Glenn Beck

Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.

”Luulenpa, että tämä presidenttimme on paljastanut yhä uudestaan ja uudestaan olevansa kaveri, joka vihaa syvästi valkoihoisia ihmisiä tai valkoihoisten kulttuuria... En väitä, etteikö hän pitäisi valkoihoisista. Väitän, että hänellä on ongelma. Luulenpa, että tämä kaveri on rasisti.”

~Glenn Beck Obamasta

”Mietin Michael Mooren tappamista ja sitä, pystyisinkö tappamaan hänet itse vai pitäisikö minun palkata joku muu hoitamaan homma... Ei, luulenpa että pystyisin. Kuvittelen hänen katsovan minua silmiin, kun kuristan hänet hengiltä. Onko tämä väärin?”

~Glenn Beck ohjelmassaan

”Tiedätkö, minulta kesti noin vuoden, että aloin vihata syyskuun 11. päivän terroristi-iskujen uhrien perheitä? Kesti noin vuoden. --- Ja kun näen 9/11-uhrien perheitä televisiossa tai ylipäätään, olen aina että 'Olkaa jo hiljaa'. Olen kyllästynyt heihin, koska he ovat alati valittamassa.”

~Glenn Beck ohjelmassaan

”Joten tässä meillä on kaveri nimeltä Barack Obama, käyttämässä rahat alkiokantasolututkimukseen... Eugeniikkaan. Tiedoksi niille, jotka eivät tiedä, mihin eugeniikka meidät johti: lopullinen ratkaisu. Herrarotu! Täydellinen henkilö... Jutut, joita käsittelemme, ovat absoluuttisen kauhistuttavia.”

~Glenn Beck ohjelmassaan
Hikipedia kärsii pienimuotoisesta Glenn Beck -kuvapulasta. Eikö ole tavallaan aika mielenkiintoista, että tämä on paras saatavilla oleva kuva?

Glenn Lee[1] Beck (10. helmikuuta 1964) on amerikkalainen äärikonservatiivinen sekopää. Eikö ole vähintäänkin kummallista, että Hikipedia on ainoa koko suomalaisten julkaisujen kirjossa, median laajoilla lakeuksilla, ainoa, ainukainen, joka uskaltaa sanoa tämän suoraan? Eikö se ole vähintäänkin... pelottavaa? Eikö se laita ihmistä miettimään, miksi kaveria, joka kehotti ihmisiä eroamaan kirkostaan, mikäli kirkon kotisivuilla esiintyvät sanat "sosiaalinen oikeudenmukaisuus" ymmärtämättä itse edes niiden merkitystä, ei leimata rehellisesti hulluksi? Eikö ole outoa, että esimerkiksi Yle käyttää Fox Newsiä lähteenään, vaikka tämän nutipään ohjelma pyörii Fox News Channelilla joka arkipäivä? Seuratkaa minua Suomen kansa. Meidän on paneuduttava aiheeseen tarkemmin.

ElämäMuokkaa

Glenn Beck syntyi Everettissä, Washingtonissa, William ja Mary Beckille. Emme tiedä, olivatko hänen vanhempansa myös konservatiiveja tai hakkasivatko he Glenniä, koska Wikipedia ei tätä kerro, joten meidän on pääteltävä näin olleen. Hänen äitinsä oli alkoholisti, minkä vuoksi perhe hajosi. Emme voi syyttää raskaudenaikaista juopottelua siitä, millainen ihminen Glennistä kehittyi, koska meillä ei ole todisteita, mutta eikö ole vähintäänkin mielenkiintoista, että hänen äitinsä joi ja että raskaudenaikaisella alkoholinkäytöllä on todettu olevan haittavaikutuksia lapsen terveyteen? No joka tapauksessa.

Glenn sai ensimmäisen työpaikkansa paikalliselta radioasemalta vain 13-vuotiaana. Kaikki alkoi kovin kauniisti. Kaksi vuotta myöhemmin hänen äitinsä hukuttautui. Kas niin.

Panee ihmisen miettimään, eikö panekin? Mitä vaikutuksia voi äidin itsemurhalla olla työssäkäyvään nuorukaiseen murrosiän myllerryksessä? Glenn alkoi alkoholisoitua.

Työskennellessään WPGC:llä D.C:ssä Glenn tapasi ensimmäisen vaimonsa. Kahden tyttären ja lääkkeiden väärinkäytön jälkeen pari erosi. Eikö olekin, sanoisinko, mielenkiintoista, että Glenn hylkäsi vaimonsa, jolle todettiin CP-vamma lukuisten raskauden yhteydessä koettujen aivoverenkiertohäiriöiden seurauksena? Eikö se maalaa kuvaa ikään kuin niljakkaasta olennosta? Kusipäästä? Mulkusta?

