Irwin Goodman

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Rattijuoppo leima.png

Irwin luotsasi myös viinatankkereita avomerellä
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Irwin Goodman.
Irwin maistelee Virosta trokaamiaan sikareita.
Irwinin kuvaillaan ennakoineen Internetin jo 80-luvulla.

Irwin Goodman (s. 1943 - k. 1991)[1] Suomen kansan ja etenkin ammattikoululaisten syvimpien tuntojen tulkki, valtion ja poliisisetien kritisoija. Irwin Goodman oli poliittisesti sitoutumaton mutta onnistui silti olemaan ryssien ja muiden komukoiden vihollinen, jonka demarit, vasemmistoliittolaiset ja kommunistit yrittivät raivata tieltään ja lopulta "onnistuivat".

SoittomiehiäMuokkaa

Irwin oli kapinallinen taiteilija henkeen ja vereen, ja siksi hän suorastaan ahnehti taiteellisuutta pitkin ikäänsä sekä henkeen että vereen. Irwinin riippuvuus laulamiseen huomattiin jo nuoren miehen elkeistä, mutta aikakauden hoitolaitokset eivät voineet tehdä asialle mitään, kun kansa kerran rakasti.

Monet tahot yrittivät Irwinin elämän aikana saada tämän lauluriippuvuuden lauhtumaan, mutta aina vain Irwin löysi uudelleen kitaran ja päätti alkaa soittamaan. Heidän yleinen konsensuksensa oli se, että jos se kerran osaa laulaa ja tuntuu selviävän siitä hengissä niin menkööt. Ajoittain tosin Irwinin lavaesiintyminen saattoi heidät huolestumisen partaalle, sillä kun tämän veressä oli jo useampi promille nuotteja, niin läheiset pelkäsivät hänen kroppansa antavan periksi ennen kuin kaikki mollit ja duurit ehtisivät palaa aamuyön aikana.

Rikkauksiin köyhyydestä valittamisella[2]Muokkaa

Irwin Goodman aloitti levyttämisen vuonna 1965. Kuten iso osa 60-luvusta, Irwinin sanoitukset olivat sekä kantaaottavia että vapautta kaipaavia. (”En kerro kuinka jouduin naimisiin” kertoo siitä, miten hän ei kerro, miten joutui naimisiin, koska hän ei joutunut naimisiin.)[3]

Irwin huomasi myös, että kansaa vitutti usein ja paljon. Koska tässä olotilassa niin usein kyti mahdollisuus tuottaa rahaa, Irwin päättä ottaa oman osuutensa. Hän alkoikin protestoida äänekkäästi lintujen ikkunoihin lentämistä vastaan, valtiovaltaa vastaan, yleistä mielialaa vastaan, vastaa vastaan sekä monia muita asioita vastaan.

Irwinin protestointi osui seinään kunnolla vasta, kun hän alkoi protestoida verotuksesta. Tässä vaiheessa verottaja alkoi protestoida Irwinin protestointia vastaan, ja kun verottaja alkaa protestoida, niin siinä ei ole kenelläkään kivaa. Irwiniltä vietiin ryysytkin rannalta, kun hän oli juuri viattoman iloisena uimassa. Jäi silti simmarit, sammarit, kummarit ja pipo.

”Hullu. Minäkään en olisi uskaltanut tehdä tuollaista!”

~ Jumala Irwinin sodasta verottajan kanssa.

AaltoliikettäMuokkaa

Irwinin ura oli alusta loppuun asti yhtä epätasaista kuin hänen sydänkäyränsä. Hänen neljännesvuosisadan mittainen soittelukierteensä aiheuttu hänelle usein harmaita hiuksia, mutta hän nyppi ne toistuvasti pois päästää ja sai siten itsensä kerta kerran perään uudistettua yleisöään varten. Monien mielestä osa Irwinin uran kestosta onkin seurausta siitä, miten hänen uransa kokonaisuudessaan kuvasti niin monille faneille sitä jokaisena viikonloppuna toistuvaa nousun ja laskun sykliä, joka ajaa heidät viideltä saunaan ja kuudelta putkaan.

