Horatio Caine

Horotio Caine
HoratioCaine.jpg
Koko nimi: Horatio Caine
Syntymäaika: 4.4 1960
Syntymäpaikka: New York
Uskontokunta: Ei varmaa tietoa. Joidenkin mukaan Horatio on perustanut oman uskonlahkonsa, jonka nimi on Crime Scene Investigation. Tästä lahkosta ei tiedetä muuta kuin nimi.
Kuolintapa: Elää luultavasti ikuisesti (tai ainakin 98-vuotiaaksi)
Hiusten väri: Oranssi
Saavutukset: Miamin diktaattori
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Syitä on liikaa lueteltavaksi.
Pilkkanimet: Kukaan ei ole uskaltanut vielä nimittää Horatiota millään pilkkaavalla nimityksellä, jos onkin, niin siitä ei ole jäänyt todisteita eikä todistajia.

Horatio Caine (s. 4. huhtikuuta 1956, New York) on Miamin kaupungin diktaattori ja labranjohtaja, jonka elämää dokumentoidaan tosi-tv-sarjassa CSI:Miami. Caine on varsin etevä rikostutkija ja hänen päättelykykynsä vetää vertoja jopa Sherlock Holmesille. Jos esim. tiikerin paskasta löytyy ruusunpiikki, hän tietää, että murhaaja on silloin kukkakauppias, oli murhaa tapahtunut tai ei. Horatio myös jatkuvasti testaa ja arvioi tutkijaryhmänsä pätevyyttä. Useimmissa tapauksissa hän tietää syyllisen jo ennen rikospaikalle saapumista, joten tiimin todistaessa toimintakykynsä Horatio voi keskittyä syyllisen kovisteluun illalla valmistelemillaan tehokkailla one-linereilla.

Luotettavuudeltaan kyseenalaiset lähteet kertovat, että Horation aurinkolasit ovat eräänlainen aikaikkuna, jonka läpi hän voi katsoa rikospaikan tapahtumat rikoksen aikana. Samalla tavalla hän voi myös selata tulevaisuuden rikoksia – harmillista kyllä, näihin rikoksiin on erittäin hankala saada pitäviä todisteita, joten niiden tekijöitä ei voi pidättää ennen itse rikoksen tapahtumista, jolloin se on jo vähän myöhäistä.

LapsuusMuokkaa

Horatio syntyi New Yorkissa huhtikuun neljäntenä päivänä vuonna 1960 ja sinä iltana kaikki Yhdysvaltojen rikolliset tiesivät, että heidän loistonsa päivät ovat loppumaan päin. Pikku Horatio ratkaisi jo kolmevuotiaana naapurien lasten kadonneiden jäätelöiden arvoitukset, mutta naapurien lapset eivät olleet tästä hyvillään, kun Horatio joutui takavarikoimaan jäätelöt todistusaineistona. Sittemmin ne ovat luultavasti kadonneet Horation omiin arkistoihin tai vatsaan. Kun asiasta kysyttiin herralta itseltään, hän ilmoitti selvästi kysyjille että heidän turvaluokituksensa ei riitä tietojen paljastamiseen. Kun Horation kodin naapurusto oli puhdistettu kaikista kriminaaleista näpistelijöistä koulukiusaajiin, 7-vuotias Horatio perusti viereiseen kortteliin etsivätoimiston ja vähitellen korttelin rikollisuus tukahtui kokonaan. Kun etsivätoimisto kävi hyödyttömäksi rikoksettomassa korttelissa, Horatio lähti poliisikouluun voidakseen viedä taistelunsa rikollisuutta vastaan uudelle tasolle, kului joitain vuosia ja Horatio valmistui luokkansa priimuksena ja liittyi New Yorkin poliisivoimiin.

TyöMuokkaa

Kuten jo aiemmin mainittu, Horatio työskentelee Miamin johtavana rikostutkijana ja hoitaa hommansa ilmeisen hyvin; Miamin vankilaa joudutaan remontoimaan tuon tuostakin, kun vangit eivät mahdu sisälle ja seinät halkeilevat Horation ilmiömäisen pidätystahdin takia.

Horatio työskenteli New Yorkin poliisivoimissa kunnes sai siirron voitettuaan John McClanen New Yorkin poliisivoimien vuosittaisissa seiväshyppykisoissa. McClane on tunnetusti huono häviäjä ja junaili Horatiolle siirron. Huomattuaan, että Miami ei ollut edes oikea kaupunki, Caine otti nopeasti ohjat käsiinsä ja nimitti itsensä Miamin diktaattoriksi ja poliisipäälliköksi.Hänen suurinmasta kilpailijasta Stetleristä tiedetään enää (salattujen tietojen takia) että hän oli hyvin katkera. Nyt hän sen sijaan on hyvin taitava sisäisentutkinnan johtaja: aina kuin heinäsirkka hän hyppii paikalle kun horation tiimellä on kriisi.

Horation toimenkuva toistuu samanlaisena jaksosta rikoksesta toiseen. Ensin kaksi teiniä aikoo aloittaa sukupuolisen kanssakäymisen, kunnes he kaikkien katsojien valtaisaksi yllätykseksi törmäävät ruumiiseen. Sitten naispuolisen teinin kuuluu kirkaista lujaa, jonka jälkeen Horatio tiimeineen on paikalla. Horation alaiset tutkivat hetken aikaa ruumista, ja Horatio valmistelee täydellistä ja tarkkaan ajoitettua one-lineria. Lopulta hän laukaisee sen ilmoille. Tämän jälkeisissä jakson työpäivän tapahtumissa ei ole mitään tärkeää – lukuun ottamatta niitä hetkiä, jolloin Horatio puhuu, koska ne ovat niin dramaattisia. Työpäivä päättyy, kun Horatio nostaa aurinkolasit silmilleen ja Roger Daltrey kiekaisee Won't Get Fooled Againin ensimmäiset sanat (Yeah).

TriviaaMuokkaa