Jos luulit, että miljardin jälkeinen luku olisi biljardi, kannattaisi hakeutua hoitoon.

”Hyvät biljarditaidot ovat osoitus hukkaan heitetystä nuoruudesta.”

~Hikipedian sääntöjen vastainen Oscar Wilde -sitaatti
Gerard Depardieu esittelee ylävetoisen lyönnin tekniikkaa

Biljardi on englantilaissyntyinen erityisellä biljardipöydällä pelattava salonkipeli, jossa tikkua heilutellaan ja pyritään pistämään pallot pussiin. Biljardissa eivät ratkaise välineiden koko, vaan se on taitopeli. Hyvä biljardin pelaaja yrittää lyödä kepillä niin että pallo menee "sukkana sisään".

VälineetMuokkaa

PallotMuokkaa

Palloja on erilaisia, erivärisiä, eripainoisia, erinäisiä ja erimuotoisia. Suurin ja kaunein on ns. kasipallo joka painaa kahdeksan tonnia ja jonka tekemiseen on jouduttu ampumaan kahdeksan norsua. Nätti.

Kaikki muut pallot ovat mursunluuta.

PussitMuokkaa

Pussit voivat vaikuttaa passiivisilta, mutta ne ovat kaikkea muuta kuin koristeita; Voidaan sanoa että biljardin syvin tarkoitus piilee pusseissa.

Pelin kulkuMuokkaa

Kun biljardipeli aloitetaan, muistetaan oikea käyttäytyminen. Näin saadaan varmuus siihen että molemmat pelikumppanit ovat halukkaita pelaamaan.

Seuraavaksi kumpikin valitsee pelivälineen; Biljardikepin valinnassa nyrkkisääntönä on että kaikki käyttävät vain omaa keppiään. Toisen kepin lainailua ei pidetä soveliaana toimintatapana.

Sitte varmistetaan että biljardivälineet ovat pelikunnossa. Biljardikepin nahkaista päätä hieraistaan yleensä kalkkiin, jolloin varmistetaan että se on pelikunnossa.

Tässä vaiheessa yleensä viimeistään asetetaan pallot kolmioon, tärkeää on saada pallot riittävän tiukkaan. Mikäli kasipallo pyörii, pakka on riittävän tiukka.

Itse biljardia pelatessa kannattaa aluksi ottaa kunnon asento. Sitten valitaan maali. Yleensä paras tapa ei ole vain sokkona sohaista johonkin suuntaan, vaan tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta on syytä noudattaa. Ennen lyöntiä on hyvä heijata biljardikepillä pienempää edestakaista liikettä ennen varsinaista kovempaa töytäisyä. Näin hyvä biljardinpelaaja varmistaa sen että halutut kohteet menevät haluttuun kohtaan, vaikka jouduttaisiinkin menemään kimmokkeiden kautta.

On syytä muistaa että hyvässä biljardipelissä kaikki osapuolet osallistuvat peliin. Jos joku pelaaja jää esimerkiksi vain makoilemaan pöydälle, siinä kärsii kaikkien peli.

Katso myösMuokkaa