Juhix-käyttöjärkestelmän Luoja, laatija, PM Juha P. Sipilä. Jonka jäljiltä, koko kaikki kansa ol' aivan P-A.

Kempeleen (rååts. Kerpele, lat.-teasti Lesud Tsetsepalus) sijaintia Sinä et tiedä. Siellä asuvat ne lestadiolaiset, jotka eivät voi asua suuntautumisensa vuoksi Oulunsalossa, mutta eivät myöskään halua asua Oulussa. Kempeleläiset ovat rakentaneet Pohjantien ohikulkutieksi sitä varten, etteivät köyhät sotkamolaiset erehtyisi pysähtymään Kempeleessä vaan menisivät joutuisasti ohi. Koska Kempeleessä ei ole lentoasemaa, ovat kempeleläiset rakentaneet ohikulkutien varteen Zeppelin-ilmalaivaterminaalin. Kempele ei kuulu maantieteellisesti Pohjois-Suomeen, koska se sijaitsee Oulun eteläpuolella. Em. asia voi tosin erehdyttävästi näyttää etelän pöljien näkövinkkelistä aivan toisenlaiselta, mutta niiltä voi nyt olettaa mitä vaan.

2000-luvulla Kempele on nostanut profiiliaan vastavoimana Oulun barbapapa-ilmiölle ja aloittanut YYA-neuvottelut Oulun eteläisten kuntien kanssa Suur-Kempeleen synnyttämiseksi.

Historiaa

Kempele ja Liminka kävivät kiivaan ja verisen 30-vuotisen rajakahakan Tupoksen omistuksesta. Tupoksen alkuperäisnimi on Tuppukylä. Se tahistelu päätyi liminkalaisten voittoon ja kempeleläisten kirvelevään tappioon vuonna 1969. Tämän jälkeen Kempele julistautui olevansa Etelä-Suomen pohjoisin kunta.

Vuonna Nakit ja muusi valitettiin eräs lähes melkein ainut pohjois-pohjalainen, Priimus Moottori Juha Pipilä, Suomen nelivuotiselle katokaudelle.

Melkein kuuluisia henkilöitä

Katso lisää


  Tämä paikkaa käsittelevä artikkeli on tynkä.
Palauta alue kartalle laajentamalla artikkelia
.