Glenn, jolle siis on ihan diagnosoitu ADHD, oli itsemurhan partaalla 1994. Hän suunnitteli ampuvansa itsensä Nirvanan tahtiin. AA:n ansiosta mies kuitenkin pääsi yli alkoholista ja kannabiksesta. Hän on omin sanoin kertonut olleensa tätä ennen päivittäin pilvessä 15 vuoden ajan. Tämä pistää miettimään, vai mitä sanot? Millaisia vaikutuksia on 15 vuoden yhtäjaksoisella huumeidenkäytöllä psyykkeeseen? Hm. Hm.

Glenn ei koskaan käynyt yliopistoa. Tosin hän kävi yliopistolla, muttei koskaan valmistunut. Yritettyään yliopistoa hän alkoi itsekouluttautua. Hän luki teoksia monilta eri kirjoittajilta, ajattelijoilta, mutta teidän ei tarvitse tietää niistä kuin yksi: Adolf Hitler, kaikkien aikojen sosialisti. Mitä se kertoo Glennistä? Mitä se kertoo, mitä?

1999 Glenn nai toisen vaimonsa. He liittyivät saman vuoden lokakuussa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkkoon. Miksikö? En tiedä. Ehkä sillä oli cooli nimi. Ehkä Glenn oli jo kyllästynyt lyhyeen etsiskelyynsä ja halusi löytää jotain pysyvämpää. Ehkei hän jaksanut rakentaa omaa maailmankuvaansa vaan halusi valmiin.

TeotMuokkaa

”Glenn Beck on onnistunut muuttamaan rahaksi käytännössä kaiken, mikä on jättänyt hänen suunsa.”

~Forbes

MediaMuokkaa

 
Beckiä on arvosteltu räikeistä yksinkertaistuksista, ja eräät ovat väittäneet hänen koko persoonansa olevan rudimentaarisen piirroshahmon tasolla, mikä herättää monia mielenkiintoisia kysymyksiä.

Glenn aloitti uransa radion puolella siis jo 13-vuotiaana, jolloin hän voitti paikallisen radioaseman järjestämän kilpailun. Tuo ajankohta saattoi olla määrittelevä koko Glennin uran kannalta ja mikäli näin on, muutti se todennäköisesti myös koko median historian kulkua...

Glenn puikkelehti asemalta toiselle yhdenkään työpaikan kauan häntä pidättelemättä, kunnes viimein vuonna 2000 sai alkunsa The Glenn Beck Program, joka vuoteen 2002 mennessä oli levinnyt jo 47 asemalle ja jolla vuonna 2008 oli yli kuusi ja puoli miljoonaa kuuntelijaa. [aseta omat johtopäätöksesi tähän]

”GET OFF MY PHONE! GET - OFF - MY - PHONE you little pinhead! I don't care... You people don't care about the trillions... [hyvin korkealta:] GET OFF MY PHONE!”

~Glenn Beck radio-ohjelmassaan

Glennin ura televisiossa alkoi CNN:llä, jossa hänen hänen show'nsa pyöri kaksi vuotta saavuttaen laajaa suosiota. Heti show'n päättymisen jälkeen ilmoitettiin, että Fox haluaa Glennin, Glennin on tultava Foxille. Ohjelma, joka pyörähti käyntiin, oli nimeltään sama simppeli kuin edeltäjänsäkin: Glenn Beck. CNN:n aikoihin tuo nimi ei tarkoittanut suurelle yleisölle juurikaan mitään, mutta hyvin pian Fox-aikojen alettua sille kehittyi niin paljon merkitystä, että sillä voitiin viitata yhtä aikaa moneen ennen täysin toisistaan erillään olleeseen asiaan. Niin hyvin moneen.

Tv-ohjelmassaan Glenn esiintyy "tavallisena amerikkalaisena", joka jatkuvasti on "huolissaan kotimaansa kohtalosta". Hänen esittämänsä pieni ja tavallinen, rehti ja reilu amerikkalainen on usein itkun partaalla, sillä koko maailmalla tuntuu olevan jotain hampaankolossa häntä vastaan. Glenn on ansiokkaasti paljastanut salaliittoja, oikeita ja olemattomia, mustamaalannut ihmisiä, syystä ja syyttä, sekä lietsonut vihaa kaikkea ei-häntä-miellyttävää olemassa olevaa ja kuviteltua vastaan; kaikessa tässä jälkimmäisiä vaihtoehtoja painottaen. Hän ei ymmärrä kohtaamaansa pilkkaa, hän ei suostu kuuntelemaan minkäänlaisia järkiperusteita ja hän tekee aivan helvetisti rahaa mainostamalla juttujensa yhteydessä esimerkiksi maailmanlopun varalle hankittavia ruokapakkauksia.[2]

