Kesäillan valssi

Kesäillan valssi on Yle TV2:n opetusohjelma, joka kiertää suomalaisia konepajoja kuvaten työntekijöiden askareita sellaisina kuin kansa ne haluaa nähdä. Ohjelmaan pääsevät ne konepajat, jotka työskentelevät kahdessa vuorossa. Ohjelman lähetysaika on kesäisin ilta-aikaan, mutta talvisin uusinnat näytetään päivälähetyksinä. Ohjelmakokonaisuus, tähän mennessä n. 15 000 tuntia tallennettuja lähetyksiä, on lainattavissa myös kirjastoista kautta maan VHS- ja DVD-muotoon tallennettuna. Ohjelman viihdyttävyyttä on pyritty parantamaan humpan soitolla, joka toimii aasinsiltana Sari Kanerva Tammisen juontokatkoilla.

Minkä vuoksi?Muokkaa

Suomessa on paljon ihmisiä, jotka haluavat töistä päästyään palata työn ääreen. Kesäillan valssin on todettu olevan rentouttavaa katseltavaa, joskin kaasuhitsauskohtauksia näytettäessä hitsaajalasien käyttö on suositeltavaa. Tulevalla ohjelmistokaudella ohjelmaan sisällytettäneen myös otsonin tuoksua, jotta virtuaalivaikutelma olisi mahdollisimman todentuntuinen.

Kesäillan valssi talvellaMuokkaa

 
Syysiltojen kylmetessä siirrytään seuraamaan kylmävalssausta.

Kesäillan valssia esitetään, kuten edellä todettiin, myös talvisin. Sari Kanerva Tamminen on kuitenkin arvioinut julkisuudessa, että myös talvella voitaisiin kuvata ohjelmia keinovalossa.

Kesäillan valssin haittatekijätMuokkaa

Kesäillan valssiin osallistujilla on tavattu toisinaan valssihilsettä, johon tavalliset hilseshampoot eivät tehoa.

SisarsarjojaMuokkaa

  • Kesäillan farssi
  • Kesäillan fraasi
  • Liekin varjossa
  BOWWOWWOWWOWWOWWOWWOMMOOWWOOWW. Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä.
Ylituottamalla arikkelin saat avantgarde-elementit katoamaan negatiivisella tavalla sliipatun ja kaupallisen sävellyksen tieltä
.