Julius Caesar

Hikiquote notext.png Hikisitaateissa on kokoelma sitaatteja Julius Caesarilta.

”Tulin, näin ja tulin uudestaan”

~Julius Caesar
Gaius Julius Caesar
Caesar.jpg
Diktaattori ja salaattikeisari
vallassa 100 eKr. – 44 eKr.
edeltäjä varomaton senaatti
seuraaja ylivarovainen senaatti
syntyi 13. heinäkuuta
Galliassa
kuoli 15. maaliskuuta
lattialla
puolue Oma tupa, oma lupa

Julius Ceasar (Caius Jules Verne Caesar) oli kova roomalainen diktaattori ja Asterixin ja Obelixin paras kaveri. Hän toimi Rooman johtajana joskus ennen Jeesusta. Hän oli myös melko hyvä sotilas ja teki monia sotaretkiä milloin minnekkin. Hän valtasi Gallian Roomalle, lukuunottamatta pientä gallialaiskylää täynnä hulluja, jotka luulevat olevansa yli-ihmisiä. Caesar tumpeloi jokaisen yrityksen vallata piskuinen kylä ja kärsi tämän takia vakavasta masennuksesta koko loppuelämänsä ajan. Eräällä Hukkareissu-nimisellä seikkailuretkellään jorpakon toiselle puolelle Egyptiin hän törmäsi isonenäiseen heitukan lumppuun nimeltä Kleo-padre. Palattuaan tyhjin käsin (ja kassein) kotiinsa vaimonsa Hippoksen luokse hän saikin kuulla, että Kleo-padre oli synnyttänyt hänelle yksikorvaisen äpärän. Antiikin Roomassa tämä oli vakava rikos, ja sen vuoksi hänen senaattinsa piti salaisia torikokouksia päiväsaikaan Caesarin pään menoksi. Tämä vallankaappaus toteutui Caesarin pidettyä vakavamielistä palaveria senaattinsa kanssa roomalaisten ilotalojen kunnostukseen liittyen. Vallankaappaukseen osallistui suurin osa senaatin jäsenistä, mm. Markus Antoniuksenpoika, Jeesus, Pyyhis, Barabbas ja Brutus.

Caesarin näyttelijänlahjoja voi todistaa useissa hänestä tehdyissä elokuvissa ja TV-sarjoissa. Ottaen huomioon Caesarin kyvyn vaihtaa naamaansa joka produktiossa, on hieman ihme, että tutut edes tunnistivat häntä. Caesar oli myös suuri hyvän ruoan ystävä ja tappoi mieluiten itse päivällisensä.

Caesar muistetaan luultavasti parhaiten Markku Uusipaavalniemen voittamisesta Curlingin loppuottelussa Bysantin talviolympialaisissa vuonna 45 jKr. Ottelu oli paska ja ei kiinnosta ketään, mutta sen lopputuloksesta johtuen tapahtui jotain erittäin mullistavaa. Eräs Israelin kisajoukkueen korkeushyppääjä Jeesus Nasaretilainen oli lyönyt vetoa ottelun lopputuloksesta suurella summalla rahaa, jota hän ei pystynyt maksamaan takaisin. Hän pakeni Bysantin talviolympialaisten urheilijoiden kisakylästä potkurilla, mutta jäi kiinni Jerusalemissa, jossa hänet ristiinnaulittiin.