Ei koskaan

”Koskaan ei ole ollut presidenttiä, muutamin poikkeuksin, joka olisi hyväksynyt enemmän lakeja ja saanut enemmän aikaan.”

”En venyttele koskaan.”

~Jupe Laamanen

”Venäjä tai Neuvostoliitto ei ole koskaan aloittanut sotaa.”

~Dmitri Medvedev

Ei koskaan on tapa ilmaista asiaa, jota harvemmin tapahtuu. Ilmaisua ei kuitenkaan kannata käyttää liikaa, sillä silloin se menettää tehonsa. Esimerkki:

Minulla ei koskaan ole krapulaa. En koskaan ole edes oksentanut. En myöskään koskaan ole saanut turpaan sillä voitan aina. Vaikka olen jo 40 en ole koskaan ajanut autolla ojaan tai edes saanut sakkoja. Minä olen niin kova jätkä että en koskaan aja partaani, vaan se putoaa leuastani pois itsekseen.

HistoriaMuokkaa

Ensimmäinen, joka sanontaa "Ei koskaan" käytti, oli kivikautinen filosofi-keksijä, joka tylytti "Ihminen ei koskaan tule keksimään tulta" sytyttäessään tupakkansa pensaspalosta. Koska kukaan ei ymmärtänyt, mitä hittoa mies taas höpisi, hän lanseerasi sanaliiton aikansa sanakirjassa.

Lista yliampuvista termeistä
Aina - Aukoton - Ei koskaan - Fasisti - Ikuisuus - Ilmainen - Kaikki - Määrittämätön - Normaali - Olematon - Rajaton - Sanoinkuvaamaton - Simppeli - Steriili - Tyhjiö - Täydellinen - Vaikeus - Ääretön
  Tämä löyhästi filosofiaan liittyvä tynkäartikkeli sotkee keskenään arvot ja tosiasiat.
Auta Hikipediaa paljastamalla artikkelin naturalistiset virhepäätelmät.