Esihistoria

Varoitus, tämä sivu on evoluutioteoreetikkojen propagandaa! Jokainen tosikristitty ummistakoon silmänsä ja paetkoon takaisin tynnyriinsä!

”Mitä? Ette te voi olla tosissanne? Eihän tuollaisesta rääkistä selviä kukaan!”

~Esihistoria, saatuaan Luonnolta kuulla mitä sillä on edessään

”Mää johdan tätä luokkaa, onkx selvä?”

~Tyrannosaurus, ennen Ala-asteelta valmistumista

”Sun lukios tulee oleen silkkaa helvettiä, pallinaama”

~Ihminen, karvattomin Apina jengeistä

Esihistorialla tarkoitetaan maailman esikouluaikaa – siis aikaa, jolloin ei vielä osattu kirjoittaa. Kirjoitettu historia ei ole enää esihistoriaa, koska se on koulunsa käynyt ja läksynsä lukenut.

Esihistoriallisen ajan alussa dinosaurukset syntyivät maapallolle, mutta ajan keskivaiheilla ne hävisivät, ja pikkunisäkkäät huokaisivat helpotuksesta. Eräihin kuuluisiin dinosauruksiin kuuluu myös Tyrannosaurus Rex. Dinosauruksien häviämisen syytä on arvuuteltu jo kauan, mutta se ei ole ottanut selvitäkseen. Sitten maapallolle syntyivät pikkunisäkkäät, joista sai alkunsa myös (uskokaa tai älkää) hiiret. Lopulta kehitys johti apinoihin, ja myöhemmin toisenlaisiin, kehittyneempiin Lähde? apinoihin, ihmisiin.

Esihistoriallisen kasvun tieMuokkaa

Maapallo on joutunut lapsuutensa jälkeen kohtaamaan kaikki nuoren oppilaan kauheudet opetellessaan olemassaolon perusteet sekä tajuamaan, että koulun pihamaa on h***n väkivaltainen paikka sellaisille, jotka eivät sopeudu joukkoon. Kuten kaikessa tulevissakin haasteissaan, on nimellä, suosiolla fyysisillä ominaisuuksilla, taskurahoilla, kaverien luotettavuudella sekä ihan vain tuurilla paljonkin tekemistä asian kanssa.

Esihistorian koulun tie on jaettavissa kolmeen osaan, Paleotsooinen Esikoulu, Mesotsooinen Ala-aste sekä Kenotsooinen Yläaste. Nämä kaudet ovat myös jaettavissa osasiin, joille on annettu ihan liian hienot nimet pienen Esihistorian käsityskyvylle, joten jaottelun selkeyttäminen on ollut tarpeen.[1]

Paleotsooinen esikouluMuokkaa

Hevonkukkuopiston tutkimuksista huolimatta ei ole voitu muuttaa onnellisten kerhoaikojen asemaa erilaisista riimukirjoituksista, kansantaruista eikä nostalgisista muistoista uskottavaksi tutkimuskohteeksi. Esihistorialle tehdyt tutkimukset ja haastattelut eivät ole tuottaneet mitään merkkejä siitä, että kerhoajoissa olisi ollut jotakin kivutonta tai helppoa millekään. Sen sijaan sekin on onnistuttu jaottelemaan eri vaiheisiin, jolla kerhopäivän kulusta on voitu esittää epämääräisiä hypoteeseja.

 • Kambri (Herätys)
 • Ordoviki (Aamupala)
 • Siluuri (Pakkaaminen)
 • Devoni (Kerhomatka)
 • Kivihiili (Opettelu)
 • Permis (Nokkimisjärjestys)


HerätysMuokkaa

 
Aina elämän syntymisestä asti on olemassaolo ollut yhtä taistelua reviiristä...

Kaikki herätykset ovat raskaita ja vaarallisia, ja niin oli Esihistoriankin herätys. Jotta se olisi jaksanut nousta alkulimaisesta pedistään, sen oli edettävä "vauvan askelin" eli tunkemalla kuplaan kaikenlaista sontaa ja toivomalla parasta. Toisin kuin usein käy tällaisissa tilanteissa (erityisesti rahan kanssa) Esihistoria oli hereillä, ja päädyttiin yksisoluisiin. Niiden kerhoaika oli kuitenkin vasta edessäpäin, sillä yksisoluisen ajatuksenjuoksu pyöri lähinnä lisääntymisen sekä ajan tuhlaamisen ympärillä. Vertailukohtana tällaiseen alkukantaiseen toimintaan voi pitää esimerkiksi nykyteinin perus arkipäivää.

