Hiktionary:Z

Help-books-aj.svg aj ash 01.svg
Tervetuloa Hiktionaryyn, Hikipedian kadonneeseen sisarprojektiin, jonka tavoitteena on määritellä kaikki se, mikä olisi parasta jättää määrittelemättä.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö *

Z niin kuin zoonoosiMuokkaa

ZMuokkaa

Z ajoneuvossasi merkitsee, että se on Sambian rekisterissä. Se merkitsee myös, että joudut hyvin todennäköisesti vaikeuksiin yrittäessäsi ajaa sillä yleisellä tiellä jossain Afrikan ulkopuolella.

ZAPP!Muokkaa

ZAPP! (engl. onomatop.), 1960-luvun Batman-sarjassa esiintynyt ääniefekrifreimi, joka esittää voimakasta ylöspäin suuntautuvaa, voimakkaan persikansävyistä iskua.

ZardozMuokkaa

Zardoz, speaks to you, his chosen ones. You have been raised up from brutality to kill the brutals that multiply and are legion. To this end, Zardoz, gave you the gift of the gun. The gun is good. The penis is evil. The penis shoots seeds and makes new life to poison the earth with a plague of man, as once it was. But the gun shoots death and purifies the earth of the filth of brutals. Go forth and kill. Zardoz has spoken.

ZenMuokkaa

Sutkausbuddhalaisuus; tämän mukainen tai kaltainen ajattelu, eli useamminkin näppärä lausahdus.

ZeppeliiniMuokkaa

Saksalainen ja näin ollen jäykkärunkoinen kaasuseostäytteinen ilma-alus, joka jäi pois muodista ja käytöstä melko keskinkertaisen liikenneonnettomuuden jälkeen. On tosin huomattava, että moderniksi liikennevälineeksi zeppeliini on helvetin hidas. Indiana Jones yritti paeta sellaisella Saksasta 1930-luvulla hallussaan Hitlerin signeeraama esoteeris-kristillinen käsikirjoitus.

ZeppoMuokkaa

Isoäitisi ja Matti Vanhasen (eikä kenenkään muun) mielestä paras Marx.

ZippoMuokkaa

”Mistä tunnistaa zipon käyttäjän?”

~Haisee bensalle ja pyytää tulta

Kansankielinen sana (tupakan) sytyttimelle. Varsinkin amikset tavataan käyttämästä tätä sanaa.

ZłotyMuokkaa

Se, millä Puolassa seksin lisäksi maksetaan kivihiili ja muut päivittäistavarat vyöhykkeellä, joka on yli 50 km:n etäisyydellä Saksan, yli 35 km:n etäisyydellä Slovakian, ja yli 25 km:n etäisyydellä Liettuan rajasta.

ZombiMuokkaa

Zombi eli eloutettu kalmo on voodoon tai elokuvakäsikirjoittajan laiskuusasteen määrittämän keksinnön avulla henkiin herätetty vainaja, tai vainajoitettu ja epätietoistettu elävä henkilö, jollaisten aivonmetsästyksen seuraaminen on kieltämättä viihdyttävämpää kuin kuunnella jonkun homekorvan saarnaa kommunismista, konservatismista, kuluttajuudesta tai mediakulttuurin dehumanisaatiosta.

ZoologiaMuokkaa

Tarkoitit varmaan zoofiliaa. Se on tässä ihan seuraavaksi.

ZoofiliaMuokkaa

Seksuaalisen kiinnostuksen suuntautuminen ihmissubjektin taholta biologisiin objekteihin, jotka eivät ole ihmisiä (tai kasveja, sieniä, bakteereita, arkkieliöitä tai sanotaan nyt vaikka täitä pienempiä monisoluisia otuksia), vaan yleisesti eläimiä. Maapallon ulkopuolisten elämänmuotojen asema tämän parafilian piirissä on epäselvä ja määrittynee tarkemmin n. 45 min. sisällä siitä, jos/kun ihminen saa ensikosketuksensa sellaisiin elämänmuotoihin. Eläinten käyttäminen seksuaalisen tyydytyksen välineenä on perverssiä, tuomittavaa, kuvottavaa ja inhottavaa, toisin kuin eläinten luominen, kasvattaminen ja tuhoaminen ihmisen ravinto-, pukeutumis- tai mukavuustaloudellisiin tarkoituksiin.

ZorroMuokkaa

Zorro (esp. Kettu), kioskikirjailija Johnston McCulleyn (1883–1958) vuonna 1919 keksimä proto-Batman. Oikeasti, Zorro on tismalleen ja täsmälleen Batman 1830-luvun Meksikon Kaliforniassa. Molemmat ovat komeita ja rikkaita tyhjäntoimittajia, joilla on kaksoiselämä rikosta ja epäoikeudenmukaisuutta vastaan taistelevana, nokturnaalisesti aktiiviselta nisäkkäältä nimensä lainaavana, mustiin verhoutuvana omankädenoikeuden sankarina. Molemmat ovat lisäksi psykoseksuaalisen kiintyneitä omaan symboliinsa, jota jättävät ja viiltelevät kaikkialle. Silti Bob Kane on kuuluisampi kuin McCulley.

Z-soturitMuokkaa

Z-soturit on Maapallon sankareita. Niihin kuuluu Yamcha, Chaoz, Goku, Kullilyn ja vähän muita. Riippuu vuodesta.

ZumbaMuokkaa

Zumba™ on Zumba Fitness, LLC:n omistama liikuntatavaramerkki, johon äitisi hurahtaa neljäksi kuukaudeksi.

Zyklon BMuokkaa

Zyklon B on sinisen väristä kaasumaista huumausainetta. Ennen riskien tulemista yleiseen tietoisuuteen erityisesti juutalaiset käyttivät sitä ghettoelämän rasituksiin. Zyklon B:n käyttö oli huipussaan vuosien 19401944 välisenä aikana. Tuolloin yli 6 miljoonaa juutalaista kuoli myrkytykseen. Natsit huolehtivat ruumiiden hautaamisesta. Suurin osa juutalaisista hankki aineen koruttomilta keskitysleireiltä, joilla sitä myytiin huokeaan hintaan. Myydään nykyään nimellä Uragan D2.

ZZZMuokkaa

ZZZ:n synonyymeja ovat mm. z, zz, ZZzz, ZZzzZZzz, z.z.z., krooh, kroohpuuh ja krooh-fiuuu. Yleistajuisia synonyymeja zzz:lle ovat brojaaminen, elpaaminen, goijaaminen, skoidaaminen, slaafaaminen, snarkkaaminen, tuhistaminen, tursottaminen, uinottaminen ja uinuminen.

SisällysluetteloMuokkaa