Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Bileiden jälkeisiä tunnelmia.

Bileet on Etelä-Amerikan Andeilta lähtöisin oleva perinne, joka on sitemmin levinnyt muuallekin maailmaan. Niiden tapahtumapaikka on lähes aina kaksikerroksinen omakotitalo. Nykypäivänä bileissä juodaan vaapukkamehua, otetaan kuvia naamakirjaan, tanssitaan tanhua ja katsotaan televisiosta Kummelia. Bileiden järjestäjänä toimii useimmiten 12–17-vuotias nuori, jonka vanhemmat ovat lähteneet viihteelle. Usein vanhemmat kuitenkin jostain syystä palaavat takaisin viihteeltä ennen aikojaan.

HistoriaaMuokkaa

Eräänä myrskyisenä perjantai-iltana argentiinalaisen 14-vuotiaan tytön Fleurette Maradonan vanhemmat lähtivät ruoanhakumatkalle Andien vuorijonolle. Fleurette ei ollut ennen saanut olla yksin kotona, mutta oli kuullut ystävältään Dominicalta, miten mahtavaa se on. Fleurette päätti kävellä kolme kilometriä Dominican luo kertomaan asiasta. Silloin Dominica sai loistoajatuksen. "Hei!" hän huudahti. "Minusta meidän on aika ylittää itsemme. Nyt kun teillä on talo tyhjänä, meillä on mahdollisuus järjestää bileet!"
"Mitkä ne semmoiset ovat?" Fleurette ihmetteli.
"Keksin sanan juuri äsken, itse", Dominica sanoi. "Silloin kun minä olin yksin kotona, paloin halusta järjestää bileet. En vain keksinyt sopivaa sanaa. Minäpä kerron, mitä bileissä oikein tehdään."

Ja näin Fleurette ja Dominica aloittivat uuden perinteen, jota kunnioitetaan vielä tänäkin päivänä.

MuotiMuokkaa

Bileisiin on tietty pukukoodi, naisilla yleensä nuhjuinen shortsihaalari yhdistettynä vanhaan puuvillapaitaan. Asukokonaisuuden kruunaa kiireessä tehty maskeeraus ja silmälasit. Hienot naiset kuitenkin pukeutuvat niin kuin olisivat menossa baariin. Miehet käyttävät bileissä yleensä äidin ostamia puvuntakkeja ja ruskeita lomashortseja. Hiuksiinsa he vetävät geeliä, kunhan ovat ensin kammanneet hiuksensa kuten sarjakuvista tuttu Tintti. Miehiä ei päästetä ovesta sisään, ennen kuin kengät on riisuttu kuistille. Ilmiö on lähtöisin Muumilaakson Poliisimestarilta.

NaapuritMuokkaa

Naapurit ovat olennainen osa bileitä. Vaikka kerros -ja rivitaloissa järjestetyt bileet ovat harvassa, niitäkin on järjestetty. Bileet keskeytyvät yleensä naapurin seinän hakkaamiseen ja huutoon. Pahimmassa tapauksessa tieto bileistä kantautuu järjestäjän vanhemmille, noin kahdensadan kilometrin päähän tapahtumapaikasta.

YksityisyysMuokkaa

Yksityisyys on bileissä kaiken A ja O. Yleensä bileitä on järjestämässä useampi ihminen, joten heidän kaikkien odotetaan jakavan kutsut yksityisviesteillä julkisen Vauva.fi-keskustelun sijaan. Julkiseen levitykseen lähetetyt kutsut saattavat johtaa kiinnijäämiseen vaapukkamehun ja "musiikin" hallussapidosta.

Tyypillisiä bilebiisejäMuokkaa


  Tämä katastrofia käsittelevä tynkä saattaa räjähtää käsiin.
Voit auttaa Hikipediaa laajentamalla joukkotuhoa
.