Toisinaan kliseitä syntyy ihan itsestään.

Klisee on asia, jonka kaikki ovat kuulleet ja nähneet. Ei kuitenkaan kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa, sillä klisee on luonteeltaan sellainen, että kaikki ovat kuulleet ja nähneet sen jo ennemmin kuin ovat kuulleet ja nähneet sen ensimmäisen kerran tai edes tienneet sen olemassaolosta.

Klisee on siksi aikuisten oikeesti kiistämätön todiste siitä, että ihminen tietää asioita a priori. Ihminen ei syntyessään ole tabula rasa vaan hänen sisällään on aivot, sisäelintö, sukupuolielintö sekä kliseitä. Kliseet ovat aina olleet universumissa, eikä sen kokonaismäärä muutu (ks. Kliseiden ensimmäinen säilymislaki). Kliseiden alaluokat voivat sen sijaan muuttua toisikseen. Ei siis kannata lykätä kliseen kertomista huomiseen, jos sen voi tehdä jo tänään.

Latteus on kliseen alaluokka. Muita alaluokkia ovat esimerkiksi truismit, puujalkavitsit, uskonnollinen propaganda, koululaisvitsit sekä Järvenpäässä sijaitsevan Kinnarin ala-asteen luokka 2B.

Jotkut amishlaiset ovat päätelleet, että

  • Kun "Elämä on laiffii":n totuustaulu näyttää aina 1:stä, ei se koskaan voi missään oloissa olla ristiriitainen, eli väärässä.
  • Koska kyseinen lause kertoo elämästä ja koska "laiffi" on merkityssisällöltään identtinen "elämän" kanssa, kertoo kyseinen lause kaiken elämästä.
  • Koska kyseinen lause on klisee, on elämä itsessään klisee.
  • Koska kliseiden säilymislaki on totta, kuoleminen muuttaa tämän kliseen alaluokan joksikin muuksi kliseen alaluokaksi.
  • Enkelit ovat kliseisiä. Siksipä ihmiset muuttuvat kuollessaan enkeleiksi.

Katso myösMuokkaa