Hindulaisuus

Uudelleen syntymistä määrittävä karman laki lienee historian saatossa ollut kaikkein armollisin niille, jotka ovat syntyneet Intian ulkopuolella.

~Nikipedia

Hindulaisuus on arjalainen polyteistinen uskonto, joka korostaa epätasa-arvoa, epätasa-arvon kannattamista, epätasa-arvoisuutta, epätasa-arvon kannattamisen kannattamista ja epätasa-arvon kannattamisen kannattamisen kannattamista. Länsimaisesta näkökulmasta katsottuna hindulaisuus on kokoelma pakanallista polyteismiä, karkeaa taikauskoa, seksismiä, rasismia ja feodaaliyhteiskunnan ihannointia. Hindulaisuuden pääopit ovat monijumalaisuus, sielunvaellus, kastilaitos, leskenpoltto ja lehmänpalvonta. Hindulaisuudesta on syntynyt monia outoja, rasittavia ja hengenvaarallisia kultteja, kuten thagit ja harekrishnat.

OpitMuokkaa

SielunvaellusMuokkaa

Hindulaisuuden kannattajat eli hindut pelkäävät kuolemaa ja uskovat, että kuoleman jälkeen ihmisen, eläimen tai kasvin sielu syntyy toisessa ruumiissa. Näin jatkuu loputtomasti, ennen kuin sielu pääsee brahmaniin, maailmansieluun, josta kaikki on syntynyt. Se ei tosin välitä siitä, vaan karkottaa sielun takaisin maan päälle jonkin ajan kuluttua toivoen, ettei se enää häiritse. Tähän tilaan ihminen pääsee elämällä hyvin hindulaisuuden oppien mukaan kannattamalla epätasa-arvoa. Jotkut hindut ottavat tämän niin kirjaimellisesti, että liikkuvat mahdollisimman vikkelästi. Sielu vaeltaa nopeasti ruumiin mukana.

 
Oi, pyhiä lehmiä! Ne päästävät pian pyhästä takapuolestaan pyhäinjäännöstä.

Lehmien palvontaMuokkaa

Hindut ovat hulluja ja uskovat, että lehmät ovat pyhiä. He antavat näille vapauden kaapata vallan, mutta jostain syystä useimpien hindujen asuinpaikka Intia on yhä käytännössä anarkia, koska lehmät eivät ole osoittaneet kovin suurta halukkuutta hallitsemiseen. Intian kaduilla olevat lehmänläjät ovat myöskin pyhiä pyhien lehmien ulosteena ja niihin ei saa koskea. Tästä syystä Intiassa haisee aika pahalle. Hindujen yleisin kuolinsyy onkin lehmien jalkoihin tallautuminen. Heistä on oikein kuolla pyhän lehmän jalkoihin.

MokšaMuokkaa

Hindulaisille elämän tarkoituksena on päästä mokšaan eli vapautuksen tilaan. Ihmisen sielu (atman) yhtyy maailmansieluun (brahman) ja näin pääsee pois sielunvaelluksen kehästä eli samsarasta. Tosin tarina ei kerro, onko kyseessä pelkkä yhden yön suhde, jossa Brahman sitten heittää Atmanin takaisin samsaraan kuin loppuun puristetun sitruunan, vai onko liitolta odotettavissa kestävyyttä ja kenties lapsiakin.

KastilaitosMuokkaa

Hinduyhteisössä on tarkka hierarkia. Heillä on käytössä kastijärjestelmä. On olemassa neljä kastia, jotka ovat lehmät, lehmät, jotka eivät mahtuneet edelliseen kastiin, lehmät, jotka eivät mahtuneet toiseenkaan kastiin ja Intian nimellinen hallitsija. Lisäksi on pari kastitonta, jotka ovat kaikki hindut lukuun ottamatta Intian nimellistä hallitsijaa. Kasti määrää, kuinka hyvää kohtelua ihminen tai lehmä ansaitsee. Lehmät saavat parasta kohtelua. Kastittomat ovat ala-arvoisia surkimuksia, jotka toimivat maailmassa käytännössä lehmien orjana. Lehmät eivät tosin oikein osoita kiinnostusta heihin. Intian nimellistä hallitsijaa taas ei saa kohdella mitenkään, ei hyvin eikä huonosti.

