Hufvudstadsbladet

Fenno-swede-flag.jpg Denna artikel innehåller för lite material på det andra inhemska språket!
Hjälp SFP genom att fylla i mer!
"Finländare vai finne", pohtii lehden päätoimittaja pääkirjoitusta valmistellessaan.

Hufvudstadsbladet (HBL), tutummin Höblä tai Höbla on suomalainen sanomalehti. Lehti liputtaa ainakin RKP:n ja NATO:n puolesta sekä tukee A. O. Freudenthalinkin touhuista tuttua svekomaanista rasismia. Höbla on kokonsa ja sisältönsä puolesta tabloidi.

Vaikka kyseessä onkin maan laajalevikkisin ruotsinkielinen sanomalehti, persnettoa tulee jatkuvasti. Höblan kannattavuus ei perustukaan tilauksista, irtomyynnistä, mainostiloista tai alkemiasta saataviin tuloihin, vaan suomenruotsalaisten säätiöiden kanavoimaan, kantasuomalaisten duunarien selkänahasta irti revittyyn tuoheiseen. Hufvudstadsbladetilla on myös oma viikkokuukausiliite Volt.

VirstanpylväitäMuokkaa

Pitkän ja kunniakkaan historiansa aikana hufvudstadsbladet on saavuttanut journalistiikan saralla. Suomen itsenäistymistä edeltävän ja jäljentävän aikakauden paikkeilla lehti kunnostautui svekomaaniaktivistien äänenkannattajana. Agendan huipentumana voidaan pitää "motivoikaamme suojeluskuntalainen Ernst Tandefelt ampumaan sisäministeri Heikki Ritavuori"-agitointia (1922), josta moni suomalainen kansankiihottaja hekumoi vielä tänäkin päivänä.

Toisen maailmansodan jälkeisenä aikana Höblän ansioita keltaisen rodun virtaamisen torppaamisesta ruotsinkielisiin arjalaiskuntiin karjalaisten sotaevakkojen muodossa oman kulttuurin suojaamiseksi ei voi koskaan kyllin kiittää. Kyllä siinä saivat Johannes Virolaisen kaltaiset mokuttajat, rikastuttajat, hyysääjät ja ymmärtäjät nenilleen!

TaustavoimatMuokkaa

Haamukaksikko Astrid Thors ja Eva Biaudet on jo pitkään kummitellut lehden taustavoimia koordinoivina ilkeinä neroina ja mainittu parivaljakko tunnetaankin lehden toimituksen käytävillä ihailevasti nimillä Bat-Woman ja Robin (muualla ei-niin-ihailevasti Shemale and The She, "SS iskee taas".).

  Kuten sinäkin, tämä artikkeli on vajaa.
Laajentamalla artikkelia pystyt kasvattamaan sen älykkyysosamäärää
.