Saatoit hakea myös Jyrki Kasvia. Ei asu täällä.


Kasvi on eliö, joka kyyhöttää koko elämänsä paikallaan samassa paikassa ja lisääntyy levittämällä ilman täyteen siitepölyä niin että allergikot kärsivät. Tässä suhteessa kasvit muistuttavat hieman sieniä, mutta sienet lisääntyvät suvuttomasti ja kasveilla lisääntyminen on suvullista, eli siihen tarvitaan nainen ja mies. Kasveilla on hyvin vaihtelevaa, kuka on nainen ja kuka mies. Joskus yksi kasvi on nainen ja toinen mies. Joskus yksi kasvi on sekä nainen että mies, mutta sukuelimet sijaitsevat erillään. Joskus kasvi on sekä nainen että mies, ja sukuelimet sijaitsevat samassa paikassa. Kasvin sukuelimiä nimitetään heteiksi (penis) ja emiksi (emätin). Ne sijaitsevat kukassa (nivuset). Kasvit eivät elä talvella.

Kasvit eivät syö lainkaan eikä niillä ole olemassa mitään hermostoon, ajatteluun, suolistoon, lihaksistoon tai aistinelimiin viittaavaa.

Kasvien luokitteluMuokkaa

Kasvit luokitellaan seuraaviin ryhmiin: Puut, pensaat, heinät, ruohot, hedelmät, marjat, köynnökset, lihansyöjäkasvit, saniaiset, sammalet, jäkälät ja kaikki muut kasvit. Näistä suurin tyhmä on ehdottomasti kaikki muut kasvit. Kasvien luokittelun aloitti jo Carl von Linné, joka ensiksi luokitteli kasvit ryhmiin "puut", "pensaat" ja "matalammat kasvit".


  Tämä tiedettä käsittelevä artikkeli on turhan mikroskooppinen. Hydrolysoimalla liuoksen saat mahdollisesti sen laajenemaan.