HistoriaMuokkaa

Kun arjalaiset eksyivät Intiaan 3500-4000 vuotta sitten, he alkoivat huvin vuoksi keksimäänsä uskontoon, brahmalaisuuteen eli alkuperäiseen hindulaisuuteen, joka oli saatu aikaan sekoittamalla Induslaakson kulttuuri heidän omaan uskontoonsa. Heillä ei tosin ollut tehosekoitinta, joten se kesti kauan. Lehmiä oli paljon, joten he keksivät tekosyyn kasvattaa liikaa lehmiä ja lisäsivät uskontoonsa lehmien palvonnan. Hindulaisuus alkoi muotoutua nykyiseen muotoon.

Hindujen pyhät merkit ovat om-symboli ja hakaristi. Adolf Hitler halusi kovasti olla hindu, ja Mahatma Gandhi toivoikin hänestä arvokasta liittolaista Britanniaa vastaan, mutta hindulaisuuden opit menivät Hitleriltä sen verran pahasti yli hilseen, että hän omaksui hindulaisuudesta vain arjalaisuuden sekä hakaristin.

JumalatMuokkaa

Hinduilla on miljoonia jumalia, joidenkin lahkojen mukaan 300 000 000. He eivät oikein muuta muistakaan, koska kaikkien jumalien muistaminen vie muistista paljon tilaa. Heidän paria jumalaansa täytyy palvoa kaikkia ja se vie hindulaisten elämästä aika paljon aikaa. Tosin papitkaan eivät muista kaikkien nimiä, mutta kukaan hindu ei uskalla myöntää tällaista. Yksi pääjumalista on tuhoava Šiva, joka tuhoaa huvikseen hindujen sukkia, joita ei sitten löydy. Hindut eivät ehdi etsiä niitä palvonnalta. Toinen pääjumala on rakkauden jumala Vishnu. Muihin uskontoihin uskojia mielistelevät hindut lisäsivät hänet jo silloin laajaan jumalavalikoimaan huomatessaan, että rakkauden jumalia ja jumalattaria on hyvin monia muita jo ennestään. Brahma taas on luojajumala ja kolmas hindulaisuuden pääjumalista. Kaikki jumalat ovat brahmanin ilmentymiä. Sillä on niin monimutkainen luonne, että sen täytyy jakautua pysyäkseen kunnossa. Jotkut hindulaisuuslahkot taas katsovat, että jotkut jumalat ruumiillistuvat lihallisessa avatar-muodossa maan päälle. Toiset hindulaisuuslahkot puolestaan ovat sitä mieltä, että jumalia on vain yksi ainoa, ne ja kaikki muut ziljoonat jumalat ovat pelkkiä enkeleitä tai sitten tämän jumalan skitsofreenisiä sivupersoonia. Ota tuosta nyt sitten selvää.

Muuan prinssi nimeltään Siddhartha Gautama sai joskus vuonna miekka ja kilpi tarpeekseen hindulaisuuden epäloogisista mutta älyttömistä opeista ja perusti ikioman uuden uskontonsa. Suvaitsevaisuudestaan tunnetut hindut ovatkin suhtautuneet tähän uskontoon samalla empatialla, lämmöllä ja ymmärtämyksellä kuin juutalaiset kristittyihin

Lisää kulttuuristaMuokkaa

Hindujen ainutlaatuisen rikkaaseen kulttuuriperintöön kuuluu myös ilmiö jota tuskin missään muualla on tavattu, eli jumalten kanssa pelehtiminen. Koska Intiassa ei ole perinteisesti tunnettu ehkäisyä, suhteet ovat monesti tuottaneet hedelmää. Tuloksena on sietämätön ryhmä wannabe-jumalia, jotka kuvittelevat olevansa muiden yläpuolella. Esimerkkejä on monta: Kekkonen, George W. Bush, V-v-va-vanhanen, G. Wanker Bush, Bob Dylan (jolla tosin on säilynyt jumalallisia piirteitä huuliharpunsoitossa), G. W. Bush, sekä useimmat asiakaspalveluiden työntekijät. Lipponen on norsujumala Ganeshan tekosia. Hindutemppeleistä on myös löydetty selviä todisteita ryhmäse horisontaalisista joukkoaktiviteeteista. Miehille naisjumalissa on rutkasti valinnanvaraa, sillä niitä on ainakin 100 milj. Sekapareilla on kyllä ikäviäkin seurauksia, sillä välistä mustasukkainen Vishnu käväisee baarin takana selvittämässä pesismailalla välinsä kosiskelijan kanssa.

Katso myösMuokkaa