Iskelmälaulaja Matti Siitoin, Fredi (oik. Matti Siitoin, ei sukua Pekalle), on saapunut pelastajaksi aina niinä lukuisina kertoina, kun suomalainen iskelmämusiikki on lopullisesti ollut vajoamaisillaan suohon. Fredi nousi kiitoon aluksi Hameenlinnan-Helsingin moottoritiellä ja on sittemmin yleisön pyynnöstä huolimatta laulanut, kun itse on sen aiheelliseksi katsonut. Fredin ei ole tarvinnut pelätä mitään. Leo Lastumäki -alarodun edustajana hän hoitelee koollaan hankalatkin tapaukset alle nanosekunnin. Fredi on toisinaan ollut helsinkiläisissä lähiökapakoissa ovimiehenä. Tippiä on maksettu kiltisti mennen tullen, eikä Fredin ole tarvinnut tästä työstään erillistä palkkaa pyytää.

Fredi on usein erottamaton osa Kivikasvot-ryhmää.

EuroviisulähettiläsMuokkaa

On hyvin pitkälti Fredin ansiota, että Lordi voitti vuoden 2006 Euroviisut Suomelle. Fredi on ollut kotimaisen heavyrockin näkymätön taustavaikuttaja, joka on tehnyt pyyteettömästi työtä saadakseen voiton kotiin. Fredi valmentaa Hartwall-areenalla Helsingissä Suomen heavyrock-muusikoita yhdessä Klaus Järvisen kanssa. Fredi on myös Pori Jazz 2007-festivaalin pääesiintyjä Kirjurinluodolla.

EdustusyleisöMuokkaa

Fredi on edustanut suomalaista yleisöä kansainvälisissä laulukilpailuissa. Sääntelytalouden aikaan Suomella ei ollut varaa lähettää etukäteen kiintiöityä osallistujamäärää yleisöksi laulukilpailuihin, joten Fredi hoiti yksin homman. Fredi valtaa yksinään jo Tampere-Talon pääsalissa oli 30 istumapaikkaa yksin. Taputukset ja aplodit kuuluvat tyynellä säällä Helsinkiin saakka.

KaveritMuokkaa

Fredi hengailee mielellään Raimo Ilaskiven kanssa. Pojat on villeinä takavuosina bongattu tämän tästä Helsingin yössä ja hauskaa heillä on väitetty ainakin silloin olevan olleen. Fredi on George Soroksen tyylinen suursijoittaja Helsingin Arvopaperipörssissä ja Ilaskivi on vuosikausia päätöinään johtanut kyseistä narikkaa. Fredin kaveripiiriin kuulu myös henkilö nimeltä Lindbergin Antti, mutta he ovat riidoissa koska Fredi ei ole maksanut tälle vieläkään velkojaan. Fredi etsii Lindbergin Anttia kolmannella linjalla vieläkin.

Tuuli Frediä kuljettaaMuokkaa

Fredillä on loistava pilkkalaulujen tekijän perinne. Itseironiaa hän viljelee kansainvälisessä megahitissään Tuuli Frediä kuljettaa. Lisäksi sellaiset kappaleet kuin vaimon varta vasten Fredille laatima Sisään, kulje hitaammin ja Jukka "Jukkis" Kuoppamäen kanssa yhdessä kuorofalsettina julistettu Hieno mies ovat jättäneet lähtemättömät muistot kansakunnan tajuntaan. Tiettävästi Fredi on esiintynyt myös edukseen. Sergio Leonen italowesternissä The Godfather Fredi sävelsi ja lauloi tunnuskappaleen Puhu hiljaa raskaudesta. Tämä kappale oli pitkään soittokiellossa Suomessa, mutta salakapakoissa ja nurkkatansseissa sitä kuulee vieläkin esitettävän aika-ajoin vähän samaan tapaan, kuin Veikko Samulin kappaletta Alla venäläisen kuun 1930-luvulla.