Crisis on Infinite Earths

Funny.jpg VAARA! Sisältää tylsyyttä!
Tämän artikkelin huumoriarvot ovat vitsin "Miksi kana meni tien yli? Koska ei päässyt sen ali"-tasolla. Estä artikkelin tuho ja tee siitä luovasti hauska.

CoiE on 12 numerosta koostuva sarjakuva, joka koostuu suurimmaksi osaksi päättömästä tappelusta, paskan puhumisesta, ylidramaattisista poseerauksista, räjähdyksistä, aivottomien demonien teurastamisesta, äkkikuolemista, paikasta toiseen ryntäilystä ja Megatron-wannabe-robottipahiksen yliteatraalisesta naurusta. Sarjaa on kutsuttu myös nimellä Supersankarien Star Wars. Harmi vain, että koko sarja on ihan perseestä.

(Ei niin) Kliseinen hyvän ja pahan taisteluMuokkaa

Juoni menee jotenkin näin: Miljoonia biljoonia vuosia sitten syntyi kaksi oliota: hyvä Monitori ja paha Anti-Monitori. He alkoivat tapella. Miten niin miksi? He vain alkoivat! Eihän meillä muuten olisi juonta!

Sota jatkui noin yhdeksän miljoonaa vuotta eikä johtanut kunnolla mihinkään. Asia ratkaistiin yksinkertaisella tavalla.

He ottivat ryyppykisan.

Mutta kun otetaan huomioon, että kumpikaan ei ollut ihminen, heiltä meni suunnilleen yhtä kauan mennä humalaan kuin mitä sota oli jatkunut. Ryyppykilpailu päättyi siihen, että kumpikin sammui biljooniksi vuosiksi. Ja kaikki muut lähtivät kotiin.

Murphyn laki iskeeMuokkaa

"Jumalauta, mikä krapula!" olivat Anti-Monitorin ensimmäiset sanat hänen herättyään.

Paha nörtti kokosi itselleen demoni-örkki-mitälie-wannabe-armeijan ja alkoi tuhota universumeita, koska tarvitsi uusia pelejä pleikkaansa ja uskoi voivansa muovata tuhotusta positiivisesta materiasta uusia levyjä. Tuhottuaan satoja universumeita hän tajusi, ettei hänellä ollut aavistustakaan pelien tekemisestä. Hän kaappasi Barry Allen -nimisen giikin(huhuttiin, että hän luuli tätä Peter Parkeriksi)ja pyysi tältä apua. Mutta milloin asiat nyt menisivätkään niin helposti? Sattumoisin AM oli jostakin saanut käsiinsä Vogonien runoja eikä voinut vastustaa kiusausta tehdä panttivan-- kröhöm! Siis vieraaseensa, vaikutusta ´´suurenmoisilla´´ runoilutaidoillaan.

Ja tietenkin joukkoon mahtuu aina joku, joka haluaa pilata muiden ilon, tässä tapauksessa Monitori. Hyvä nörtti kutsui avukseen sankareita ajan ja avaruuden eri kolkista. Anti-Monitori kuitenkin opetti demoniarmeijoitaankin runoilemaan, sankarien kauhuksi. Yksi demoneista jopa pääsi Monitorin alukseen ja ajoi hänet itsemurhan partaalle kertomalla ´´kauniita´´ runoja.

Pian multiversumia oli pelastamassa satakunta supersankaria, Aku Ankka, Neo, James Bond, MacGyver, Super Mario, Donkey Kong, Bart Simpson ja Harry Potter(joilla ei varsinaisesti ole mitään muuta roolia kuin vain koheltaa statisteina taustalla) ja siinä ohella pari trikoopelleä pääsi hengestään. Anti-Monitori ei kuitenkaan luovuttanut vaan latasi kuolettavan superpallokanuunansa lävistääkseen Monitorin luoman jättimäisen suojakilven. AM:n vankina ollut giikki nimeltä Barry Allen, joka myös Salamana tunnetaan, näki Marv Wolfmanin hengen, joka sanoi: ”Barry, use the Force!” Joten Barry käytti Speed Forcea ja veti kanuunan paskaksi, uhraten henkensä.

