Stop hand.png Baldr on julistettu idiootiksi, sillä hän on todistetusti tyhmempi kuin vasemman jalan saapas.
Viimeksi mainittu valmistelee tutkimuksen johdosta kunnianloukkauskannetta.

Baldr (myös Baldur, Balder, Baldest) on viikinkihenkisten palvoma jumalolento. Hän on alopekiasta kärsivien suojelija, mutta hänet itsensä kuvataan taiteessa tuuheana lainehtivan pitkätukkaisena, ihan vittuilumielessä. Hänen isänsä on ylijumala Odin ja äitinsä hieman eksentrinen Frigg. Baldr jää usein veljensä Thorin varjoon, ja on katkera siitä, ettei hänelle ole omistettu omaa viikonpäivää.

Baldr on myös kaikkien valehtelijoiden ja tarinaniskijöiden jumala, ja sanan palturi uskotaankin olevan etymologisesti perua nimestä Baldur. Baldrin kuolema olisi Ragnarökin ensimmäinen enne ja johtaisi maailmanlopun taistelun käynnistymiseen. Lisäksi hänellä on fallos, joka on vain karvan verran Jörmungandr-käärmettä lyhyempi, ja hän voittaisi Thorin helposti kädenväännössä, jos tämä ei pelkäisi Baldrin huomattavia voimia. Sitä paitsi baldrstai olisi pirun vaikea sanoa. Baldr on kova luu.

Baldrin äiti haki aikanaan kaikilta olennoilta kirjallisen sitoumuksen siitä, että nämä pidättäytyisivät Baldurin vahingoittamisesta. Kaikki madot, päästäiset, kivetkin sun muut antoivat suostumuksensa, vain mitätön pikku misteli jätettiin huomiotta. Ketä nyt misteli voisi mitenkään vahingoittaa, naureskelivat aasat tylsämielisesti. (Misteli on myrkyllinen, että siinä vain yksi esimerkki sen vaaroista.) Jumalat kokoontuivat juhlimaan haavoittumatonta Baldria ja heittelivät aikansa kuluksi tätä esineillä, kun nyt sattuivat olemaan vähän tyhmiä ja täynnä simaa. Kaikista oli mahdottoman hauskaa, kun kaikki kuusenkepit, männynkävyt sun muut vain poukkoilivat pois Baldrin lihasta aiheuttamatta naarmuakaan. Loki, kusipää, jonka on pakko aina pilata kaikki, veisteli mistelistä nuolen, jonka antoi sokealle Höðr-jumalalle. Höðr tempaisi misteliaseella Baldria suoraan munille sillä seurauksella että tämä delasi ja juhlat olivat pilalla. Valhallan vähäjärkiset keksivät vain yhden sopivan toimenpiteen tämän jälkeen: Odin meni (kestävään) sänkyyn Rindr-jätin kanssa, joka synnytti Váli-pojan. Váli kasvoi aikuiseksi yhdessä päivässä, jonka päättyessä tappoi Höðrin. Tarinan opetus: aasat ovat idiootteja.