Esa Nieminen

Stones 01.svg
Tämä artikkeli kiinnostaa kiviäkin!

”Käymään tänne tultiin eikä olemaan. Osaisinkohan sen jos oikein yrittäisin?”

~Esa Nieminen

Esa Nieminen on kuuluisa suomalainen mies Lähde?, joka ensimmäisenä nousi uhmaamaan kansallisessa musiikkibisneksessä Toivo Kärjen ylivaltaa ja selättikin tämän viimeistään 1980-luvun alkuun tultaessa. Esa Nieminen ei ollut vaatimaton mies vaan tarvitsi Musiikki-Fazerin kykyjenetsijänä autonkuljettajan itselleen osoittaakseen työkavereilleen, ettei ollut kuka tahansa Esa Nieminen - vaikka on tätä sittemmin useimmiten ja mitä erilaisimmissa yhteyksissä joutunut toistuvasti ja loputtomastikin todistelemaankin.

KykyjenetsijänäMuokkaa

Esa Nieminen pätevöityi Lähde? lukuisilla flopeiksi osoittautuneilla esiintyjillä, kuten esimerkiksi Urpolla ja Päivi Kautto-Niemellä. Lopuista ei enää pidetty väliä huudella, koska lista uhkasi kasvaa jo puolueettomienkin arvioitsijoiden mielestä liian suureksi ja Niemisen itsensä kannalta kiusalliseksi. Esa Nieminen hallitsi Lähde? kuitenkin hermonsa ja siirtyi asteittain flyygelin ja sähköpianon ääreen haastamaan ikuista kiistakumppaniaan Seppo Hovia. Nieminen osasi Lähde? alkuosan lukemattomista musiikkikappaleista samoin kuin Seppo Hovikin Lähde?, ja näin tie musiikkitietokilpailu BumtsiBumiin oli eittämättä Niemisen uran tähtihetkiä; hän pääsi näin esiintymään televisiossa säännöllisesti viikoittain parhaaseen katseluaikaan.

Esa Nieminen laulaaMuokkaa

Esa Nieminen on jo kauan esiintynyt poikabändissä Four Cats. Tämä bändi on kansallisen 4H-liiton erityissuojeluksessa ja bändin haastattelut on sovittu tehtäväksi muualla kuin poikien hotellihuoneissa tai yhteisissä saunailloissa.

Nieminen vastaan HoviMuokkaa

Esa Nieminen on koettanut valloittaa myös Ruotsin musiikkimarkkinat, mutta vanha kiistakumppani Seppo Hovi on onnistunut omissa pyrkimyksissään tässä paljon paremmin. Esa Nieminen on tiettävästi suunnannut voimakkaan propagandakampanjan ruotsalaiseen lehdistöön mustamaalatakseen Seppo Hovia. Karkeimmat syytökset ovat olleet vihjauksia siitä, että Seppo Hovi olisi hetero. Ruotsissa suvaitsevaisuus on kuitenkin nykyisin sitä luokkaa, ettei tällaisiin paikallisesti epänormaaleiksi koettaviin ilmiöihin reagoida kovinkaan voimakkaasti.

  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.