Jotkut pääkaupungin yliopiston tutkijat tosin kiistelevät siitä, ettei tämä pidä täysin paikaansa, sillä Irwin oli huhutun kuolemansa aikaan huipulla, mitä suurin osa hänen faneistaan ei todellakaan ollut omien lähtöjensä aikaan. Tosin tästä on myös vedetty se johtopäätös, että he saattavatkin nähdä siksi Irwinin eräänlaisena idolisoituna versiona siitä, mitä he haluaisivat olla. Hyvä vertaus tälle voisi olla se, miten koira katsoo kahdehtien susihukkasta.

Eräänlaisena vastakohtavertailuna tälle urakehitykselle voisi pitää sitä, miten nykyaikaisissa medioissa alati uudet tähdet loistavat noin viistoista raivoisaa minuuttia, ennen kuin ne sammuvat (paljolti samalla tavoin kuin suurin osa Irwinin keikka yleisöistä).

Viimeisen laulun valmiiksi sainMuokkaa

Irwinin heräsi keskellä yötä kylmään ilmaan jota tulvi ikkunasta. Irwin oli heikossa hapessa. Oksennus tuli tällä kertaa ilman alkoholia. Kun maestron pumppu oli pettämässä, venäläisiin "sairaala"lääviin ei luotettu. Mutta kotimaahan paluu salamavauhdilla oli helpommin sanottu kuin tehty. Neuvostoliitto oli tuolloin vielä pystyssä tullin byrokratioineen, joka oli etuvartio kapitalismia vatsaan.

Kun rekkajono ja sydänkohtaus pysäyttivät hänet tullissa ja halusivat kostaa kai Irwinin syystalvisen laulun, Karjala takaisin. Irwinin porukka oli luottanut siihen, ettei paikalliste kieltä tarvitse osata puhua, eikä Irwin eronnut votkaturistista, ottaen huomioon miehen aikaisemman maineen horsmien tuojana ohjanpohjista. Irwin kuoli alkoholin puutostilaan Virolahden ja Haminan välisellä levähdyspaikalla, jonka Wikipedia, rekkajonot, Neuvostoliiton hallitus ja tullimiehet haluavat pitää omana tietonaan.

Urbaaneja legendojaMuokkaa

Monet uskovat, että Irwin Goodman on kuollut (niin kuin ylempänäkin kirjoitetaan). Totuus kuitenkin on, että avaruusoliot kaappasivat "Irwinin" ja vaihtoivat hänet oikeaan Irwiniin, joka tunnetaan nykyisin Ruben Stillerinä. Kaapattu "Irwin" palasi Ryysyrantaan (jo pakkohuutokaupattuun kotiinsa) kotitonttuna vuonna 2003. Motiivi kaappaukseen löytyy Raamatun keskipaikkeilta, joten sitä ei tarvinne tänne kirjoittaa.

Irwin esiintyy edelleen viikonloppuisin saunailloissa yksinäisillä kesämökeillä, kun ahdistunut mökkeilijä kaipaa juttuseuraa. Irwin Goodman nousee silloin pöydän laidalle istumaan ja kuuntelee kuuntelemasta päästyään. Välillä soitetaan jokin Irwinin kappale, että maisema raikuu, ja taas palataan kuuntelemaan, mitä pöydän reunalla istuvalla Irwinillä olisi asiaa.

Kun Irwin kertoo, millaista oli Marsista, kaikki tiedemiehetkin miettivät, onko tämä totta ja kuka on tuo mies.

ViitteetMuokkaa

  1. Huhut Irwinin hengissä säilymisestä pysyvät edelleen tiukassa, joten vuosiluku on viitteellinen
  2. Miljoonat suomalaiset ovat yrittäneet (turhaan) toistaa tämän Irwinin menestystarinan. Suomen valtio on hakenut lupaa kaivaa Irwinin luut haudastaan ja asettaa ne eduskuntataloon, jotta tämän taika mahdollisesti erittyisi siellä tehtäviin päätöksiin.
  3. Suomen kapulakielisäätiön herrat ovat jo antaneet tästä artikkelin osiosta palkinnon. Valtio onkin ottanut virkkeen osaksi tulevan virastokielen selkeyttämisohjelman harkinnassa olevista ehdotuksista mahdollisiksi lisäyksiksi.

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.