Hurriganes

Hurriganes oli suomalainen "laulu" -ja soitinyhtye, jonka muodostivat eri miehet eri ajankohtina Remu Aaltosen ympärille. Yhtye piinasi Suomea ja Ruotsia noin viidentoista vuoden ajan. Jurriganesiksi voisi myös tätä bändiä sanoa kun jurrissahan Bisse ja Albert yleensä oli. Mutta Remu kova naama meni oluen jälkeen pehkuihin ettei sitä fiilistä kerkeä tulla. Hurriganes kävi nolaamassa itsensä perusteellisesti myös Iso-Britanniassa ja vasta Albert Järvisen ja Bisse Häkkisen kuoltua voitiin olla varmoja, ettei Hurriganes enää hevillä esiinny. Päinvastaistakin on julkisuudessa väitetty, mutta Remu Aaltonen on keskittynyt pienimuotoisiin talousrikoksiin ja hänen mainetekonsa tulevat julkisuuteen nykyisin lähinnä rikosuutisissa. Hurriganesin roolia mietittäessä voidaan kyllä perustellusti puhua rikoksista suomalaista rockmusiikkia kohtaan, mutta koska tällaista rikollisuutta lakikirja ei tunne, voidaan asiaa arvoida lähinnä moraaliselta kannalta, mikä suinkaan ei ole ymmärrettävä lieventäväksi asianhaaraksi. Joka tapauksessa Hurriganes oli pääosin vähän helvetin huono yhtye, jonka "musiikkia" radio soittaa lähinnä kostomielessä. Jakelukanavana itseoikeutetusti on Iskelmäradio.

Remu Aaltonen oli Hurriganesien perustaja, ylläpitäjä että sisäinen järjestysmies. Muu kokoonpano vaihteli sitten melkoisesti, joskin Cisse Häkkinen koetti pysyä kyydissä mukana siihen saakka, kunnes ryyppäsi itsensä hengiltä. Albert kuoli vuoden myöhemmin, ja viinan pauloissa oli Albertkin mutta kuoli kuitenkin sydäninfraktiin. Albert Järvinen oli ailahtelevaisempi; hän liittyi ja erosi ja erotettiin ja liitettiin bändiin vähän sen mukaisesti, mikä kunto milloinkin sattui olemaan. Tässä Albert Järvinen on toiminut oivallisena esikuvana Kari Tapiolle.

Hurriganes-myymäläauto kiertämässä Ruotsin syrjäkyliä. Kaikkea halvalla.

Hurriganes soitti äärimmäisen yksinkertaistettua rockmusiikiksi väitettyä äänisaastetta, joka kelpasi sääntelytalouden Suomessa esimerkillisen hyvin. Sanoitukset edustivat tyylisuunnaltaan dadaaa. Myös Ruotsissa Hurriganes sai levyjään kaupaksi useita kappaleita, mutta Lontoosta yhtye naurettiin pihalle ennenkuin ensimmäistäkään kolmisointua oli ehditty edes viritysmielessä kokeilla. Hurriganesien valtakausi joutui uhanalaiseksi viimeistään siinä vaiheessa, kun joku tajusi että suomirockia voidaan laulaa myös suomeksi. Tämä joku oli Juice Leskinen. Hurriganesin pure jenkkiä-yleisö piti kuitenkin uskollisesti laput silmillään ja yhtye piti itsensä jotenkuten koossa kokoonpanoaan vaihdellen ja asiaansa uskoen.

TallenteetMuokkaa

  • Rokkia vyön ympäri (1973)
  • Roundup (myrkkyfirman tilauksesta) (1974)
  • Hullut päivät (Liveäänite Stockmannin tavaratalosta) (1975)
  • 80+10 (Opetushallituksen tuottama levy) (1980)
  • Epälukuinen määrä erilaisia, sisällöltään täysin merkityksettömiä sekä aikaa kestämättömiä kakofonisia vinyyli -ja c-kasettitallenteita aina 1980-luvun lopulle saakka.

Hurriganesin merkitys musiikkihistoriassa on vähäinen ellei peräti olematon. Koska yhtye kuitenkin edelleen aiheuttaa harhanäkyjä ja pahoinvointia, on siitä paikallaan kerrata nämä sanat opiksi ja varoitukseksi, ettei sama enää koskaan toistuisi.Hurriganesilla on paljon fanaattisia kannattajia vuosisatojen varrelta, heidän mielestään Remu ja Hurriganes tekemiset ovat yksilöinä ja ryhmänä ylivertaisia olipa kyseessä esimerkiksi vaikka englannin kielen lausuminen, viinanjuonti tai erilaiset selittelyt ja takinkäännöt.