”Mitä ihmettä sinä siellä oikein kuppaat?”

~Kansanparantajaäiti laiskalle pojalleen.

Kuppa eli syfilis on sukupuolitauti. Näille taas on olemassa nyrkkisääntö siitä, että ne on mukava saada, mutta ikävä kantaa.

Kuppa tunnetaan Saksassa nimellä ranskan tauti. Ranskalaiset taas syyttävät muita. Pääasia on, että kuppa on joka paikassa maailmassa aina ja poikkeuksetta lähtöisin naapurimaasta tai jostain muualta. Tosin Hikipedian epävirallinen tutkimuslaitos on tullut siihen tulokseen, että naapurin rouva tai herra on huomattavasti yleisempi taudin lähde.[1] Kotoperäiseksi eli endeemiseksi sitä ei silti voida sanoa missään tapauksessa. Kuppa on muukalainen kaikkialla.[2] Kuppa on aina jonkun toisen syy.

Kupan oireetMuokkaa

 
Oireet: epämääräiset paiseet naamassa, psykoottinen luonne. Erityispiirteet: Ei kotoperäinen, vaan eksoottista alkuperää. Diagnoosi: Kuppa.
  • Primaarivaihe: Kuppa aiheuttaa ensin rakkuloita sukuelinten alueelle. Nämä eivät auta saamisessa. Eikä onnistu, vaikka onnistaisikin.
  • Sekundaarivaihe: Kuppa aiheuttaa näkyviä rakkuloita naamaan, ja muuallekin iholle. Ei auta saamisessa. Mutta jos onnistaa, voidaan aina muistuttaa kumppania siitä kuinka "jaettu ilo on kaksinkertainen ilo ja jaettu suru vain puoli surua."
  • Tämän jälkeen kuppa menee piiloon, oireettomaksi. Kun kuppa tuli Eurooppaan intiaaneita (tämä onkin selvää koska kuppa tulee joka paikkaan aina jostain muualta) kupan naamaoireita pidettiinkin seksuaalisen kyvykkyyden todisteina. Kieltämättä niiden hankkimiseksi tarvittiin jonkinlaista viriliteettiä. Mutta kun myöhemmin selvisi mitä kupan seuraavat vaiheet tekivät, kuppa lakkasi olemasta muotitauti.
  • Tertiäärikuppa on kuppaa kymmeniä vuosia sairastaneiden ongelma. Sen oireena on paralysian, jolla tarkoitetaan aivojen tulehtumista, joka aikaansaa mielenvikaisuutta, jopa psykopaattisia oireita, oksentelua ja muuta tuskaa, joka johtaa kliimaksissaan ajautumiseen hyvän ja pahan tuolle puolen sekä halvaavaan tylsistymiseen. Lopuksi vielä alkaa kasvaa sieniä varpaiden ja muissa väleissä. Taudin edetessä isoaivojen kuorikerros tuhoutuu, pehmenee, aiheuttaen lopulta lihaksen tai lihasryhmän täydellisen toimimattomuuden. Tertiäärikuppa näkyy myös käytöksessä: Henkilö saattaa esimerkiksi kiinnostua filosofiasta, kirjallisuudesta, tutkimusmatkailusta, okkultismista, maalaustaiteesta, säveltämisestä tai runoudesta. Pitkälle edenneen kupan kantaja voi myös ryhtyä vasemmistopoliitikoksi, oikeistopoliitikoksi, maailmanvaltiaaksi, Yhdysvaltojen presidentiksi, tsaariksi, mafian päälliköksi tai vaikkapa järjestäytymättömäksi diktaattoriksi. Lopulta vallantahto ja harhat kuitenkin johtavat tylsistymiseen, jolloin kuppapotilaalle ei jää muuta mahdollisuutta kun ryhtyä Hikipedian ylläpitäjiksi.

ViitteetMuokkaa

  1. Tarinoiden mukaan kupasta on eisukupuolitautiversio, joka saadaan uimahallista käynnistä tai julkisen vessan käytöstä tai mistä tahansa, esimerkiksi kansanparantajien kuppaussarvista.
  2. Kuppaan sen sijaan sairastuvat kaikenlaiset rentut, jotka laiskoina vaan kuppaavat jossain ennen ja jälkeen tartunnan.