Yksisoluisten olo tuli kuitenkin pian yksinäiseksi, tylsäksi sekä kylmäksi, joten ne päättivät kuluttaa aikaansa yhdessä, ja niin sai alkunsa selkärangattomien otusten kehitys niiden kokeillessa kaikenlaisia idioottimaisuuksia, jotka välillä räjähtivät käsiin. Surullista kyllä, vertaus nykyteineihin toimii vielä tässäkin vaiheessa.


Aamupala sekä PakkaaminenMuokkaa

Jotta Esihistorian oli mitenkään mahdollista aloittaa kerhonsa, sen oli kehitettävä selkärankaa sekä tarpeeksi tappajan vaistoa saadakseen itsensä liikkeelle alkulimaisista nesteistään (joka vaati myös kuivana pysymistä). Siinä kesti kauan, ihan h***n kauan, mutta Esihistoria oli ahkera ja sai kuin saikin tämän kaiken aikaan.


KerhomatkaMuokkaa

Päästäkseen kerhon ihanuuksiin mukaan Esihistorian oli otettava sen ensimmäinen iso askel, ja se vaati sitä ottamaan jalat alleen. Siten sen oli mahdollista siirtyä kiukuttelevasta, omissa nesteissään kiemurtelusta viimein ulos ja kohti seikkailua. Tässä vaiheessa kuivana pysyminen myös muuttui pakolliseksi, sillä Esihistoria olisi kiusattu hengiltä, jos se olisi tullut kerholle vahinko housuissaan. Tämä työ oli vaivalloista ja hidasta opettelua, mutta siinä auttoivat omien keuhkojensa käyttäminen, edellä mainitut jalat sekä muiden käyttäminen ravintona. Esihistorian katkeruutta kasvatti maalle jo edeltä kiilanneiden Kasvien nolo tapa kaasutella ilmaan vaarallista, syövyttävää ainetta nimeltään Happi. Sitkeydellä tästäkin esteestä selvittiin, mutta eläinkunnan ja kasvikunnan sota sai siitä lopullisen sytykkeensä, eivätkä ne ole kaikki kavereita vieläkään.


OpetteluMuokkaa

Kaiken uuden ja ihmeellisen kohtaaminen paikan päällä sai Esihistorian tajuamaan, miten isoon suohon se oli tullut itsensä laulaneeksi. Sen oli pakko hyväksyä, että nurkissa kutemisen aika oli takana päin. Matelemalla se saattoi saavuttaa kaikki Kerhon kulman ja tutustua mielenkiintoisiin asioihin, joihin kuuluivat esimerkiksi sitä isommat oppilaat, seinistä, lattiasta ja oikeastaan joka paikasta esiin tulevat hyönteiset sekä omat epäselvät tuntemukset siitä, että kakka muuttuu kovaksi sekä kuivaksi ja että jotain itsensä näköistä kaivautuu siitä ulos. Vasta pitkän ajan päästä Esihistoria tajusi oppineensa munimaan.


NokkimisjärjestysMuokkaa

Kuten edellä oleva kausi jo opetti, oli kerhon läpi matelevalla Esihistorialla paljon paremmat mahdollisuudet saada kerhotädin eli Luonnon huomio, löytää jotain syötävää välipala-aikaan ja saada turvallisemmat unet päiväuninurkassa. Jopa leikkimisessä oli paljon edullisempaa päästä lelujen luokse kuin vain tuijotella niitä haikeana oviaukolta housut märkinä kehtaamatta mennä eteenpäin. Matelijat olivatkin kerhon loppuessa jo napanneet paikkansa. Jotkut kerhon hiirulaisista halusivat toki yrittää päästä osingoille, mutta koulu opetti pian Esihistorialle, ettei koolla ollut väliä, kunhan vain oli ihan suunnattoman, megabeast-tason suuri ja ainakin vahvempi kuin luokkakaverinsa.

