Hikinews:Hikipedian tyylitoimitus listasi: Top 10 tapaa poistua pääministerin virka-asunnolta

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

10. marraskuuta 2017

Star.svg
Tämä on laatu-uutinen, jonka kirjoittaja todennäköisesti parhaillaan kiillottelee Pulitzeriaan.
Talvisaikaan Kesärannasta on mahdollista poistua myös jäitä pitkin, kunhan muistaa lanata jälkensä huolellisesti näkymättömiin.

Kaikille sosiaalissa tilanteissa ja tapahtumissa työkseen esiintyville on tärkeätä hallita näyttävä ja tyylikäs sisääntulo, mutta vähintään yhtä tärkeää on osata poistua tyylillä ja tilanteeseen sopivalla tavalla.

Aamulehti ja Iltalehti julkaisivat torstaina 9. marraskuuta uutisen, jonka mukaan ulkoministeri Timo Soinin (sin-cos-tan, ex-pers) valtiosihteeri, ilmeisellä valenimellä toimiva "Samuli Virtanen", poistui pääministerin virka-asunnolta auton matkatavaratilassa kesäkuun hallituskriisiksikin luonnehditun tapahtumasarjan aikana.

Auton matkatavaratilassa matkustaminen on suosittu ja perinteikäs menettely esimerkiksi rehtien calabrialaisten liikemiesten sekä verryttelyasuihin ja kultakoruihin pukeutuvien Sergei-nimisten henkilöiden keskuudessa, mutta selkeä tyylirikko, kun kyseessä on poistuminen pääministerin virka-asunnolta.

Hikipedian tyylitoimitus luetteloi tapakouluttaja Raakkina Peräsuon avustamana kymmenen suositeltavinta tapaa poistua Kesärannasta tilanteessa kuin tilanteessa. Olitpa sitten vain viattomalla lobbauskäynnillä tai juonimassa hallituspuolueen hajottamista, löydät seuraavalta listalta varmasti itsellesi sopivan exit strategyn.

Kuinka poistua Kesärannasta: Top 10Muokkaa

Tiesitkö, että...
ulkoministeri Paavo Väyrynen poistui Kesärannasta rakettirepulla jätettyään eroilmoituksensa toukokuussa 1993? Sittemmin hän on 2000-luvulla pyrkinyt useita kertoja tunkeutumaan Kesärannan alueelle samalla vekottimella, joka on lahja Andrei Gromykolta.
10. Suksiboksissa

Dynaaminen vaihtoehto sporttiselle kätyrille, joka haluaa paitsi poistua pääministerin pakeilta kiinnittämättä huomiota suhmurointeihinsa, niin myös viestiä aktiivisesta elämäntavastaan. Suksiboksiin ahtautuminen viittaa liikuntaharrastukseen ja muistuttaa, että myös todella kyynisiä poliittisia juonia punovilla nilkeillä on vapaa-aikaa.

9. Täysperävaunussa

Joskus pääministerin puheilla ramppaa arkaluonteista seuraa niin runsaasti, ettei näitä saa sullottua edes minibussin tavaratilaan. Jos vielä kaikki lähtevät paikalta omien autojen tavaratilassa, voi pelkkä liikenteen tiheys ja ajoneuvojen lukumäärä herättää kiusallista huomiota. Tällaisiin tilanteisiin täysperävaunullinen rekka on aivan omiaan. Perävaunussa on mahdollista kuljettaa kerralla jopa useita kymmeniä ujoja vierailijoita pois Kesärannasta. Tässä poistumistavassa on se hyvä puoli, että matkustajat voivat pitää toisilleen seuraa.

8. Itse kaivetussa tunnelissa

Tämä menetelmä sopii touhukkaalle tee se itse -henkiselle tyypille, joka nauttii nikkaroinnista ja puutarhatöistä. Pääministeri auttaa mieluusti itsekin kaivuutöissä ja lainaa Kesärannan puutarhavajan lapioita, kunhan kaikki tunnelia käyttävät kävelevät sisään omin jaloin. Laskelmat kannattaa tehdä tarkoin, jotta tunnelin poistumisaukko varmasti puhkaistaan riittävän matkan päähän virka-asunnon tontista. Itse kaivetun tunnelin käyttäminen kertoo, ettei poistuja pelkää ruumiillista työtä, vaikka rehellistä työtä ja mediaa pelkääkin.

