Hikinews:Koulu päättyi perinteiseen tapaan

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

3. kesäkuuta 2007

SUOMI – Kouluvuoden päätöstä on jälleen juhlittu jokavuotiseen tapaan Suvivirrellä, lakituksilla ja tolkuttomalla alkoholinkäytöllä. Toimittajamme kävi seuraamassa nimeltä mainitsemattoman eteläsuomalaisen koulun päättäjäisiä.

Koulun pihalla pidetty juhla alkoi hellyttävästi eka- ja tokaluokkalaisten yhteisellä esityksellä, jossa osa oppilaista oli ilmeisesti pukeutunut eläimiksi. Tätä on kuitenkin vaikeaa tietää varmasti, sillä kukaan ei saanut esitetyn laulun sanoista mitään selvää. Santeri vilkutti eturivissä istuville vanhemmilleen näytöksen aikana, kun taas Linda kaivoi nenäänsä. Tämän jälkeen seurasi ylempien luokkien musiikkiesityksiä, joista osa ei ollut täysin epäonnistuneita. Seiskaluokkalaisten bändi esitti gospel from hell -tyyppisen kappaleen, joka mahdollisesti oli englanninkielinen. Maurin isä ja äiti saapuivat kevätjuhlaan eri aikoihin, molemmat humalassa. Rehtorin puhe oli pitkä kuin eräät maamme historian kohtalonhetket 1800-luvulla, ja siinä hän varoi tarkoin ottamasta liian voimakasta kantaa koulujen lakkautuspäätöksiin, ettei eturivissä kyylännyt sivistystoimenjohtaja alkaisi pitää häntä yhteistyökyvyttömänä. Tämän jälkeen Lionsit ja muut salaseurat jakoivat stipendinsä. Valtakunnallisen matematiikkastipendin saanut Olavi, 15, hakattiin kevätjuhlan jälkeen pyörätelineiden luona. Koulun laiska talonmies pysähtyi pitkäksi aikaa ihmettelemään yläasteikäisten tyttöjen minihameita. Suvivirsi kaikui taas ilmassa samaan aikaan, kun viidesluokkalaiset kikattivat hysteerisesti nähdessään västäräkkien parittelevan puhujanpöntön takana.

Todistusten jako on aina kohottava ja jännittävä tilaisuus. Opettajat johtivat ryhmänsä luokkiin, missä vanhemmat saivat seurata tapausta. Kahdeksasluokkalainen Mikko kommentoi todistustaan sanomalla lyhyesti tupakan käheyttämällä äänellään ”vittu” ja repimällä asiakirjan. Laurin vanhemmat taas ilmoittivat olevansa tyytymättömiä kolme luokkatoveriaan sairaalaan hakanneen poikansa saamasta käytösnumerosta (6) ja ilmoittivat tekevänsä luokanvalvojasta kantelun lääninhallitukseen.

Myöhään iltapäivällä koulunsa päättäneet alkoivat saapua paikallisiin leikki- ym. puistoihin rentoutumaan pitkän lukuvuoden päätteeksi, ja juhla pääsikin alkamaan, kun metelistä valittanut lähistöllä asuva naisihminen oli ensin haistateltu tiehensä. Iltaa kohti tunnelma kohosi, kun alueelle saapui myös lomalle lähteviä lukiolaisia läheisestä lukiosta. Ikävä kyllä heidän juuri lakitetut toverinsa eivät voineet liittyä seuraan ollessaan isoäitiensä halailtavina omissa juhlissaan. Ilakointi jatkui tervehenkisesti pikkutunneille, ja vielä senkin jälkeen mopot pärisivät pitkään leppeässä kesäyössä. Illan aikana ehti tapahtua paljon. Poliisi korjasi paikallisen päiväkodin pihakeinuun sammuneen Juhon, 13, talteen kymmenen aikoihin. Teemu ja Minttu, joista molemmat saivat tänään peruskoulun päättötodistuksen, harrastivat suojaamatonta seksiä Lahtisen pihan karviaispensaassa. Haastateltu herra Lahtinen, joka heräsi ääniin ja saapui keskeyttämään aktin ja jota tämän johdosta kutsuttiin ”saatanan homoksi”, ilmoitti rakentavansa ensi kesään mennessä tonttinsa ympäri aidan. Sähköaidan. Kahdeksasluokkalainen Roni ajautui riitaan maahanmuuttajanuorten kanssa puolenyön aikoihin. Paikalle saapuneet poliisit ja läheisen rivitalon asukkaat vaikuttivat hyvin turhautuneilta. Minna kävi virtsaamassa Asunto OY Kivierämaan 5B-rapun porttikongissa puoli yhden maissa ja lähti sitten kevytmoottoripyörällä liikkeellä olleen, itseään viisi vuotta vanhemman ammattikoululaisen matkaan. Kello kolmen jälkeen juhlinta alkoi laantua, kunhan ensin kaikki keskiolutpullot asianmukaisesti rikottiin puistoon ja teille.

Myöhään aamuyöllä paikallisesta baarista poistunut mieshenkilö uskoutui vielä toimittajalle ja kertoi olevansa opettaja. ”On yksinkertaisesti pakko käydä nollaamassa kaikki lukuvuoden jälkeen”, hän sopersi liikuttavasti ja lähetti vielä viestin: ”Kyllä kotona osataan yhä kasvattaa! Nostan hattua kaikille suomalaisille isille ja äideille, jotka saavat jälkikasvustaan näin hyviä ja hyödyllisiä yhteiskunnan jäseniä! Te olette niin hyviä ihmisiä ja kasvattajia.” Tämän sanottuaan opettaja joutui niin suuren mielenliikutuksen valtaan, että toimittajan oli tilattava hänelle taksi omilla rahoillaan.

Katso myösMuokkaa


LähteetMuokkaa