Mesotsooinen Ala-asteMuokkaa

Jos jotakin, oli koulun alkaminen Esihistorialle vieläkin kammottavampi kokemus kuin kerho. Yllättäen sillä oli vastuuta, ja monet oppilaista tajusivat voivansa terrorisoida muita ihan vain ilkeyttään. Samoin Esihistoria tajusi, että sen kehossa alkoi tapahtua ihmeellisiä muutoksia, joista se ei osannut olla oikeastaan mitään mieltä. Ainut ilo tästä kaikesta taisi olla se, että koulumatkan ollessa kerhomatkaa haasteellisempi se sentään oppi pitämään itsensä lämpimänä ja kävelemään ryhdissä (ihan vain kiusaamisen välttämiseksi).


 • Triaskausi (1. ja 2. luokka)
 • Jurakausi (3. ja 4. luokka)
 • Liitukausi (5. ja 6. luokka)
 • Päättötodistus


Luokat 1. ja 2.Muokkaa

Monenlaiset Esihistorialliset oppilaat eri puolilta Maapalloa saivat huomata, että kerhotädin sijaan Luontoa kutsuttiin nyt Opettajaksi, joka oli paljon julmempi sekä metelistä suuttuva kuin kerhotäti ja tuotti monille vaikeuksia sopeutua joukkoon. Samoin kerhossa koettu opettelemisen ilo sekä yhdessä koetut seikkailut muuttuivat selkään puukotukseksi, kilpailuksi sekä kiukutteluksi.[2] Kaikenmoisesta joukosta alkoi jo nousta suosittujen oppilaiden joukko, jota Opettaja piti malliesimerkkinä hyvästä koululaisesta. Tätä "dynaamista mulkeroa", kuten hiirulaiset, matelijat, liihottelijat sekä uiskentelijat siitä sanoivat, tultiin tuntemaan Dinosauruksina. Tätä joukkoa johtivat etunenässä erityisesti sellaiset Opettajan lellikit kuten:

Plateosaurus Isoreisimys Coelophysis Sainisältäkyytinis Ornithosuchus Kiusaansuais


Luokat 3. ja 4.Muokkaa

Koulun edetessä puolivälin tietämille alkoi Esihistorian eteen levittäytyä paljon kerralla. Oli uusia huonekasveja, rutosti uusia aineita opeteltavaksi sekä paljon luokkien kesken käytävää kilpailua. Tässä vaiheessa kasvupyrähdys paljasti Esihistorialle jo edempänä todetun tosiasian, jonka mukaan koko voi tarkoittaa paljonkin. Luokan suosiokisan oli voittanut ehdottomasta Dinosaurukset, joista vahvimmin esillä olivat esimerkiksi sellaiset mallioppilaat kuin:

 • Brachiosaurus Läskivitsiys
 • Megalosaurus Pikkukiusaajais
 • Allosaurus Syönsunhuihimus
 • Stegosaurus Lyöntakaisinmus
 • Coelosauri Vientaskurahasnis
 • Diblodocus Hujoppivitsimys
 
Tuttu näky jokaiselle kouluruokalassa olleelle


Luokat 5. ja 6.Muokkaa

Tässä kohdassa Dinosaurukset tajuavat olevansa kasvupyrähdyksen voittajia, ja heistä muuttuu ihan sietämättömiä. Esihistoria huomaa muiden koululaisten saavan turpiinsa melkein joka päivä ja Opettajan lellikkien heittävän koulunkäynnin aivan lekkeriksi alkamalla pelleillä teräaseiden, moukarien, pasuunoiden, lentelemisen, tyrannoimisen sekä monen muun ihmeellisen asian kanssa. Kukaan dinosauruksista ei tajua vielä, että Esihistoriaa odottaa vielä yläastekin, ja voi pojat että se tulee olemaan heille pettymys. Koulun koviksiksi ovat tulleet esimerkiksi:

 • Protoceratops Nokkanaamasis
 • Triceratops Kolmisarvikuonoayhdessäois
 • Anatosaurus Ankannokkaanaamasis
 • Parasaurolophus Basuunaharrastelijamus
 • Albertosaurus Kiusaajakokelaus
 • Tyrannosaurus Luokankingionhänis


 
Jokainen varmaan muistaa ainakin yhden tällaisen kaverin kouluajoiltaan. Itsestään liikaa luulevan ja väkivaltaisen nilkin...

