Vaikka kansainvälinen yhteisö ei siihen tunnukaan pystyvän...
...niin media osaa hoitaa ongelmat pois rouvien aamukahvihetkeä pilaamasta.

Darfur on ruutu Afrikan tähden pelilaudalla. Silloin kun sinä avaat sen, sieltä tulee rosvo, mutta kun vastapelaajasi avaa sen, niin sieltäpä tuleekin jalokivi. On se niin väärin.

Tämän lisäksi Darfur on määritelmästä riippuen joko paikka, alue, seutu tai kulmakunta jossain kehitysmaanosassa. Se tunnetaan enimmäkseen siitä, että siellä on kovasti ikävää. Itse asiassa Darfurissa on niin ikävää, että se on yksi tämänkertaisen Vuosikymmenen ikävin paikka maailmassa -kiertopalkinnon vahvimmista voittajaehdokkaista. Palkinnon aiempia tunnettuja voittajia ovat mm. Biafra ja Etiopia, joista ensimmäisen ura jäi näyttävän alun jälkeen tähdenlennoksi, mutta jälkimmäinen on vakiinnuttanut asemansa kestosuosikkina. Odotettavissa on, että Sudanin hallituksen ja kannabiksen perässä ratsastavien urheiden ganja weed -marihuanasotureiden suosiollisella myötävaikutuksella Darfur tulee ikävöittämään teollisuusmaanosien kansalaisten elämää tiedotusvälineavusteisesti vielä pitkään.

Kansainvälistä huomiota on herättänyt viimeaikoina etenkin Darfurin homovalaiden ahdinko.

IlmastoMuokkaa

Darfur sijaitsee siinä kehitysmaanosassa kovasti ikävällä paikalla, jossa kuivat Sahelin ja Sudanin savannit kohtaavat rutikuivan Saharan. Useimmat muutkin asiat ovat siellä kuivia, erityisesti ruuti. Kuiva huumori on kuitenkin jo loppunut.

Darfurissa on mahdollisesti vuodenaikoja, jotka erottaa etenkin siitä, että yhtenä niistä on helle eikä sada, seuraavana on helle eikä sada, kun taas sitä seuraavana onkin helle mutta ei sada. Kasvien kasvu ja sato on vähäinen ja kuolleisuus suuri, päinvastainen olotila olisikin ennenkuulumaton ja Sudanin lakien vastainen.

TalousMuokkaa

Darfurissa ei ole taloutta, mutta jos olisi niin sillä menisi huonosti. Tästä huolimatta sieltä viedään kaikenlaista, eritoten viimeisiä hengenpihahduksia. Tiedotusvälineiden avustuksella alueelta viedään mm. Suomeen myös kolkuttavaa omaatuntoa ja ikävää tunnetta vatsanpohjassa; näillä ei kuitenkaan ole tähän mennessä ollut taipumusta siirtyä kukkaron nyörien avaamiseen vaikuttaviksi tunteiksi. Suomalaiset ovatkin oikeutetusti huomauttaneet, ettei darfurilaisten mahdollisia ikävyyksiä voi mitenkään verrata suomalaisten vähintäänkin joka kevät kokemaan ikävään maan hävitessä Ruotsille lätkässä ja Euroviisuissa. Darfurilla olisi tosin tarjota nälkiintyneitä lapsia, mutta näiden markkinahinta on matala. Darfurissa vallitsee ainainen nälkä ja puute kaikesta, millä on kuitenkin hyvätkin puolensa: suomalaisten elokuvien saatavuus alueella on nimittäin erittäin vähäinen.

MuutaMuokkaa

Aikoinaan kun Saarijärvellä tuli nälkä, pani Paavo leipään puolet petäjäistä. Vaan Darfurissa ei ole honkia, ei mäntyjä eikä edes petäjiä. Ihmekös tuo, että on ikävää.