjan ensimmäisessä kirjassa hypnotisoimalla tämän peililaseillaan. Myöhemmin Holly Short pakenee Artemiksen kartanosta käyttämällä tammenterhoa tiirikkana. Sarjan toisessa osassa Hollyn ja Artemiksen on pakko yhdistää voimansa voittaakseen hiidet, joita kutsutaan myös örkeiksi käännöksestä riippuen. Tekee aina päinvastoin kuin käsketään. Niskurointinsa ansiosta on saavuttanut komisarion arvonsa vain lahjomalla peikkoja tappamaan kaikki hyvät poliisit.

Julius Root. Holly Shortin pomo, joka sitoo itseensä kiinni helposti tuhottavan monitoimipommin kirjassa Opalin kosto.


  Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.