Islamin miekka

Benito Mussolini ja Islamin miekka. Tripoli, 20.3.1937. Kuvasta retusoitiin pois hevosen ohjaksia pidellyt beduiini.

Islamin miekka (ar. سيف الإسلام , it. Spada dell'islam) on Benito Mussolinin itselleen vuonna 1937 luovuttama seremoniallinen joukkotuho- ja teräase. Italian operettikuningaskunta oli saanut kolonialismin kultakaudesta myöhästyneenä lohdutuspalkintona hallintaansa Italian Somalimaan jo 1890-luvulla. Tripolitania, Kyrenaika ja Fezzan, koko nykyisen Libyan alue, taas oli liitetty Italiaan vuonna 1912 Italian-Turkin sodan päättäneessä Ouchyn rauhansopimuksessa.[1] Italialla oli siis kosolti islamin uskoa tunnustavia alamaisia, ja vaikka sillä olikin tapana siirtää näitä keskitysleireille ja surmata kymmenintuhansin, oli tilanteessa myös potentiaalia muutamaan Mussolinin erityisesti rakastamaan asiaan: mahtipontisiin titteleihin, muinaisten valloittajien jäljittelyyn ja kiusaannuttavasti konkretisoituihin kikkelinjatkeisiin.[2] Italian Libya muodostettiin vuonna 1934, ja italialaisen imperialismin eläessä viimeistä dementtistä kukoistustaan Abessinian valloituksen (1935–1936)[3] jälkeen päätti Mussolini julistaa itsensä Islamin suojelijaksi (Protettore dell'islam, حامي الإسلام) ja järjestää tämän kunniaksi suurimuotoisen torventoitotustilaisuuden Libyassa. Tarkoituksena oli kosiskella libyalaisia ja somaleita, mutta myös brittien ja ranskalaisten siirtomaissa ja mandaattialueilla asuvia muslimeita liittymään uuteen ja rupsahtaneempaan Rooman imperiumiin – ja lahjoittaa Ducelle aivan vitun magee miekka.[4]

Mussolini tilasi Islamin miekan firenzeläiseltä trofeefirmalta (Picchiani e Barlacchi di Firenze). Suora kaksiteräinen miekka koristeltiin kullalla, bakeliitilla ja marmorikuulilla arabeskiaihein, ja Mussolini antoi luovuttaa sen itselleen Tripolissa 20. maaliskuuta 1937 järjestetyssä seremoniassa, jota seurasi suuri sotilasparaati. Miekan luovutti Iusuf Kerisc, Geppetton veistämä berberimarionetti. Samalla Mussolini otti vastaan Islamin suojelijan arvon ja lupasi taata Profeetan lait[5] ryhtyen siis jonkinlaiseksi commedia dell'arte -kalifiksi.[6] Tapahtuman muistoksi pystytettiin Tripolin Piazza Castellolle monumentti, jossa luki jotakuinkin seuraava omistus: "Benito Mussolinille, kansojen rauhantekijälle, Libyan pelastajalle, julistavat kiitolliset ja ylpeät kansat siellä, missä välkehti islamin miekka, liktorin merkin alla uskollisuutta, joka halveksii kohtaloa". Kyseessä oli mielisairas teksti.[7]

Seremonian jälkeen Islamin miekka kuljetettiin takaisin Italiaan, missä sitä säilytettiin Mussolinin kesäasunnolla Rocca delle Caminaten linnassa Romagnassa. Se katosi heinäkuussa 1943, kun Mussolini syrjäytettiin, eikä sitä ole sen koommin nähty saati kaivattu.

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Italialainen kolonisaatio Libyassa jäi lyhytaikaiseksi ja pinnalliseksi, mutta jätti sentään jälkeensä kosolti joukkohautoja ja kestävimpänä perintönään Muammar Gaddafin, joka on ilmeinen Mussolini-halpiskopio. Ouchyn sopimuksen nojalla Italia otti myös hallintaansa Dodekanesian kreikkalaisen saariston, jonka lupasi palauttaa Turkille. Eipä palauttanut.
  2. Mussolinilla oli hallussaan eräs aikakauden suurimmista moottoroitujen dildojen kokoelmista. Nämä Fiatin tehtailla valmistetut bensiinikäyttöiset seksilelut päätyivät vuonna 1943 Italian kuningashuoneen haltuun, joka luovutti ne paavi Pius XII:lle. Osaa kokoelmasta käytetään yhä kuoripoikien valmistelevaan sodomiaan Italian katolisessa kirkossa. Moottorikyrvistä suurin, lempinimeltään Il Vittoriano, on emerituspaavi Benedictus XVI:n päivittäisessä käytössä. Paavi Johannes Paavali II käytti sitä hammaskiven poistoon.
  3. Kovin vastustaja, jonka moderni Italia on tähän mennessä kyennyt omin avuin voittamaan, tosiaan on 1930-luvulla myöhäiskeskiaikaa elänyt kehitysmaa, jolla oli käytössään kolmetoista (13) lentokonetta ja neljä (4) panssarivaunua – ja sittenkin italialaisten tappiot nousivat yli kahdensadantuhannen (200 000). Kaiken lisäksi italialaiset rikkoivat sääntöjä käyttämällä kemiallisia aseita. Pointti on, että Italia on sekä valtiona että kansakuntana myötähäpeällinen vitsi. Tanskalaiset ballerinat ovat kovempia kuin italialaiset sotaveteraanit, ja ansaitsevat enemmän kunnioitusta kipeistä varpaistaan. Mamma mia.
  4. +2 charisma (+3 on non-interned Muslims), +0 strength, +1 entertainment
  5. Pace, giustizia, benessere e rispetto delle leggi del Profeta. Italiaksi kaikki kuulostaa ooppera-aarian alkusäkeiltä.
  6. Mussolini oli antiklerikaalinen ateisti, joka oli joitakin vuosia aiemmin solminut virallisen erityissuhteen katoliseen kirkkoon ja luonut Vatikaanivaltion. Fuck yeah coexist!
  7. A Benito Mussolini pacificatore delle genti redentore della terra di Libia le popolazioni memori e fiere dove fiammeggiò la spada dell'Islam consacrano nel segno del Littorio una fedeltà che sfida il destino