7. Vesitasolentokoneella

Vanhan maailman nostalgiaa henkivä vesitasokone pystyy tekemään näyttävän mutta miellyttävän anonyymin nousun Rajasaaren ja Mäntyniemen väliseltä vesialueelta. On syytä kuitenkin välttää kiusallista sähkölinjoihin sekaantumista. Klassikkopakettiin kuuluu myös interaktiivinen kartta tasavallan presidentin kesäasunnolle Naantaliin, punainen tussi ja Indiana Jones -musiikki.

6. Noutajalarp-sadetakissa joutuen joka sekunti hillitsemään itseään mielikuvilla Jugoslavian hajoamissotien tapahtumista

Hupullinen, viikatemiesmäinen Inverness-tyylin sadetakki ei kenties tarjoa täyttä anonymiteettiä, mutta ainakin näytät niin pelottavalta, että kukaan tuskin uskaltaa lähestyä sinua. Etnisistä konflikteista fantasiointi auttaa ylläpitämään asiaankuuluvaa habitusta ja peittämään pettymystä. Auttaa kätkemään myös reptiliaanisia klunks-nielaisuja.

5. Palavassa viikinkilaivassa

Moni työmarkkinajohtaja ja poliittinen valtiosihteeri on kohdannut ennenaikaisen lopun lähdettyään huolimattomasti kokoon kursitulla lautalla Kesärannasta kohti Hietarannan uimarantaa, joka tarjoaa sinänsä ihanteelliset maihinnousuolosuhteet vilkkaimman lomakauden ulkopuolella. Jos poliittisena kohtalonasi on vajota, tee se edes suurieleisesti tavalla, josta riittää kerrottavaa. Kun valitset jytkyttää itsesi viimeiselle matkalle Kesärannasta, poistu liekehtivän viikinkilaivan kyydissä kuin saagojen sankari ikään. Pääministeri auttaa mielellään nikkaroinnissa. Ennen lähtöä laiva on syytä lastata ministerillisillä luontaiseduilla, kymmenientuhansien hyvin yksinkertaisten kansalaisten luottamuksella ja vaalilupauksilla, ja koko roska tulee tuikata tuleen vähintään kymmenen metrin päässä rannasta. Samalla voidaan uhrata joku vähäarvoinen þræll, kuten esimerkiksi Simon Elo.

4. Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajan salkussa

EK:n johdolla on hyväkuntoiset, klassiset attaseasalkut, joihin elastinen poliitikko kykenee helposti taittelemaan itsensä. Moni ensin epäilee, mahtuuko muka kokonainen poliitikko EK:n pomon salkkuun, mutta todistetusti työmarkkinajärjestöjen läsnäollessa jäykinkin ministeri kykenee taittelemaan itsensä uskomattoman monta kertaa. Tällä kompaktilla ja ammattimaista asennetta heijastelevalla poistumistavalla on myös se etu puolellaan, että siinä tietää olevansa hyvissä käsissä.

3. Hyperloopilla

Suora Hyperloop-yhteys Kesärannan ja Naantalin Kultarannan välillä kuuluu hallituksen kärkihankkeisiin ja helpottaisi sekä nopeuttaisi merkittävästi poliittisen teatterin toteuttamista.

2. Käsiraudoissa

Toiveajattelua, myönnetään.

1. Kesken vaalikauden yksityiselle sektorille / ulkomaille

Tämä valinta sopii parhaiten heille, jotka haluavat poistua Kesärannasta, koska ovat paitsi epäpäteviä ja -rehellisiä, niin myös menettäneet kyvyn johtaa puoluetta tai huomanneet, että muualla tienaa paremmin vähemmällä valvonnalla, eli esimerkiksi osapuilleen kaikille viimeisimmän vuosikymmenen pääministereille.

LähteetMuokkaa