Koti, maailman paras paikka.

”Oma koti hurjan kallis.”

~anonyymin latteus

”Koti on siellä, missä sydänkin – rintalastan alla.”

~toinen anonyymin latteus

”Kyllä porsas roudan kotiin ajaa”

~kansanlatteus

”Linna on kotini.”

~Jari Aarnio
Koti on makea paikka.

Koti on kaiken keskus. Koti on se tärkeä paikka, jossa on televisio, jääkaappi ja tietokone. Koti on myös se paikka, jonne kannattaa kuolla, jos haluat muumioitua rauhassa ilman, että kukaan huomaa ja eläin syö.

Missä koti on?Muokkaa

Tiedemiehet ovat päätelleet, että kun koti on jokaisen subjektiivisen elämänkehän keskusta, on koti keskimääräisesti laskien maan keskipisteessä, joskin se painottuu jonkin verran Intian ja Kiinan suuntaan. Tässä keskimääräisessä kotipaikassa on melko lämmintä, ja on ehdotettu, että siellä voisi olla kuolleiden valtakunta tai Helvetti. Tämä selittäisi sen, miksi ihminen luonnostaan tekee pahaa: se saa hänet tuntemaan olonsa keskimäärin kotoisaksi!

 
OHO! Siinä menee SINUN kotisi...

Mutta eikö koti olekaan siellä, missä ihmiset asuvat?Muokkaa

Sinun kotisi on toki siellä, missä sinä asut, mutta se ei ole muiden koti. Kodin laajempi määritelmä on siellä, missä kotien koti on.

Tärkeintä kuitenkin on, että et muutu komukaksi vaan muistat, että sinun kotisi on siellä, missä sinä asut. Se ei ole siellä, missä minä asun. Sinun kotisi on siellä, missä sinun kasettisoittimesi, lamppusi, stereosi, ja Picasson maalauksesi ovat!

Jos ajattelet, onko kotona sitten perheenjäseniä, kuten äiti, isä, vaimo, hamsteri... Niin totta kai on! Kenen sinä luulet käyttävän kaikkea tuota tavaraa? Tärkeää on huomata vain se, että nuo tavarat ovat juuri se asia, joka pitää nuo perheenjäsenet talossa.