Death Note

Anime icon mid.jpg
Osa artikkelisarjasta
Anime ja Manga
Stop crap.png Tämä artikkeli on merkitty parannettavaksi välittömästi, koska sen sisältö tai aihe on kakkaa.
Voit auttaa Hikipediaa muokkaamalla artikkelia paremmaksi.
Jos parantaminen ei kiinnosta ketään, artikkelille käy huonosti.

Death Note on japanilainen anime/manga. Niin kuin kaikki tietävät, manga on tehty ensin, (ja animea katsovat kuitenkin vain lukutaidottomat hiipparit,) ja se on siksi paljon parempi. Tämä ei ole mielipide, vaan voidaan todistaa tieteellisesti: manga on mustavalkoinen ja siksi 35 % taiteellisempi kuin anime, jossa ei jätetä mielikuvitukselle mitään sijaa, vaan näytetään kaikki väreissä. Tosin, jos manga olisi värillinen, silloin pystyttäsiin enemmän keskittyä itse asiaan, eikä tarvitsisi koko ajan kuvitella millainen kuva olisi väreissä. Mutta silloin painokulut taas nousisivat taivaisiin.

HenkilötMuokkaa

Yagami Raito[1] on opiskelija, joka löytää maasta mustan vihon. Vihon kanteen on kirjoitettu "death note", mutta koska Raito ei osaa englantia, hän ei tajua, mikä se on. Vihon sisäkanteen on kirjoitettu mitä se tekee; ihminen, jonka nimi on kirjoitettu vihkoon, kuolee. Mutta koska Raito on mies, hän ei lue käyttöohjeita, vaan alkaa käyttää vihkoa harrastuksessaan; puhelinluettelojen kopioimisessa. Tapettuaan vahingossa puolet Tokion asukkaista, hän tajuaa, mitä se tekee (ja auttoi siinä sekin, että Shinigami Ryuuku kertoi sen suoraan) hän päättää käyttää sitä kaikkien pahisten tappamiseen. Ihmiset huomaavat, että joku listii pahiksia, ja tätä henkilöä ruvetaan kutsumaan "killeriksi". (Jotkut kääntävät sen "Kira", mutta se on väärin, vitun urpot.) Raito on siitä epätavallinen shonenmangan päähenkilö, että hänellä ei ole koko ajan nälkä lukuunottamatta kohtausta, jossa Raito syö sipsejä kera psykoottisen ilmeen! Onneksi hänellä on vastaparinaan Eru, jonka tuomat yaoi-eroottiset värinät ja jatkuva mässytys lähestulkoon korvaavat Raiton puutteet.

Ryuuku on Shinigami (shini= kuolema, gami = paperi), kuoleman paperi, koska hän tappaa ihmisiä vihkolla, joka on tehty paperista[2] joka hukkasi kuoleman vihkonsa Raiton takapihalle yhden harvinaisen hurjan yön jälkeen, ja ilmestyy vaatimaan sitä takaisin. Raito lahjoo Ryuukun omenoilla, ja aiheuttaa Ryuukun huumausaineongelman. Sarjan aikana Ryuuku siirtyy omenoista yhä kovempiin aineisiin, ensin päärynöihin, sitten sitruunoihin, ja lopulta pahimpaan - banaaneihin - kunnes kuolee yliannostukseen. Tämä on sarjan pääjuoni. Kukaan muu kuin Raito ei voi nähdä Ryuukua, ja Raito onkin iloinen saadessaan näkymättömän ystävän. Jotkut kirjoittavat Ryuukun nimen "Ryuk", mutta sekin on väärin.

 
Eru näyttää oikeassa elämässä, mikäli mahdollista, vieläkin emommalta kuin sarjakuvissa.

Eru, jota jotkut kutsuvat nimellä L ja jotkut nimellä Bamse, ja jotkut vielä jotenkin muuten, on supervoimakas kyyryselkäinen nalle, joka on sarjan omituisin hiippari, ja siksi kaikkein älykkäin. Eru istuu aina polvet vedettyinä korviin eikä hänellä ole varaa ostaa sukkia.[3] Hänellä on sairaalloinen himo ahmia kaikkea makeaa naposteltavaa.[4] Hän on myös tenniksen ATP-turnauksen moninkertainen mestari. Hän haluaa napata Killerin, ja muuttaa siksi Japaniin. Koska jos ei tiedä mistä aloittaa etsiminen, niin miksei sitten vaikka Japanista, koska sarja on mangaa, ja mangassa kaikki tapahtuu tietenkin Japanissa!? Hän tapaa Raiton jossain vaiheessa koulussa (johon hän meni suorittamaan kesken eräisiä ala-aste opintojaan), ja kutsuu tämän luokseen asumaan ja kahlitsee tämän itseensä kiinni käsiraudoilla. Tämä tapahtuu pelkästään sen takia, että yaoi-fanitytöt, joille sarja on suunnattu, saisivat syyn piirtää kuvia näistä kahdesta harrastamassa seksiä. Eru pettää Raitoa lusikan kanssa (vaikka he eivät edes olleet yhdessä) ja Raito suuttuu ja tappaa Erun (ja fanitytöt itkevät niin että tulee vedenpaisumus)

