Jimi Hendrix

Jimi Hendrix hiplaamassa pitkää ja valkoista leluaan.

”Mä myönnän, etten ole maailman paras kitaristi. Ainoastaan parhaista paras”

~Jimin tunnustus vuonna 1967

”Ai uskonko mä Jumalaan? Kiitos kysymästä ja saat siunaukseni!”

~Jimiä haastateltiin radiossa.

Jimi "Jimbo-setä" Hendrix oli tunnettu ollessaan "maailman paras kitaristi", jota kukaan ei ole vielä niitannut. Jimi oli aina innoissaan kovan metelin tuottamisesta, mutta ei saanut mokomaa aikaan viululla joten uhmasi sukuperinnettä ja alkoi ränkätä kitaraa kaikenlaisten värkkien ja vempeleiden keskellä.

Jimi Hendrix ElämysMuokkaa

Jimi halusi soittaa jotain humppaa rajumpaa ja halusi luoda "uniikin" narkkarisaundin ja väänsi joka nupin kaakkoon. Noel Reddingin ja Mitch Mitchellin säestyksellä Jimi yleensä harrasti seksiä kitaran ja vahvistimen kanssa, "kun se oli niin nastaa"! Jimi myös halusi pistää hieman tuulemaan ja kaiken lisäksi paiskoi kitaraa minne sattuun, kunnes siitä oli enää vain kaula jäljellä. Jimillä oli myös usein sivuvaikutuksia huumeiden vetoon ja syy siihen että huuteli mikkiin eläimellisesti tuli siitä, kun Jimillä oli paskat housussa. Jimi lohkaisi pari suurta hittiä, kuten ryhmäseksitribuutin Villi Asia ja wahwah -pedaali-iloittelun Kettumainen Akka. Jimi jumaloi keikoillaan myös kitaran tyydyttämistä ja otti tämän haaraväliin ja alkoi runkata siihen.

RomanivähemmistöorkesteriMuokkaa

Noelin ja Mitchin jänistettyä Jimi järkkäsi uuden kokoonpanon johon kuuluivat vain mustia jäseniä. Billy Cox the basisti ja Buddy Miles the rumpali olivat hieman sopivampi kokoonpano Jimille, mutta edelleen yleisön runkkarit halusivat Jimin vetävän pilvessä vanhoja biisejään ja taas meni yksi kitara roskadyykikselle. Jimillä oli myös pari turhaa jäsentä, jotka olivat vahvistimien takana vailla jännempää syytä.

Elämä ja kuolemaMuokkaa

Jimin elämä oli varsin tylsää ja keskinkertaista ilman ylenpalttista kitaran naimista huumeiden lisäksi. Jimillä oli huono vaikutus sosialitanttoihin runkatessaan keikalla pikku lasten nähden, vaikka Hendrix kyllä sanoi lasten vain oppivan ilmaiseksi biologiaa ja sen olevan hyväksi nuorelle mielelle. Siitä Jimi joutui mielisairaalaan pariksi vuodeksi ja sieltä palattuaan olikin löytynyt kotoaan maaten omissa jätöksissään.

HautausMuokkaa

Jimile tehtiin kuin kaikille Afroamerikkalaisile tuohon aikaan, eli hänet heitettiin jokeen. Jimin uskotaan kyllä eläneen vielä silloin ja hänen kuolleen vasta siellä joessa, mutta poliisit olivat rasisteja vielä 70-luvulla. Hieman ennen Jimin kuolemaa tämän "tyttöystävä" teki hänen "jumalattoman pitkästä valkoisesta lelustaan" kipsivedoksen, jonka ajatteli myydä korkeaan hintaan.Tämä saattoi olla Jimin kuolemaan, mutta sitä ei voida todistaa, koska hänen lelunsa oli paikallaan vielä hänen ollessaan kuolleena. Vai oliko se liimaa? Nyt olisi jo parempi vaihtaa artikkelia ennen, kuin tekin sekoatte ja viillätte oman lelunne irti...

TriviaaMuokkaa

  • Jimi Henrixin kappale "All Along The Watchtower" (joka tosin on Dylanin säveltämä ja sanoittama) on omistettu Jimin suosikkilehdelle nimeltä "Watchtower", jota Jehovan Todistajat julkaisevat Suomessa nimellä "Vartiotorni".
  • Hendrix asui koko muusikonuransa ajan Pohjois-Kalifornialaisen pikaruokaravintolan takapihalla ja nukkui mattoon kääriytyneenä. Vuonna 1969 tehdyn haastattelun mukaan kyseinen matto oli lämmin ja mukava.
  • Sitkeiden huhujen mukaan Jimi Hendrixin syntymänimi olisi ollut "Hans-Muffel Affelwuffel", mutta tätä asiaa ei ole voitu osoittaa todeksi.