Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
AA 6041 020.jpg
Kaksipyöräisiä
liikenteenvaarantimia
Näin Derbiä mainostetaan...

Derbi on tiettyjen nuorten suosima kiinalaisvalmisteinen kevyt moottoriajoneuvo eli 'mopo'. Derbi tunnetaan paremmin sen ympärille kehittyneestä ns. Derbi-kultista kuin itse ajoneuvoista. Lähinnä kyseistä merkkiä käyttävien mopoilijoiden luomassa kultissa palvotaan oudolla tavalla Derbi-mopojen ominaisuuksia, ulkomuotoa ja tekniikkaa. He esimerkiksi käsittävät kaikki Derbi-yksilön ominaisuudet luonteenpiirteiksi - myös viat - ja aiheuttavat näin ollen vaaratilanteita yleisessä liikenteessä "luonteenpiirteiden" aiheuttaessa ajoneuvon nopean annihilaation.


Tekniikka ja viritys

Derbi-mopot valmistetaan Kiinassa nuoruuden voimalla, joten niistä löytyy huomattavan paljon em. luonteenpiirteitä. Esimerkiksi Derbi-mopoissa on tunnetusti on enemmän sähkövikoja kuin palavassa sulaketaulussa. Myös niiden ulkomuoto on yleisesti ottaen karu; niinpä Derbin omistajat harrastavat mopojensa tuunausta (suom. virittämistä) pidentääkseen niiden omistamiseen läheisesti liittyvää virtuaalipenistä.

Derbin yleisimpiin tuunauksiin kuuluu takalipan jatkaminen. Kun takalippaan lisää materiaalia niin, että alareuna on noin 10 senttimetriä maanpinnasta, Derbin ulkonäkö kohenee ja painopiste asettuu enemmän taakse, jolloin kilven katuun saaminen ei ole enää haaste. Muita suosittuja tuning-valintoja ovat suuremmat vilkut sekä viilattu tankinkorkki. Tankinkorkin viilaus vaikuttaa totta kai myös myönteisesti tehoon.

Derbi-mopojen vakiosuutin on aivan valtaisan suuri. Se kannattaa vaihtaa mahdollisimman pian vähintään kaksikymmentä numeroa pienempään suuttimeen. Muuten kone käy liian bensiinipitoisella seoksella ja sen vakiona aivan liian suuri alkukäyrä karstoittuu pian tukkoon. Naiset eivät pidä likaisista ajoneuvoista. Alkukäyrä kannattaa myös vaihtaa sellaiseksi, että sen rei'än halkaisija on maksimissaan puoli senttimetriä, sillä muuten se käy liian väljäksi ajoneuvoaan rakastavalle omistajalle. Suuttimen vaihdon yhteydessä myös käynnistyvyys paranee sekä vääntö ja huippunopeus nousevat.

Tekniikkakatsauksen lopuksi haluamme todeta, ettei Derbeissä kerta kaikkiaan ole mitään vikoja. Ne ovat ominaisuuksia.

 
...ja tältä se oikeasti näyttää.

Yhteenveto

Derbi on erittäin ominaisuuspitoinen mopo. Siitä saa oikeilla valinnoilla entistä hienomman ja tehokkaamman. Derbi on [[mopo], jota voimme suositella kaikille alle 10-senttisille amiksille. Lupaamme, että Derbisi ja sinä keräätte katseet, missä sitä ikinä työnnätkin.

Derbistä sanottua

 
Stereotypia Derbin omistajasta, joka hankki kulkuneuvonsa edellisen mainoksen vaikutuksesta.

Puolesta

  • "Ostetaan mopo! Ei se turhaa ole, sillä se on mopo. Herrasmies! Teho, komee ja PARAS!
  • "Derbi on mopo! Ei se ... Suomn "
  • "M kuin mopo! "
  • "Alkuperäisen artikkelin kirjoittajana voin sanoa, ettei Derbi todellisuudessa niin mopo ole"

Vastaan

  • "Derbi on mopo, jolla teinit ajelevat karvojaan. Derbithän ovat aivan ja ne heti. Kuskeilla ergo leijuu taxivatisssa, vaikku."
  • "Derbi on kilo paskaa kahdella pyörällä."

Katso myös