Duke Nukem

Pyyteetön sankari Duke Nukem!

Duke Nukem on realistinen (ja oikea) ihminen, joka on myös esiintynyt muun muassa pelissä Duke Nukem 3D. Duke Nukem asuu kaupungissa, jonka jokaisessa korttelissa on sisäänrakennettu ydinkäyttöinen itsetuhojärjestelmä. Duke Nukem pelastaa maailman avaruushirviöiltä yksin – käymällä painamassa jokaista näistä nappuloista. Ainoa kustakin räjähdyksestä selviävä asia on Duke Nukem itse.

 • Duke Nukem hyppää kerrostalon katolta lääkepurkin päälle ja selviää "ouch"-ynähdyksellä.
 • Duke Nukem pystyy potkaisemaan kahdella jalalla yhtä aikaa seisten samalla suorassa.
 • Duke Nukem juoksee kadun päästä päähän kolmessa sekunnissa. Kävelyvauhdilla tämä vie kymmenen sekuntia.
 • Duke Nukem voi sukeltaa myrkyssä, jos hän pukee turvasaappaat jalkaan.
 • Duke Nukem syö vain lääkkeitä ja anabolisia steroideja. Duke Nukem ei koskaan nuku.
 • Duke Nukemilla ei ole aikaa pelata itsensä kanssa.
 • Duke Nukem näyttelee itseään viimeisimmästä, kuussa suoritetusta maailmanpelastuksestaan kertovassa elokuvassa "Lunar Apocalypse". Duke Nukem pitäneisi myös samaan aikaan julkaistavasta elokuvasta "Sister Act III". Ikävä kyllä Duke Nukem räjäyttää kaikki paikkakuntansa elokuvateatterit.
 • Duke Nukem ei käytä avaruudessa avaruuspukua.
 • Duke Nukemin haavat paranevat hänen virtsatessaan.
 • Duke Nukemin kävellessä huoneeseen siellä räjähtää tai sen paljaille seinille alkaa ilmestyä laserlaukaisimella toimivia pommeja.
 • Kuoltuaan Duke Nukem toteaa: "Damn."

Olet voittanut Duke Nukem 3D:n kuoltuasi viisikymmentä kertaa jokaisen tason aikana. Potkaiset tappamasi avaruushirviöiden johtajakykloopin silmän stadionin päästä päähän viimeistä ohjustaisteluanne hemaisseiden cheerleadereiden kirkuessa suosiotaan. Juhlit sitä että olet Duke Nukem ja päätät poistua tietokoneeltasi töihin. Kuolet ensimmäiseen kadulla kohtaamaasi avaruushirviöön, mutta ei hätää - olethan muistanut tallentaa pelin?

AlkuvuodetMuokkaa

 
"Hei, beibi. Näytä tissit!" Voi Duke-parkaa. Kuva vuosi sittenkin internettiin.

Herra Nukem toimi pappina Minnesotalaisessa kirkossa, mies varjeli lestadiolaista imagoaan huolella... Tai ainakin yritti. Mies sai ylennyksen hartaasta palvelustaan ja muutti Los Angelesiin, jossa tapasi kaverinsa Tohtori Protonin. Proton oli villi nuori mies ja työsti useita teinityttöjä, mikä sai Nukeminkin kiinnostumaan naisista. Vuosia tätä alkoholin turmelemaa elämää Protonin maksa-arvot menivät vituiksi ja mies päätti kostaa. Tietysti valloittamalla koko maailman. Mitään mainitsemisen arvoista ei tapahtunut, mutta Duke tuhosi Protonin suunnitelmat, sai harmikseen Los Angelesin kaupungin avaimen (Lukuisien muiden lisäksi), pisti useita robotteja päreiksi ja sai naista.

Kulta-aikaMuokkaa

Onelinereja sylkevä äijänderos vietti makeaa elämää halien naisia ja juoden kaljaa. Duke omistikin erinomaisen kartanon Losissa ja kylpi naisten keskellä. Useita äijämäisen itseääntoistavia seikkailuja seurasikin Duken elämässä alieneita vastaan, mutta enemmän julkisuutta sankaruuden sijaan kiinnosti Duken naissotkut.

LuonneMuokkaa

 
Duken omaelämänkerta oli jättimenestys.

Duke on luonnehdittu terve-egoisena ja kohteliaana miehenä, ottaa usein muut huomioon ja on aina valmis uhraamaan itsensä muiden, etenkin seksikkäiden naisten puolesta. Tosin Duke on myös kova ottamaan alkoholia, mikä johtaa siihen, että mies käyttää kookasta sukuelintään melkein yhtä usein, kuin Homo-Petteri Järvinen.

Suhde maailmanpelastamiseenMuokkaa

Tosin kuin asiaparinsa Teräsmies, Duke on suhteellisen pyyteetön, eikä vaadi kohtuuttomia palkkoita maailmanpelastamisen suhteen. Toisinaan Duke siltikin ottaa aina minimaalisen palkkion, tasa-arvon kannattajana hän pyytääkin saada nussia vähintään yhdeltä alle kaksikymmentävuotiaalta neitsyeltä nesteet pihalle. Toisin kuin asiaparinsa Teräsmies.