Kleopatra

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Kaikki se Kleopatra VII:stä, mitä typerät haudanryöstäjät eivät onnistuneet häviämään Aleksandrian suurbingossa.

”Coming at you like Cleopatra!”

~Ali G

”Äh, nämä käärmeet ovat ihan kesyjä!”

~Kleopatran viimeiset sanat

”Ihmettelen, mitä he oikein hänessä näkivät.”

~Augustus Caesarista ja Antoniuksesta

”Helpon tavan hallita antiikin maailman suurinta vilja-aittaa.”

~Kyynisen historioitsijan vastaus Augustuksen hämmästelyyn

Kleopatrat ovat syntyneet jumala Ran erehdyksestä luoda kuolematon (eikö niiden pitänyt olla kuolemattomia kaikki?) faaraomallisto, mutta lopputulos johti lopulta ensimmäisen tuhatvuotisen harhakunnan romahtamiseen (siis savimajavaltakunnan), sillä kuolemattomien faaroiden sijasta paikalle ilmestyi vähintään erikoisen näköisiä ”naaraita”. Kleopatrojen kerrotaan olleen erittäin nymfomaanisia hallitsijoita, rumia kuin saappaat[1] ja Kleopatra VII yritti vielä vehtailla Caesarin kanssa. Tästä ei kuitenkaan ole varmaa tietoa, mutta Julius kuitenkin oli tarkka naistensa ulkonäöstä, jotenka tästä syystä hän enemmänkin harrasti miehiä (ymmärrätte, jos teillä on tietoa, miltä naiset näyttivät noihin aikoihin). Myös maailman ensimmäiseksi paskapaperiksi päätynyt papyrusrulla, siksi erittäin epäselvästi luettava ja kulunut, osoittaa, että Kleopatroilla saattaa olla yhteyksiä muinaispissismiin ja sen kehittämiseen.

KauneusMuokkaa

Kleopatroja kuvataan aina kuvankauniiksi naisiksi, mutta vasta viime päivinä tutkijoille selvisi, mitä termi kauneus tarkoitti muinaisessa Egyptissä. Iso maha, litteä takapuoli ja olemattomat rinnat. Kaiken kukkuraksi naama on peitetty jollain nokea ja tuhkaa muistuttavalla tahnalla. Kleopatrat olivat ehkä kauniimpia lehmien (siis eläinten) mielestä kuin kenenkään siihen aikaan eläneen miehen. Suureksi onneksi lehmät kuitenkin pyörittivät tuon ajan muotimaailmaa, joten Kleopatrat 1–7 hallitsivat muinais-Egyptin kivi-Playboyden kansia Nefertitin kanssa useamman vuosisadan ajan.

HistoriaMuokkaa

 
Oikeasti "se" Kleopatra ei ollut näin kuuma... eikä ole Elizabeth Taylorkaan enää nykyään.

Tiedetään (jo Nostradamuksen tunnetuista faktoista), että seuraava Kleopatra inkarnoituu edellisen kuoltua uudestaan ja uudestaan. Ruumuus on tosin vähentynyt lehmien siirryttyä muotimaailmasta alkutuotantoon, mutta Kleopatrojen pissismi sen kuin lisääntyy. Tämänhetkinen suosikki #2 on Paris Hilton; ensimmäiselle sijalle kuitenkin pääsee eräs tuntematon espoolaisnainen (Kleopatra Kuronen), jonka egoa tutkijat eivät ole vieläkään saaneet tungettua kokonaiseen kerrostaloon edes supistamalla sitä vetypommin toimintaperiaatteella. Nyt mietitäänkin olisiko tässä uusin tuhatvuotisen valtakunnan luoja (siis voi luoja...). Paris Hiltonilla on aikaa vielä ottaa välimatkaa kiinni, mutta viimeiset mediahässäkät osoittavat, että ehkä Hilton on enemmänkin lähempänä Jeesusta.

ViitteetMuokkaa

  1. Joita ei vielä ollut keksitty, mutta egyptiläisillä oli vankka käsitys teoreettisten saappaiden estetiikasta; antiikin aikana oltaisiin käytetty sanontaa "rumia kuin caligae".
  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.