Ja tietenkin asiat vain pahenivat, milloin ne nyt täysin hyvin olisivat, sanoisi Murphy(ei se musta koomikko).

Kaikki menee päin persettäMuokkaa

Samaan aikaan Lex Luthor, Brainiac ja liuta superroistoja käytti hyväkseen kriisin aiheuttamaa hämmennystä ja valtasivat jäljellä olevat viisi Maata ja varastivat neljäkymmentä kakkua, mistä seurasi lisää päätöntä tappelua, millä ei ollut paljonkaan tekemistä pääjuonen kanssa. Siinä sivussa Brainiac räjäytti parilta roistolakeijalta aivot pihalle purkaakseen turhautumistaan. Muutaman tunnin turpaanvedon jälkeen Aave (se vihreäviittainen tyyppi, jolla on vihreät kalsarit) ilmestyi tyhjästä varoittamaan sankareita ja roistoja, että Anti-Monitori aikoi matkustaa ajan alkuun, tuhota kaiken ja muokata kaiken oman mielensä mukaiseksi. Ja eiku vaa takaa-ajoon!

Millon päästään kotiin?!Muokkaa

Sankarit jahtasivat pahaa nörttiä ajan halki, kun taas roistot menivät tuhoamaan Krona-nimisen nörttitiedemiehen Xboxin, joka oli ensi tilassa luonut AM:n. Valitettavasti roistot epäonnistuivat, kun Krona ja oalaiset kävivät ylivoimalla heitä vastaan. Aave ja Anti-Monitori kävivät keskenään smackdown-matsiin(mitä ei valitettavasti voitu televisioida)samalla kun sankarit tuhosivat pahan nörtin pleikan, jolla tämä yritti terminoida aikavirtaa. Seurasi massiivinen räjähdys, joka ravisteli koko multiversumia.

Eikö tämä koskaan lopu?!Muokkaa

Tämän seurauksena historia muuttui radikaalisti. Kun aiemmin oli ollut olemassa kokonainen multiversumi, nyt oli enää vain yksi universumi, joka koostui yhdistyneistä todellisuuksista. AM usutti demoniarmeijansa hyökkäämään Maahan ja taas pari trikoopelleä (sivullisista puhumattakaan) heitti veivinsä. Hänet kuitenkin tuhottiin Maa-2:n Teriksen, Teräspoika-Priiman, Alexander Luthorin ja suuren Darkseidin yhteistyöllä. Törmätessään tähteen kiiturillaan Anti-Monitori hajosi tappaviksi antimateria-aalloiksi (jotka koostuivat hänen vatsahapoistaan ja aivoaalloistaan) ja sankarimme olivat jo alistumaisillaan kohtaloonsa, kun yhtäkkiä tapahtui deus ex machina -käänne ja yksi heistä muuttui portaaliksi, jonka kautta he viime hetkellä pelastautuivat tasku-ulottuvuuteen, jossa he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti... anteeksi, korjaan... kunnes 20 vuotta myöhemmin DC julkaisi samankaltaisen supersankari á la Star Wars -tyylisen megacrossoverin. Mitenköhän mahtoivat elää niin kauan siellä tasku-ulottuvuudessa? Kuka tietää, jos siellä oli McDonalds ja muutama pizzeria pitämässä heitä hengissä? Elämä on täynnä mysteerejä.

Paska reissu, mutta tulipahan tehtyäMuokkaa

Harvat muistivat kriisissä tuhoutunutta multiversumia. Näihin harvoihin lukeutuivat tasku-ulottuvuuteen paenneet sankarimme, mielisairaalaan joutunut Psyko-Piraatti, Darkseid, Aave(niin, se vihreähuppuinen kaveri) ja tietenkin DC:n toimitusjohtajat, lukijat ja hammastahnatehtailijat.

Mikä on oikeastaan koko tarinan ideaMuokkaa

Tarinan kaava on melko yksinkertainen: pahikset alkavat tekemään pahojaan, hyvikset alkavat taistella vastaan, tulee yhä enemmän ja enemmän ristiriitoja, pelastetaan maailma ja annetaan pahikselle vielä turpiin.