PäättötudistusMuokkaa

Ala-asteen päättyminen on kova isku päin Esihistorian kasvoja ja tuntuu kuin joku olisi heittänyt ison kiven sitä päähän. Yllättäen Ala-asteen auvoisuus on Dinosauruksilta ohitse. Erityisesti luokan Kingille Tyrannosaurukselle tämän on ""todella p***a nakki"", sillä Ylä-asteella monet ennen suuret nimet tajuavat olevansa enää maahan paiskattuja ja moukaroituja kasoja. Hiirulaiset sen sijaan ovat mielissään, sillä huhujen mukaan Ylä-asteella niilläkin on toivoa.[3]


Kenotsooinen Ylä-asteMuokkaa

Yläaste on Esihistorian tähän asti suurin koetus, jossa se saa miettiä tarkkaan mitä tekee. Alkuun riittää vielä, että on luokan suurin, mutta se huomaa monien muutoksien tulevan. Sen keho on ihan sekaisin, Opettajat eivät ole enää yhtä sallivia ja se tajuaa suosiokisan olevan nyt myös psykologinen haaste. Yläasteella ei koskaan lopu vessanpöntöt, joissa uittaa vasta-alkajien naamoja.


 • Tertiääri (luokat 7-8)
 • Kvartääri (luokka 9)
 • Ysienpäivä


Luokat 7. ja 8.Muokkaa

Esihistoria yllättyy pahemman kerran, kun karvaisuus muuttuu suosion mittariksi, ja koulun kingi näyttää yht'äkkiä olevan se, jolla on isoin parta sekä ovelimmat jutut. Esihistoria on kuitenkin jo kokenut paljon ja se ottaa haasteen vastaan. Opiskelijoiden ala-aste aikana tuntemat lämmönrippeet katoavat nopeasti, sillä yleinen opiskeluilmasto viilenee. Tästä matelijat eivät tykkää, mutta Dinosaurukset ovat perustaneet uuden kovan jengin nimeltä Linnut. Hetken aikaa näyttää siltä, että he ottavat Yläasteenkin haltuunsa heti kättelyssä, mutta heidän suosiotaan laskee jatkuva munaileminen sekä naurettavan näköiset vaatteet, joten he tyytyvät vain parveilemaan omissa oloissaan.

Koulussa aletaan hiljalleen tuoda esiin sellaista inhaa käsitettä kuin Nisäkäs, joka tarkoittaa sisuksissa kasvavia jälkeläisiä, epäselviä puheita seksuaalivalistuksesta, maitorauhasia, talirauhasia, aina vain lisää karvoja, kasvavaa pääkoppaa, kasvavaa älykkyyttä ja ylipäätään sopeutumista. Jossain päin eteisen naulakoita ja vessoissa matelijat vielä kiukuttelevat siitä, ettei niiden mielipiteitä oteta huomioon, mutta ala-asteajat huomioon ottaen se ei ole mikään ihme.


Luokka 9.Muokkaa

Esihistorialle alkaa valjeta, että pitkän koulutien päätteeksi sen tulee vielä selvitä suurimmasta haasteestaan, jotka ovat yhdeksäsluokkalaiset apinat. Sivistystä tuovat toiset asteet ja kaukaisuudessa siintävät korkeat asteet eivät vielä ota saapuakseen, joten on tyytyminen siihen että viimeistä Esihistoriallista aikaa vainoavat sellaiset jengit kuten:

 • Orangit, pöljän näköiset, karvaiset nobodyt
 • Gorillat, urheilutiloissa muita tönivät isot nilkit
 • Simpanssit, oppitunneilla opituilla nippelitiedoilla pätevät lellikit
 • Australopithecus jengi, oppimateriaalien käytöstä innostuneet tunarit
 • Homo jengi, joka pätee viisastelulla[4] (Ennen vihankatkuisia kirjeitä Hevonkukkuopistolle, katso liite)
 
Kenellä meistä ei olisi ollut tällainen olo yläasteen tietotekniikan tunneilla? (Jos sinulla ei ollut, on olemassa vaara että olit NÖRTTI!)


Ysien päivä, jolloin Esihistoria masentuu ja peruskoulu päättyyMuokkaa

Esihistoria tajusi tulevaisuuden olevan vaarallinen paikka, kun se valmistujaispäivänä kohtasi uuden, erittäin aggressiivisen mutta samalla älykkään jengin, jonka jäsenet terrorisoivat koko muuta koulua Ysienpäivän ja korkeamman Historiallisen ajan tullessa viimein tappamaan peruskoulun alkukantaisuuden. Nämä Ihmiset eivät osanneet arvostaa toisten opiskelutiloja, etsivät lakkaamatta jengiinsä lisää väkeä vaikka se oli jo tupaten täynnä ja alkoi vielä kuvitella olevansa jotenkin parempaa ainesta kuin muu oppilaskunta. Esihistoria ei kuitenkaan jäisi unholaan vaan olisi onnellinen kaikista saavutuksistaan ja purisi hammasta peruskoulun taakan ollessa viimein valmis.


