Juhannus (etym: Juha, muhennos) on Johannes Kastajan, yöttömän yön, keskikesän, viinan ja sepalus auki hukkumisen juhla. Juhlan symboliikkaan tiivistyvät tärkeimmät suomalaiset arvot. Kristillisyys, viina, makkara ja pyromania.

Juhannus on perhejuhla jonka tärkeimpiin rituaaleihin kuuluu se, että sitä on pidettävä muualla. Siksi suomalaiset täyttävät moottoritiet ja jonottavat rituaalinomaisesti tuntikaupalla. Tärkeintä on että juhannus vietetään kaukana kotoa, mökillä. Perillä sitten lauletaan nuotin vierestä, tapetaan ja pahoinpidellään kanssaihmisiä sekä tietenkin putoillaan veneestä.

HistoriaaMuokkaa

 
Iloinen juhannuksen viettäjä

Juhannusta aloitettiin viettää Suomessa, kun se levisi Ruotsista. Mistä juhannus sitten Ruotsiin tuli, ei sitä ole saanut selvitettyä. Juhannuksen synnystä epäillään kuitenkin Taleban-joukkojen iloisia itsemurhakokkoja. Vaihtoehtoisen teorian mukaan päivä liittyy Johannes Kastajaan. Tätä teoriaa tukee suuri hukkuneiden määrä kyseisenä ajankohtana, jolloin Jomalan kirkkkoherra kostean ehtoollisen jälkeen langetti manner-Suomeen kastajan kirouksen.

Aiheesta muuallaMuokkaa

  Kuten sinäkin, tämä artikkeli on vajaa.
Laajentamalla artikkelia pystyt kasvattamaan sen älykkyysosamäärää
.