”Duo Osmo, parivaljakkona parempi. Oppikirjan mukaan kaksin aina kauniimpi.”

~Jotenkin näin se menee.

”Woo–o–oooooo–o–oooo–oo–ooooo”

~Ismo mölisee.

Duo Osmo on suomalainen, tarkkaan ottaen helsinkiläinen laulu- ja vittuiluduo, jonka muodostavat Ismo Laitela ja Ossi Puolakka. Yhtye perustettiin väkivaltaisen karaokeillan jälkimainingeissa Ismon ja Ossin paukutettua toisiaan turpaan. Molemminpuolisen selkäsaunan ja porttikiellon jälkeen Ismo ja Ossi huomasivat pitävänsä toisilleen vittuilemisesta niin paljon, että sen vuoksi poikien piti perustaa oma viihdeyhtye. Lisäksi Ismo kuvitteli Duo Osmosta tulevan vähintään Motörheadin veroinen heavyrock-sensaatio, mutta joutui lopulta pettyneenä toteamaan, että hänen kohtalonsa on huutaa nuotin vierestä karaokemikrofoniin lopun ikäänsä.

Duo Osmon managerinä on toiminut alusta asti Ismon iänikuinen luottomies Seppo Taalasmaa, koska Ismolla ei ole muitakaan kavereita. Lisäksi Ismon pano Liisa on opettanut yhtyeelle tanssiliikkeitä, koska Ismon ja Osmon omat liikkeet olivat ihan kamalia.

Duo Osmo äänitti ensimmäisen singlensä punk -henkisesti Pihlajakatu 23:n kellarissa. Äänittäjänä toimi musiikin rautainen ammattilainen ja kaiken kokenut monitoimimies Seppo Taalasmaa, joka myös soitti kappaleen musiikkiosuudet itse ja sai aikaan hyvinkin ammattitaitoista jälkeä, vaikkei ollut koskaan aiemmin soittanut yhtään sointua ainoallakaan instrumentilla, eikä sen paremmin koskenut studiolaitteisiinkaan. Seppo myös huolehti riittävästä autotunen lisäämisestä Ismon osuuksiin.

Duo Osmolla on faneina koko Suomi, vaikka he ovat tehneet vain yhden keikan karaokelaitteiden säestyksellä hikisessä kaljakuppilassa. Silti naiset käyvät kuumana varsinkin Ismoon, vaikka se ottaakin Ossia päähän kovasti. Ismo myös haluaisi kovasti henkilökohtaisen avustajan, koska hän on rocktähti. Duo Osmon singleä on myyty yhden radiosoittokerran jälkeen kaikille Suomen asukkaille ja vähän ulkomaillekin.

Severi Sievinen ei pidä Duo Osmosta ja yrittikin pilata koko touhun syömällä CD:n jolla oli Duo Osmon loistelias hittikappale. Tämän jälkeen Ismo kuristi Severiä ja kaivoi seuraavana päivänä CD:n Severin paskan joukosta. Tehokkaista ja kehittyneistä toimintatavoistaan tunnettu Seppo lähti kävellen kiikuttamaan singleä "radioon" ja kas kummaa – heti ensimmäinen radioasema suostui ottamaan tuntemattoman kappaleen soittoon, kuulematta sitä ensin nuottiakaan. Pahaksi onneksi Severi oli vaihtanut tilalle omaa piereskelyään sisältävän levyn.

Seppo on potkittu pois Duo Osmon nykyisestä kokoonpanosta ja tilalle otettiin rahamies Ile Vainion suosittelema hiippari. Ismo kuitenkin mietti vakavasti, onko tärkeämpää mahdollisuus miljoonalevytyssopimukseen vai se, että Sepolle tulee hyvä mieli. Duo Osmo ei tee keikkoja ainakaan lähitulevaisuudessa, koska Outsei ja Ossi lähtivät maanpakoon Johannes-veljien piilopirttiin.

KokoonpanoMuokkaa

Entiset jäsenetMuokkaa

JulkaisutMuokkaa

SingletMuokkaa

AlbumitMuokkaa