Miten tunnistaa olevansa Esihistoriaa?Muokkaa

Hevonkukkuopiston tutkimusten mukaan on olemassa vaara, että sinäkin olet Esihistoriallinen. Sinun on syytä huolestua, jos sinussa pätee jotkin näistä piirteistä:

 • Tunnet olevasi liikkumaton sekä kivettynyt, että sinun päällesi on kasaantunut iso taakka ja et tunne ihoasi, lihaksiasi etkä sisäelimiäsi.
 • Jos vanhempasi ovat aamuisin koulumatkallaan taistelleet dinosaurusten kanssa[5]
 • Mikäli sinä huomaat munivasi joka paikassa
 • Katsoessasi raajojasi tajuat että ne ovatkin evät
 • Jos sinä nukut suurimman osan vuodesta ja jaksat vain joskus raahautua suohon, jota kutsut leikkisästi sohvaksi television edessä
 • Löydät hyllystä osastolta "Esihistoria" kuvan itsestäsi kirjassa
 • Mistään ei löydy kirjallisia dokumentteja koulussa näkemästäsi vaivasta
 • Jos et voi ottaa päältäsi karvoja, jotka kasvatit talven kylmiä koulukuukausia varten
 • Haluaisit ottaa yhteyttä ja muistella vanhojen koulukaveriesi kanssa, mutta heitä ei löydy mistään
 • Yrität oppia lentämään, että Valmistujaispäivä ei pilaisi sinun päivääsi
 • Jos Ysienpäivänä sinua ei kutsuttu mukaan jatkoille iltahämärän laskeutuessa


Mitä Esihistoria tarkoittaa tänä päivänä?Muokkaa

Mieti kaikkea, mitä peruskoulutuksessa luodaan tulevaisuutta ajatellen. Niinpä, ei siinä paljon sen pidemmälle tarvitse edes pohtia.

ViitteetMuokkaa

 1. "Hirmulisko kuvatietokirja", Grisewood & Dempsey Ltd 1981, kustannus CARLSEN sekä Kustannus Oy Semic. Kirja on itsessäänkin jo poistomyyntiteos Helsingin kaupunginkirjastosta ja omanlaisensa muinaismuisto, joka oli löydettävä, kaivettava esiin, puhdistettava, asetettava näytteille ja tutkimuksen kohteeksi sekä esiteltävä räkänokkaisille kakaroille, jota eivät arvosta sitä
 2. Näitä ominaisuuksia tutkiessaan Hevonkukkuopisto on alkanut epäillä, että jo esihistoriallisena aikana on saattanut olla olemassa vammalalaisia. Tutkimukset ovat yhä kesken, sillä kyseistä paikkaa ei vieläkään ole onnistuttu paikantamaan kaivausten aloittamiseksi
 3. Oletettuja todisteita tämän tapahtuman olemassaolosta on oletettu olevan ainakin veden alla Jukatanin niemimaalla sekä blondien pääkopissa, joista molemmista on löydetty tyhjiä kuoppia
 4. (Hevonkukkuopisto pahoitteli erityismainintana sitä, että tämän jengin nimi sotii kaikkea hyvää makua vastaan mutta jota ei oikein voinut olla lisäämättä tutkimuksiin eri tavallakaan tieteellisen pohjan suojelemiseksi. Paljastui, että lapselliset idiootit nauroivat 127 prosentissa niistä tapaukista, joissa niille esiteltiin tämä nimi näytöltä)
 5. Lähde: Melkein kaikkien teinien mielikuvat vanhemmistaan, kunnes he tajuavat olevansa keski-ikäisiä ja siis muuttuneensa itse esihistoriaksi


edeltäjä:
Lapsuus
Maailman kaudet
3465300278 ekr-18345418349 ekr
seuraaja:
Historiallinen Toisen asteen koulutus
  Tämä kaukaista tapahtumaa käsittelevä artikkeli uhkaa kadota historian hämäriin. Estä tämä lisäämällä historiallisia todisteita. Näin pelastat historioinnin maineen tieteenä.