Hikinews:Marco Bjurström sai pernaruttokirjeitä

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

4. helmikuuta 2010

SUOMI - Vuoden 2010 Suomen Euroviisukarsinnoissa satunnaisena kommentaattorina toiminut Marco Bjurström joutui terrorismin kohteeksi.

Pernarutto-kirjeitä on alkanut tulvia postiluukusta ja autoni jarrumekanismia on sabotoitu!” Hikinewsin tavoittama Bjurström kertoo tavanomaisen hyperaktiiviseen tapaansa, “voi kauheaa, entä jos seuraavaksi lentää lentokone ikkunasta sisälle!?

Iskujen taustalla toiminut ryhmä ei ole vielä ilmoittautunut ja vaikka iskujen tyyli yleisen käsityksen mukaan sopisikin hyvin halmettilais-uskonlahkon viimeaikaisiin toimintatapoihin, on puolustusministeriön terrorisminvastaisen yksikön kansliapäällikkö Jarmo Kuivakatveella toinen mielipide:

Yksityiskohtiin en voi mennä, mutta tässä on ilmennyt seikkoja jotka viittaavat hieman kultivoituneempaan järjestöön. Halmettilaisia ei toki voi täysin sulkea pois epäillyistä.” Kuivakatve kertoo.

Iskujen motiiviksi on arveltu Bjurströmin kärkeviä mielipiteitä Eläkeläiset-yhtyeestä Euroviisukarsinnoissa, mutta mikäli kyseessä ovat halmettilaiset, on motiivin taustalla arveltu piilevän myös Bjurströmin kohtalaisen avoin homoseksuaalisuus. Eläkeläiset-yhtye ei varsinaisesti kuulu halmettilaisten dogmiin, joten pessimistisimmät ovatkin jo alkaneet epäillä Suomessa syntyneen taas uuden fanaattisen järjestön, jolle Eläkeläiset-yhtye olisi jollain tavalla pyhä.

Onko Suomi enää turvallinen maa?Muokkaa

Suomalaisten fanaattisten, uskonryhmittymien uhka nousi pintaan ensimmäisen kerran vuonna 2008, kun Pyhän Mannerheimin Kirkko aloitti verisen kansannousun Katariina Lillqvistin Uralin Perhonen-animaatiota vastaan ja sai maassa aikaan poikkeustilan. Tilanteen teki erityisen vaaralliseksi Pyhän Mannerheimin Kirkon kytkökset valtionhallintaan ja ryhmä saatiinkin tyynnytettyä vasta kun he saavuttivat riittävän kansallisen tuen kuvatakseen oman "oikeaoppisen" versionsa ylijumala Mannerheimista. Nykyään tappouhkauksien sarjoja satelee Suomessa jo pienempienkin lahkojen taholta ja pienemmistäkin syistä.

Onhan tilanne muuttunut kovasti muutamassa vuodessa,” Kuivakatke toteaa lakonisesti, “mutta kyllä eri ryhmittymien uskonrauhaa pitää myös osata kunnioittaa. Jos joku nyt vaikka menisi haukkumaan Kekkosta niin kyllä siinä minunkin liipasinsormeani alkaisi kovasti syyhyttämään.”

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa