Jääkiekko

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole syvältä, mutta aihe on todella neverheard.
Artikkelin laadussa ei ehkä ole moittimista mutta kukaan ei ole kuullut aiheesta.
Tuo artikkeli tähän maahan (Maapallo, Tellus) tästä
Jääkiekkoa aidoimmillaan.
Jääkiekossa on mukana vahvasti miehien yhdessä tekeminen ja joukkueen eteen kaikkensa antaminen.

Jääkiekko (Myös "Lätkä", "Ryhmärusettiluistelu", "Jääkorona", "Höntsäily" ja "Kendo") on Kanadassa viime jääkauden lopussa syntynyt, luolanyrkkeilyyn verrattavissa oleva hauska ja iloinen seurapeli, jossa tavoitteena ei ole voittaa vaan satututtaa rehdisti ja hyvän urheiluhengen mukaisesti vastustajaa sääntöjen puitteissa. Tämän lisäksi pelissä yritetään kaikin mahdollisin keinoin, säännöistä välittämättä, saada kuminen pyöreä laatta toisen joukkueen maaliin. Peli sopii erityisen hyvin lapsena koulukiusatuille ja sosiaalisesti syrjäänvetäytyneille henkilöille, jotka ovat paikanneet henkiset haavaumansa reiluilla annoksilla proteiinia ja anabolisia steroideja. Nuoret jääkiekonpelaajat käyttävät usein pussinuuskaa; konkarijääkiekkoilijan tunnistaa siitä, että hän käyttää löysää nuuskaa.

Yleistä

Jääkiekko on Kanadan kansallissosialistisen imperiumin dominoiva typerä homoeroottinen leikki. Luonteeltaan se on kamppailu-urheilua. Lajissa kamppaillaan perimmiltään istumapaikoista. Pelissä on kaksi joukkuetta ja paljon numeroituja lateksipuvun tapaisiin asusteisiin sonnistautuneita pelaajia. Heille ei kuitenkaan ole varattu numeroituja paikkoja. Itse asiassa penkkejä on vähemmän kuin pelaajia. Osa pelaajista joutuukin istuimen vapautumista odotellessaan säntäilemään aidatulla kentällä.

 
Esihistoriallista jääkiekkoa
 
Syväjäädytetty pelaaja. Lajin perinteenä on syväjädyttää joukkueen merkittävimmät pelaajat ja ripustaa heidät roikkumaan hallin kattoon aktiivisen pelaajauran päätyttyä.

Aitauksessa olo on tehty mahdollisimman vaikeaksi: kenttä on jäädytetty vaarallisen liukkaaksi ja pelaajien jalkoihin on sidottu metalliterillä varustetut kengät. Lisäksi toisen joukkueen pelaajat tönivät koko ajan yrittäen käyräpäisillä, mailoiksi kutsutuilla, puudildoillaan saada kaiken ilon irti tilanteesta.

Istumapaikkoja vartioi kunkin joukkueen capo di tutti capi. Hän on se huonosti istuvaan ja räikeään pikkutakkiin sonnustautunut yrmy mies, joka jauhaa koko ajan purukumia. Hän häätää muutaman pelaajan kerrallaan aitaukseen tuupittavaksi. Penkeille jääneet eivät haluaisi päästää ketään lähtijöiden tilalle, vaan he hakkaavat aitauksesta tulijoita isoilla hanskoillaan ja niillä käyräpäisillä kepeillä eli mailoilla.

Pelaajan on mahdollista saada oma istumamapaikka yksityisaitiostakin, mutta siitä joutuu tappelemaan. Pelaaja saa istua aitiossa kuitenkin vain pari minuuttia kerrallaan. Sitten hänen on lähdettävä takaisin aitaukseen lähenneltäväksi, tönittäväksi ja kampitettavaksi.

Pelissä on kaksi pelaajaa, joita ei päästetä ollenkaan istumaan. He seisoskelevat aitauksen eri päissä verkosta rakennettujen laatikoiden eli maalien edessä pyllistellen. Heitä kutsutaan imureiksi, seuloiksi tai maalivahdeiksi. Aitauksessa vuorollaan olevat pelaajat koettavat osua näihin raukkoihin mustalla kumikiekolla, jota lyödään em. mailoilla. Jos maalivahti on onnistunut väistelemään kiekkoa hienosti koko pelin ajan, hän saattaa päästä aivan pelin lopussa istumaan ja hänen tilalleen lähetetään joku toinen onneton raukka.

 
Jääkiekkoilijan perusilme.

Jääkiekkoilijat ovat useimmiten homoja tai muuten seksuaalisesti häiriintyneitä ja pelin joukkuehenkeen kuuluukin yhteisten suihkukäyntien lisäksi pukukoppien hikiset "rentoutumis"hetket, jolloin pelaajat psyykkaavat toisiaan fyysisesti ja henkisesti, toiset alistuvina (Slave), toiset alistavina (Master) osapuolina. Homoilu onkin jääkiekkoilijoiden ja jääkiekon ystävien innoituksen lähde, ja miehen hien ja testosteronin hajuinen tunnelma houkutteleekin homomiehet ympäri maailmaa seuraamaan televisiosta suoria pornolähetyksiä nähdäkseen homojoukkueiden tappelevan liukkaan kaukalon ainoasta kumista.

Historia

Kanadalaisten väitetään keksineen jääkiekon 1870-luvulla, mikä ei ehkä pidä lainkaan paikkaansa. He toimivat kuitenkin innovaattoreina kehittämällä maalit ja maalinteon vähentääkseen lajin parissa tapahtuneita kuolonuhreja (keskimääräisesti noin 86% pelaajista kuoli pelin aikana jäljelle jääneiden tilastojen perusteella). Pelit olivat tähän mennessä päättyneet poikkeuksetta tasapeleihin tuloksella 0-0. Eräs historiallinen poikkeus on tiettävästi löydettävissä vuodelta 1054 (jälkeen jessen), kun Chuck Norris oli ampunut kiekon ylämummoon ja peli oli päättynyt texasilaisten voittoon 1037-0. Tämä vahvisti lopulta itäisen ja läntisen kirkon eroamisen toisistaan.

Vuonna 2009 jääkiekkoon keskittyvässä historiantutkimuksessa koettiin suuri murros, kun ns. "Hippoksen rullat" löytyivät nykyisen Rautpohjan alueelta Jyväskylän pitäjästä paikallisen jääkiekkoa raiskaavan JYPin Synertsi-Äriinan remontin yhteydessä. Aluksi tutkijoiden keskuudessa keskustelua herätti kysymys rullien autenttisuudesta, mutta nykytiedon mukaan ne ovat todistettu alkuperäisiksi, ja vanhin dokumenttiaineisto (ns. "Pietarin evankeliumi") on ajoitettu jopa ensimmäiselle vuosisadalle. Vastausta siihen, miksi ne löytyivät nimenomaan Jyväskylästä, ei ole löydetty, mutta perimätiedon mukaan (joukkueen huoltaja Jeppe haastoi) seuraavaa: "minä sanoin vittu Immosen Jakelle, että siinä ne o, perseeni yritin noilla pyyhkiä kun ne oli perkeleen paljon pehmeempiä ku meidän omat vessapaperit". Tapauksen yhteydessä osa rullista vahingoittui, mutta suurin osa saatiin pelastettua Jepen perseestä. Ilmeisesti rullat olivat kuitenkin päätyneet Jyväskylään mongolien kostoretkien aikaan 1990-luvun alkupuolella.

Pietarin evankeliumi sisältää muun muassa seuraavia tietoja:

 • Kiekko keksittiin n. 4100-luvulla (ennen jesseä), ihavvaa vittuillakseen ennen pyörän keksimistä. Pyörä osoittautui kuitenkin kätevämmäksi välineeksi, mutta kiekkomiehiä tämä ei haitannut ja kiekkoa (sekä ihmisiä) päätettiin vastedes hakata kepeillä.
 • Pronssikauden aikaan keksittiin ensimmäiset nykyaikaisten luistinten teriä muistuttavat pronssiset kappaleet, jotka liitettiin kenkään. Ilmeisesti vasta noin vuosituhannen evoluution jälkeen terät tajuttiin kääntää sojottamaan kengänpohjan ulkopuolelle, mikä vähensi jalkaterävammoja radikaalisti. Luistimenterän keksimisen jälkeen beduiinit mullistivat snägäritappelut käytettyään teriä miekkoina.
 • Hammurabin laki kirjoitettiin noin 1760-luvulla (ennen jesseä), ja nykyisen historiantutkimuksen tulosten vastaisesti evankeliumissa väitetään lain sisältäneen useita viittauksia "kiekko"-nimiseen lajiin: "silmä silmästä, hammas hampaasta, poikkari poikkarista". Esimerkiksi myös pykälä 282. on alunperin kuulunut seuraavasti: "Jos pelaaja sanoo valmentajalleen: "et ole herrani!", niin valmentaja todistakoon hänet pelaajakseen ja leikatkoon häneltä korvan."
 • Raudan korvatessa rautakaudella pronssin kestävämpänä ja pidempään terävänä pysyvänä metallina, siirryttiin rautaisiin luistimenteriin. Kiekkomiehet tulivat tässäkin tosin jäljessä muuta eläinkuntaa, ja ottivat uudesta metalliseoksesta valmistetut välineet käyttöön vasta apinoiden jälkeen.
 • Vuonna 218 (ennen jesseä) Karthagon Pallon Hannibal keksii aivan vitun hitaat viivelähdöt ja iskee elefanteilla Rooman Lukon selustaan vittu manner-Euroopan kautta, mutta kokee lopulta rutinoituneemman pleijarijoukkue Rooman vielä tuolloin vahvan puolustuksen ylitsepääsemättömäksi. Muutaman pleijariväännön jälkeen Rooman Lukko poistuu areenalta voittajana. Sotatapahtumista juontuukin sanonta "Offence wins battles [myöhemmin "games" toim. huom.] but defence wins empires [myöhemmin "championships" toim. huom.]".
 • Roomalainen Julius Caesar julistaa jääkiekon "keisarilajiksi" vuonna 54 (ennen jesseä) paljon ennen barbaarien kehittämää "kuningaslaji" jalkapalloa.
 • Jesse syntyy (jos et kekkase syntymävuotta lähe saman tien haneen täältä). Jesse esittelee kiekkoväelle taklauksen kaksoiskäskyn: "Taklaa herraa, valmentajaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi sekä muista myös sponsoreitasi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Taklaa vastustajaasi niin kuin itseäsi. Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat." Tämä koettiin vielä aikanaan ihme homoiluksi, ja jessen seuraajia pyrittiinkin hakemaan hanskatansseihin isolla prosentilla.

Pietarin evankeliumi loppuu ilmestyskirjaan, jossa mainitaan muun muassa "johtavan Pietarin" ("Pietari": suom. "Petteri") seuraavasta tulemisesta, sekä uuden messiaan tulosta maan päälle vuonna 1992. Pietarin evankeliumin ilmestyskirjassa kerrotaan: "hän on tuleva ja johdattava luvattu kansa aina keväisin finaaleihin saakka, hänen nimensä on oleva sama kuin arkkienkeli Mikaelin..." Lainauksen jälkeen on erotettavissa vielä termi "ilimaweiwinge", mutta Jepellä oli ollut vatta todella kuralla eikä ilmestyskirjan lopusta ole mahdollista enää saada selvää - isot skebabit ranskalaisilla oli myötäkortelaisissa tullut otettua.

Hippokset rullat sisältävät myös muita fragmentteja, joista voidaan tässä yhteydessä mainita seuraavaa:

 • Timoteus Iutilaeus syntyi vuonna 63 (jälkeen jessen) Fennian sisämaassa. Hän johdatti vuonna 95 joukkonsa ensimmäistä kertaa historialliseen voittoon "pimeyden valtakunnasta", jonka joukkojen tunnusmerkkinä oli kolme kruunua. Iutilaeuksen joukot olivat kaapanneet sotastrategikseen kolmen kruunun, myös "hurreiksi" heitä kutsuttiin, alamaisen, jolle hurrien pelikirja oli selvää pässinlihaa. Suuri fennien kapteeni siirtyi myöhemmin nykyisen Tanskan alueella pelattuun liigaan jäähdyttelemään, ja teki suuren vaikutuksen paikalliseen väestöön. Paikallinen väestö muuttikin alueensa nimen "Jutland"iksi, eli Jutinmaaksi, mutta olivat niin vitun pihalla kiekosta sekä maantieteestä, että alkoivat kutsua maa-alueen itäpuolella sijaitsevaa kapeaa meriväylää "Juutinraumaksi" vaikka jo fennialaisille oli ollut selvää, että oikea termi olisi tullut olla "Jutintampere".
 • Lalli tappoi piispa Henrikin Köyliön järven jäällä vuonna 1156 itseasiassa lätkämailalla, ei kirveellä, väitetään eräässä Hippoksen rullien fragmentissa. Lisäksi väitetään, että kiista oli syntynyt aivan eri syistä kuin mitä vallitsevassa historiantutkimuksessa on tapauksesta tulkittu. Hippoksen rullissa viitataan paikalla olleen Lallin vaimon kuulemiin Lallin kommentteihin piispa Henrikille: "... otetaan pikkuset yks-ykköset eiköjee Henkka? ... vittu älä ny saatana... tartte poikkaria koko aika selkään... vittu mää vedän kohta sua niin rumasti nekkuun... voi vittu nyt jätkä sä saat niin pataan!!!" Ilmeisesti Lalli oli suuttunut piispa Henrikille siitä, kun piispa oli antanut poikittaista mailaa jatkuvasti selkään Lallin suojatessa kiekkoa. Piispan ristinmuotoinen maila oli tehnyt ikävää jälkeä, eikä asiaa ollut helpottanut piispan pitkään jatkunut hokema "käänny!". Lopulta Lalli oli lyönyt viikatteella piispa Henrikiä ensin polvitaipeeseen ja lopulta nassuun, joka oli ollut kuolettava isku. Koska tuomareita ei ollut paikalla, Lalli oli päässyt kuin koira veräjästä ilman ulosajoa - tai edes jäähyä! - ja hävinnyt nykyisen Lappeenrannan alueille vähin äänin, jossa hänen sukunsa jatkoi kunniakkaita perinteitä jääkiekossa.
 • Niccolò Machiavelli kirjoitti 1500-luvun alkupuolella täysin uuden pelikirjan, "il Virtuoso", joka on myös muulle historiantutkimukselle tuttu kirjanen, ja jota tituleerataan laajalti ensimmäiseksi moderniksi pelikirjaksi. Pelikirjan ydinsanomaa on, että keppiä saa ja tulee antaa kunhan ei joudu jäähylle (myöhemmin muun muassa Jarkko Ruutu soveltaa ajatusta hyvin pitkälle). Machiavelli kehitti myös uudenlaista, amoraalista 1-3-1 träppiä, joka vitutti kaikkia jumalattomasti.
 • Galileo Galilei väitti 1600-luvun taitteessa maan olevan pyöreä. Tuolloiset johtavat analyytikot vittuilivat "Galtsulle" vielä saunassakin "helvetin huonosta läpästä", ja yhteisvastuullisesti pieksivät jantterin lopuksi saunan takana. Maa on vieläkin litteä kuin kiekko porilaisille hitsaajille, jotka hakkaavat pyöreitä esineitä kotonaan iltaisin. Ihan muuten vaan.
 • Hippoksen rullista löytyy maininta Nuijasodan todellisista syistä. Pohjanmaan legendaarisen nyrkkisankarin talonpoika Jaakko Ilkan joukot olivat kyllästyneitä ruotsalaisten vetämiin kesäreeneihin, joita pidettiin linnoissa ja jotka veivät veronsa. Linnaleirirasitukset olivat kuitenkin vain yksi taustalla olleista syistä, sillä "viimonee niitti" oli ollut ystävällismielisessä harjoitusottelussa koetut vääryydet, jossa tuomari oli antanut ensin Jaakko Ilkalle nyrkkihippasista Klaus Flemingiä vastaan ulosajon Flemingin selvitessä 2+10 minuuttisella. Vain hetki tästä ja raskaan sarjan vastapalloja jaellut Pentti Pouttu oli pyrkinyt ajamaan Gödik Finckeä laidassa, mutta Fincke oli pelkurimaisesti kyykistynyt ottaessaan taklausta vastaan. Finckelle ei annettu tapauksesta rangaistusta, ja Pouttu loukkaantui joutuen jättämään pelin kesken. Pohjanmaalaisen yleisön "vitun nuija!"-huudot tuomareille olivat kaikuneet kaukalon laidoilla koko loppupelin, ja pelin loputtua jälkimainingit sytyttivät ns. Nuijasodan.
 • Ludvig XIV lainaa 1600-luvun lopulla lempinimekseen Kustaa Vaasan pojan, Juhana III:n suomalaisen talonpoikaisen naisen kanssa saamansa äpäräpojan lanseeramaa "Aurinkokuningas"-titteliä. Kyseisen naisen nimeä ei löydy Hippoksen rullista, mutta ilmeisesti poika oli ottanut nimekseen Juhana "Aurinkokuningas" Ek. Suku on edelleen voimissaan, ja vaatii edelleen prinsiipeillään Ruotsin kruunua, tai ainakin Ruotsin lätkämaajoukkueen päävalmentajan pestiä. Vasta Pietarin evankeliumissa ennustetun "johtavan Pietarin" (suom. "Petteri") nousu Johtavaksi analyytikoksi on hiljentänyt Ekin (nykyään "Tamminen") suvun vaatimuksia.

Hippoksen rullat ovat tällä hetkellä takaisin tungettuna JYPin huoltaja Jepen perseeseen, kun huomattiin, etteivät ne kestä auringonpaistetta. Arvokkaiden asiakirjojen onneksi Jeppe kärsii ummetuksesta jo kolmatta vuotta putkeen.

Yleisön rooli

Jääkiekko on hyvä yleisölaji. Katsojilla on kolme tärkeää tehtävää. Ensinnäkin katsojien on tarkasti seurattava em. mustaa kiekkoa. Jos aitauksessa oleva pelaaja ei osu kiekolla maalivahtiin, vaan kiekko livahtaa maaliin, on katsomon reagoitava salamannopeasti.

Mikäli katsoja kannattaa sitä joukkuetta, jonka maaliin kiekko osuu, on katsojan huudettava mahdollisimman kuuluvasti "paitsio". Mikäli katsoja kannattaa toista joukkuetta, voi huutaa mitä tahansa. Pääasia on se, että huutaa kovaa ja jotain sellaista, josta ei saa selvää. Esimerkiksi "ööööh-haa-möää-haa" on suositeltava huuto. Katsojan pitää myös Nousta Seisomaan ja huitoa käsillään. Mikäli vierekkäin istuvat katsojat huutavat eri asioita, on kamppailu-urheilun ylevien periaatteiden mukaista kumauttaa naapuria esimerkiksi olutpullolla.

Katsojien toinen tehtävä on Tunnistaa pelissä mukana olevia vähemmistöjen edustajia. Lajin fanaattisimmat kannattajat ovat koko lailla päteviä tunnistamaan joukkueisiin kuuluvia homoseksualisteja. Pelin edetessä varsin montaa pelaajaa tervehditäänkin katsomosta iloisilla ja reippailla "homoo-o"-huudoilla... Kannattaa huomioida kuitenkin, että todennäköisesti huutoa ei kuule kukaan, mutta huuto nostattaa sopivasti egoa.

Kolmas ja kaikkein tärkein yleisön tehtävä on tuomarien eli näkövammaisten ohjaaminen ja opettaminen. Edellisen lisäksi yleisön kuuluu myös julistaa peliä tuomaroivien tuomarien parisuhdetilanne. Yleensä tuomarit ovat homoseksuualisessa suhteessa homon, sekä sokean opaskoiransa kanssa. Joskus tuomareiden on kuultu myös hairahtaneen seksiin äitinsä kanssa, mutta tämän katsotaan yleensä johtuneen liukastumisesta. Myöskin tuomarien opettaminen pelien aikana on erittäin tärkeää sillä miten he voisivat muuten tietää mitä kentällä tapahtuu. Tämän yleisö voi hoitaa huutamalla sääntöjä kuten: paitsio, maali ja kamppi, jotta erotuomarit osaavat tehdä oikean päätöksen. Toisaalta tuomarien kannustaminen huutamalla näille kohteliaisuuksia kohottaa pelin intensiteettiä. Toteuttaakseen edellisen hyviä huudahduksia ovat: Homo! , Vitun pelle!, Seeproille Heinää!(tästä he pitävät erityisesti) ja Vitun nuija!. Toisinaan voidaan myös kysellä tuomarien parisuhdetilannetta muulta katsomolta huutamalla: <nimi> Onk sun opaskoiraskin homo?!!!. Joskus myös rauhallinen toteamus: "<nimi> Vittu sä oot paska." Voi antaa tuomarille lisää itseluottamusta.

Tuomarit, eli näkövammaiset

Toinen merkittävä aitauksessa oleva vähemmistö ovat näkövammaiset, kutsutaan myös nimellä "seula", "nuija" jne. He eivät kuulu kumpaankaan joukkueeseen, joten yrittävät järjestää kovia riitoja joukkueiden kesken paiskaamalla silloin tällöin kiekon pelaajien keskelle (kutsutaan luultavasti aloitukseksi) ja taistelu on valmis. Maallikkokin erottaa nämä sokeat henkilöt varsinaisista pelaajista siitä, että heillä on mustavalkoiset paidat,(näyttävät seeproilta) ja he toikkaroivat kentällä edestakaisin ilman mitään päämäärää. He ovat myös ainoat ihmiset (mikäli ei nyt viilata sitä pilkkua, kyllähän miehiäkin sanotaan sioiksi) aitauksessa, joilta voit hakea istumapaikkaa yksityisestä kopista. Jos olet oikein kiltti, pääset myös mahdollisesti istumaan vielä seuraavankin pelin ja saat nauraa muille onnettomille, jotka joutuvat seisomaan siellä aitauksessa. Kannattaa siis heti tällaisen seepran nähtyäsi käydä hieman tönäisemässä häntä, ei pelkästään istumisen, vaan myös sen takia, että hän ansaitsi sen.

Terveysvaatimukset

Naisten jääkiekossa on vuodesta 2019 alkaen nähty tuomareina paljon kaljurottia.

Kun kansainvälissä olevalta jääkiekkoliitolta (IIHF) tiedusteltiin selvennystä tallaisiin linjauksiin, saatiin selvä ja aivan järjissään muodostettu vastaus. Tuoreiden pykälien mukaan naisjääkiekon videotuomareiden terveysvaatimuksiin kuuluu kaksi uutta kohtaa:

 • Vaatimus umpisokeudesta
 • Vaatimus kyetä alastoman julkeisiin oikeusmurhiin tulkittaessa kuvamateriaalia
 • Vaatimus pysyä piilossa, jos teot paljastuvat virheiksi

IIHF:ltä tiedusteltiin myös, mitä tapahtuisi, jos kaljurottia ei saataisi toimitettua ensi vuoden kisoihin, mutta heidän viisaat päänsä oli jo hakattu yhteen tämän ongelman tiimoilta. Jos ensi vuonna ei olisi kisojen aikaan saatavilla kaljurottia, he tilaisivat Saksasta lastillisen tavallisia rottia, puhkoisivat niiltä silmät, repisivät niiltä turkit ja antaisivat niiden olla syömättä, kunnes niiden hampaat olisivat tarpeeksi talttamaiset kaivamaan tunnelin pakoon videovalvontatiloista.

Kuuluisia pelaajia

Aiheesta muualla