Al Gore ei aio koota juutalaisia yhteen ja tuhota heitä. Kyseessä on kuitenkin sama taktiikka. Päämäärä on erilainen. Päämääränä on globalisaatio... Ja kaikkien toisinajattelijoiden äänet on hiljennettävä. Niin Hitlerkin teki. Niin Al Gore, YK... ja kaikki ilmaston lämpenemisen muotivirtauksen kannattajat ovat tekemässä.

~Glenn Beck

Glenn on myös verrannut Anders Behring Breivikin joukkomurhaamia Vasemmistonuorten norjalaisia vastineita Hitler-Jugendiin, sillä Glennin mielestä yksinomaan poliittisen leirin pitäminen teineille on ”häiritsevää”. Glennin härömielisen 9/12-projektin jäsenet olivat samana vuonna leiriyttäneet nuoriaan opettaakseen heille kansallisen syyskuun 11. päivän iskuista toipumisen henkeä.[3]

Glenn on lisäksi kirjoittanut[4] lukuisia best-sellereitä, joita ihmiset jostain syystä ostavat. Toivokaamme etteivät kuitenkaan lue. Koska jos lukisivat, eivät ostaisi, eikös? Joohan?

Vaikutusvalta amerikkalaisten keskuudessaMuokkaa

Glennin saama suosio on yllätys-pylläyttänyt kaikki. Suosio tarkoittaa rapakon takana myös vaikutusvaltaa. Hän on esimerkiksi saanut katsojansa jakelemaan tappouhkauksia naisille[5] ja vahvistanut typeriä ja rasistisia ennakkoluuloja, joita konservatiivisilla yhdysvaltalaisilla on Obamaa kohtaan. Lisäksi hänellä saattaa olla psyykkisiä voimia. En nyt vihjaa, että hän olisi noita. Mitään sellaista en väitä. Mutta. Hän puhui miehen tainnoksiin.[6]

Jopa hänen kanssatyöntekijänsä Foxilla pelkäävät häntä (mieshän on selvästi hullu), mutteivät uskalla sanoa sitä ääneen, koska he pelkäävät niin ikään joutuvansa nolatuiksi julkisesti (esimerkiksi Glenn Beckin ohjelmassa) näin tehdessään. On vaikeaa sanoa, kumpi on pelottavampaa: Se, että Glenn Beck on hullu, vai se, että hänen juttujaan nielevät purematta miljoonat amerikkalaiset. Tätä zombielaumaa Glenn on myös osoittanut osaavansa ohjastaa, kuten seuraavassa näemme.

Tea PartyMuokkaa

Enemmiksi ks. Tea Party

Glenn on kunnostautunut myös poliittisella pelikentällä. Hän on osallistunut ns. ruohonjuuritason poliittisen liikehdinnän Tea Partyn ohjastamiseen. Keskeisimpänä Glennin järjestämistä tapahtumista tällä saralla voitaneen pitää Restoring Honor rallya, joka järjestettiin "sattumalta" samana päivänä, jona Martin Luther King, Jr. nelisenkymmentä vuotta aiemmin piti I Have a Dream -puheensa. Mielenkiintoisin kysymys Glenniä ja Tea Partya koskien lienee se, kuinka suuri osa teapartylaisista seuraa Glennin ohjelmia säännöllisesti. Sillä mikäli Glenn on onnistunut erkauttamaan republikaanisesta puolueesta ääriryhmän, joka ei ole republikaanien hallinnassa samalla tavalla kuin Fox ei pysty hillitsemään Glennin... Glenniyttä, kuka näitä pitelee?

”Glenn Beck on Perkeleen jälkeenjäänyt pikkuveli.”

~Stephen King

Aiheesta muuallaMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Lee on Glennin nimen ainoa osa, jolla ei ole huonoa kaikua. Niinpä ennen tätä esimerkiksi Bruce Leen nimen mainitsemisesta ei voinut mitenkään tulla mieleen Glenn Beck. Nyt voi.
  2. Foodinsurance.com: For non-cannibals only!
  3. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/8660986/Norway-shooting-Glenn-Beck-compares-dead-teenagers-to-Hitler-youth.html
  4. Tai kirjoituttanut.
  5. Pöts
  6. Pyörtymisvaara.