Hikinews:Lääkärit huolissaan: köyhät eivät enää pääse kyykkyyn

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

14. marraskuuta 2019

Köyhät olivat esimerkillisesti kyykyssä vielä viime vuonna. Kuva: Juha Sipilän kotialbumi.

Suomen lääkärit ovat esittäneet tänään eri puolilla maamme kahvipöytiä yhteisen huolensa siitä, etteivät köyhät enää pääse kyykkyyn. Syyksi tähän on arveltu sitä, että kokoomuspuolue on nyt vuosikausien hallitusputken jälkeen oppositiossa.

"Kokoomuksen hallitusvuodet ovat olleet köyhille erinomaista kyykkytreeniä. Me lääkärit olemme suurimmaksi osaksi kokoomuslaisia, ja siksi meitä huolettaa, miten kansanterveyden nyt käy. Olemme myös huolissamme köyhien kyvystä mennä takaisin kyykkyyn, kun kokoomus (annettuaan hyvät löylyt ja siliteltyään Halla-ahon otsasyylää oppositiossa) seuraavien eduskuntavaalien jälkeen väistämättä pääsee hallitukseen", sanoo ylilääkäri Sasseli Kähärä Eiran Ökyjen Yksityissairaalasta.

Kyykkyyn meneminen ja siellä pysyminen edellyttää hyvää keskivartalon hallintaa ja jalkojen lihaksiston kuntoa. Viimeaikaiset lääketieteelliset tutkimukset ovat tukeneet suomalaislääkärien käsityksiä köyhien tekemisen puutteesta johtuvasta kangistumisesta. Paasikivi-instituutin riippumattoman tutkimusanalyysin (kok) mukaan Antti Rinteen (((sd))) hallituksen vireillepanema aktiivimallin purkaminen "voi olla viimeinen naula Suomen köyhien kehon taipuisuuden arkkuun". Paasikivi-instituutti on esittänyt erityishuolensa myös kansanedustaja Juhana Vartiaisen (erittäin kok) terveyden puolesta aktiivimallin mennessä kumoon.

Lähteet