Ego on vakava mielenhäiriö. Lähes kaikilla Hikipedian ylläpitäjillä on se. Ihmiselle syntyy ego, kun häneen iskenyt narsismi kääntää henkilön ruumiiseen kertyneiden itsetuntohiukkasten polariteetin, tehden niistä egohiukkasia. Egon määrää mitataan kiloissa. Mikäli egon paino ylittää oman kehon painon, on kyse egoismista.

Itsetunto ja ego

Itsetunto ja ego ovat kolikon kaksi puolta. Itsetuntohiukkaset vetävät toisiaan puoleensa, kun taas egohiukkaset hylkivät toisiaan, jonka vuoksi egon kasassa pitämiseen tarvitaan jokin ulkoinen energia. Yleensä tämä energia saadaan muiden alistamisesta, itsensä muita parempana pitämisistä ja ylipäätään ikävänä ihmisenä olemisesta. Egoisteilla on tapana kerätä jonkinlainen fanikerho ympärilleen. Mikäli muut eivät osoitakaan suosiotaan egoistille tai edes taivu hänen tahtoonsa, alkaa ego laajeta, mikä näkyy yleensä pieninä kaasuvuotoina, repeäminä omassa ja muiden ihossa ja ääritapauksissa egoistin totaalisena räjähtämisenä. Jotta mahdollisilta terveyshaitoilta vältyttäisiin, kannattaa ego pitää mahdollisimman tiiviinä ja pienikokoisena, mutta ei niin pienenä, että se luhistuu mustaksi aukoksi. Mikäli tämä tuntuu todennäköiseltä, voi läheisestä apuvälinevuokraamosta käydä vuokraamassa toisen ulottuvuuden egon säilyttämistä varten.

Suuri itsetunto sen sijaan aiheuttaa hyvää mieltä ja toimii suojana ulkomaailmaa vastaan, sillä se imee kaiken negatiivisen energian ja hävittää sen - lähinnä kvanttitunneloimalla sen egohiukkasten läheisyyteen. Tutkijat ovatkin miettineet, josko esineitä voitaisiin kyllästyttää negatiivisella energialla ja siirtää valoa nopeammin tällä tavoin. Tämä olisi kuljetusfirmoille oivallinen tapa pitää ikävimmätkin asiakkaat tyytyväisinä; mitä ikävämpi asiakas, sen nopeampi kuljetus.

Hoito

Ego on rabieksen rinnalla yksi niistä harvoista sairauksista, mitä ei voida turvallisesti hoitaa. Nykyään on kehitteillä hoitomuoto, jossa potilas eristetään itsetuntohiukkasilta ja hänestä pikku hiljaa vuodatetaan egohiukkasia pois. Kaikkien egohiukkasten kadottua, potilas huuhdellaan narsismista pyhällä vedellä ja häneen lopulta tankataan itsetuntohiukkasia. Hoito ei ole viellä aktiviisessa käytössä sen vituttavien ja masentavien sivuvaikutusten vuoksi. Sen sijaan egoistin räjäyttäminen (niin että egohiukkaset sinkoutuvat kauas pois) ja kappaleiden liimaaminen takaisin yhteen on edelleen yleinen käytäntö.

Katso myös