Kaupallisuus

”Kaupallisuus on yhteiskunnan syöpä”

~ituhipit
Toisinaan kaupallisuus voi ajaa sisällön syvemmän merkityksen yli. No, onneksi meillä Hikipediassa ei ole tällaista ongelmaa...

Kaupallisuus on markkinatalouden koko pyörästö, jossa jokaikinen rahalla ostettu ostos toimii rattaan pyörittäjänä ja ostospaikka rattaana. Kaupallisuuden perusperiaate on se, että se tarjoaa hyödykkeitä ja myy niitä suurina massoina. Jotta se onnistuisi tässä sen on tuotettava tuotteita, jotka miellyttävät useita. Näin kaupallisuus pyrkii hyödyttämään mahdollisimman monia. Vähän niinkuin demokratia.

Kaupallisuuteen liitetään kuitenkin paljon ikäviä asioita. [1] Ajatellaan että kaupallisuus tuottaa kaikkea turhaa krääsää myyntiin. Sellaista jota kukaan ei tarvitse. Tässä jokainen kuitenkin joutuisi myöntämään että ihmiskunta, jossa hän itse on jäsenenä, on tyhmä. Kukaan ei kuitenkaan ikinä myönnä että juuri hän olisi tyhmä.[2]

Kaupallisuuden olennaisin osa on kuitenkin epäkaupallisuus. Tämä tarkoittaa sitä että ihmiset värkkäävät tehottomasti jotain tuotetta jossa on virheitä jotka sitten nimetään "käsityöksi", yksilöllisyydeksi ja "persoonallisuudeksi" & "ainutlaatuisuudeksi" + "radikaaliudeksi". Näin näistä uudelleennimetyistä virheistä ja tuotteista maksetaan enemmän. Lopputuloksena epäkaupallisuudesta on paradoksaalisesti se, että epäkaupalliset tuotteet maksavat enemmän kuin kaupalliset tuotteet. [3] Sellainen asia ja ilmiö on "kaupallisuus" - ainut asia, jonka negaatio eli vastakohta on sama asia isompana.


  1. Tältä kannalta kaupallisuus on kuin demokratian ruma mutta seksuaalisesti aktiivinen kaksoissisar.
  2. Vaan aina ne muut ovat tyhmiä. Ihme juttu.
  3. Kun esimerkiksi ostat "reilun kaupan kahvia" ja maksat siitä viisi euroa enemmän rahaa kilolta, niin ei sitä viittä euroa lennätetä rahtina sille kahvinviljelijälle, vaan siitä kuluineen menee ehkä sentti, jos sitäkään. Jos oikeasti haluaisit tukea sitä kahvinviljelijää, ostaisit vain epäreilun kaupan länsimaisia ruokaviljoja ja maissia ja lähettäisit sen viisi euroa aina sille kahvinviljelijälle rahtina. Jos kaikki tekisivät samoin, niin lopettaisi kahvinviljelyn se kahvinviljelijä -kun kukaan ei joisi kahvia- ja ryhtyisi viljelemään ruokaa, joka voisi mennä niiden paikallisten ruokkimiseen, kun länsimaalaiset lihottaisivat itsensä hengiltä omilla ruuillaan.
Pencil2.jpg Tätä artikkelia on työstänyt lössi kirjoittajia, mutta silti se on tynkä.
Tule, näe ja voita artikkeli laajemmaksi.