Misa on tyttö, ja lisäksi blondi, ja siksi sarjan tyhmin tyyppi. Hän fanittaa Raitoa, niin kuin kaikki muutkin sarjassa nähtävät naispuoliset henkilöt. Hän omistaa isot tissit (Katsokaa tämä hankala sana laittamalla hakuun "tissit"), ja sen takia Misan aivokapasiteetti on lähellä nollaa. Misa on täysin kusessa Raitoon, mutta koska Raito ei tunne minkäänlaista seksuaalista vetoa blondiin, voidaan sanoa 99% varmuudella jätkän olevan homo, tai a-seksuaali. Misa ei ole tärkeä tyyppi, koska hän on tyttö, eikä häntä siten voi käyttää hyväksi yaoissa.

Matsuda on ainoa normaali ihminen koko sarjassa. Hänen hommansa on käydä kaupassa ostamassa kakkua Erulle, koska jos Eru ei ole jatkuvasti sokerihumalassa, hän on vain normaali tyyppi, joka kertoo huonoja vitsejä ja jota kukaan ei kestä.

Mello on tyyppi, joka näyttää tytöltä ja tykkää suklaasta. Hänen roolinsa sarjassa on syödä suklaata ja näyttää hullulta ihan vain sen varalta, että jotkut fanitytöt tykkäisivät siitä. Mello ei virallisesti syö suklaata. Hänet ollaan vain nähty puraisemassa suklaalevyä useaan kertaan.

Near on Erun klooni. Paitsi että hänellä on valkoiset hiukset ja räplää Transformers-hahmoja.

Remmi on Ryuukun hullu sisar joka fanittaa Misaa mutta inhoaa Raitoa, mikä on aika outoa sillä hänen luulisi fanittavan myös Misan fanituksen kohdetta etenkin siitä syystä, että hän on myös naispuolinen, ja Raitohan on komea kuin mikä.

JuoniMuokkaa

 
Juoni pähkinänkuoressa.

Mangassa on hirveästi pitkiä puhekuplia täynnä tylsää jauhantaa, joita kukaan ei kuitenkaan jaksa lukea. Ilmeisesti kuitenkin Raito tappaa ihmisiä vihkolla, ja Eru sokerihuuruissaan yrittää selvittää kuka Killer on. Molemmat ovat älyllisesti samalla hitaasti leikkaavalla tasolla, joten heissä on toisilleen purtavaa kerrakseen ja loputtoman tuntuinen psykopaattitesti voi alkaa. Koko sarjan tarkoitus on tuottaa materiaalia fanitytöille, jotka haluavat kuolata hyvännäköisen miespuolisen manga-hahmon perään.

Sarjan teematMuokkaa

Oikeasti Death Note kuuluisi kirjoittaa desu nooto, mutta jotkin ihmiset, jotka eivät osaa lukea, ovat vetäisseet nimen "death note" ilmasta. Tämä on aiheuttanut sen yleisen harhaluulon, että mangan nimi tulisi murhaamisessa käytetystä vihosta, jollainen sarjassa on. Todellisuudessa oikea käännös olisi "olla kampa aivot yhteys" sanoista:

  • de = 'olla'
  • su = 'kampa'
  • noo = 'aivot'
  • to = 'yhteys'

Tämä viittaa siihen, että sarjan toinen keskeinen teema on se, että Eru ei ole ikinä kammannut hiuksiaan, ja että hän on sen vuoksi niin älykäs.

Sarjan toinen teema ovat omenat. Omena tässä sarjassa symboloi riippuvaisuutta, maailmaa, elämän tarkoitusta, maailmaa, riippuvaisuutta ja vähän kaikkea muutakin.

Kaunaisen muokkaajan pakerruksiaMuokkaa

  1. Jotkut kirjoittavat Raiton nimen "Light", mutta se on taas vain jotain amerikkalaisten sekoilua, halua englannistaa kaikki koska he vihaavat japania, ja josta ei pidä välittää
  2. No niin, mitäs me sanoimme! Olisi kannattanut uskoa, kun paperi-artikkelissa sanottiin, että ihmisiä voi tappaa kirjoittamalla heidän nimensä paperille. Mutta ei. Ajattelitte vaan, että "Onpas tuon artikkelin tekijä ollut tyhmä.", ja jatkoitte selaamista eri sivulle. Mutta nyt: Se parhaiten nauraa joka viimeeksi nauraa.
  3. Jos hän ei istuisi polvet vedettynä korviin, hänen aivokapasiteettinsä tippuisi 40% prosentilla. Surullista kyllä, tälle väitteelle on myös ihan oikea lähde
  4. Aivot, jälleen kerran.