Chat on näköradioon, kenkään ja verkkoon levitelty IRC:n seuraamiseen tarkoitettu ohjelmaformaatti. Chatin keksi suuri Cthulhu, ihan vaan vittuillakseen meille. Chattejä ylläpitävät muun muassa MTV3, Suomi24, IRC-Galleria ja Sub.

Chat toimii siten, että kuvaruudulle ilmestyy tekstiä, jonka on kirjoittanut joku älykäs henkilö. Chatin ideana on suoda maamme suurimmille ajattelijoille halpa, jopa ilmainen mahdollisuus käydä keskustelua syvällisistä ja korkeakulttuurisista aiheista. Chatissa pohdiskellaan päivittäin mm. elämän tarkoitusta, kansainvälistä politiikkaa ja jännitteen vaihtelua negatiivisen ja positiivisen huippuarvon välillä. Chatissa valvotaan tarkkaan, mitä lähetetyt tekstit sisältävät. Chatin tiedetään ehkäisseen seksuaalirikoksia ja itsemurhia.

Chatissa keskustelee suurimmaksi osaksi vain kauniit naiset ja komeat miehet. Joskus harvinaisissa tapauksissa saattaa joukossa olla joku hieman tavallisemmankin ulkoisen olemuksen omaava henkilö.

Chattiin kirjoittavien ihmisten(?) äidinkielentaito on ilmiömäistä. Useat nykyään laajalle levinneet ilmaukset ovat syntyneet alun perin chatissä. Tällaisia ovat esimerkiksi Minä juon nyt kahvia, OMG, aikuisten oikeesti, ei ole koiraa karvoihin katsominen, peijooni , chatsisko sekä suraa?.

Tavallisia chatin käyttäjiäMuokkaa

Katso myösMuokkaa