Labradorinnoutaja

Labradorinnoutaja
Labbis.jpg
Alkuperämaa Taivas
Ulkonäkö
Väritys virtsankeltainen, maksalaatikonruskea tai musta kuin sielu
Säkäkorkeus alle kymmenen metriä
Pää on, sisältö tyypillisesti 2-8 kuivaa hernettä
Raajat parhaimmassa tapauksessa neljä
Häntä leikattu irti saukolta ja ommeltu koiran perseeseen.

Labradorinnoutaja labbis on yksi maailman suosituimpia koirarotuja, ja tiettävästi ainoa koirarotu joka on täysin tilanteesta, havaitsijasta ja koirayksilöstä riippumatta aivan helvetin söpö. Sen juuret juontavat 2010-luvun Taivaaseen. Jumalan mielestä maapallo oli aivan liian ankea ja pieleen mennyt verrattuna muihin luomiinsa universumeihin, ja hänellä oli kaksi vaihtoehtoa: Tuhota koko maapallo meteoriitin avulla tai luoda jotain sellaista, joka tekisi maapallosta kaikkia muita paikkoja paremman. Niinpä Jumala päätyi luomaan itsestäänsä fursonan eli turripersoonan, jonka hän nimesi johdonmukaisesti labradorinnoutajaksi. Labradorinnoutaja oli niin jumalallinen olio, että Allah ja Jahve tulivat kateellisiksi serkulleen. Kuitenkin, Jumala lähetti labbiksen maapallolle, jossa se sai suuren suosion niin ravinnonlähteenä, uhrilahjana kuin myös seurakoirana. Siitä lähtien Jumalalla ei ole ollut tarvetta ajatella maapallon hävittämistä, sillä labradorinnoutajan saavuttua maapallolle se muuttui automaattisesti muita Jumalan luomia paikkoja paremmaksi.

VäritMuokkaa

Rotumääritelmän mukaan labradorinnoutajia on kolmen värisiä. Väreistä musta kuvaa monien mielestä perinteistä Sielua. Keltaisen väriset labradorit sekoitetaan usein kultaisiin noutajiin, vaikkakin näin sekoittavat yleensä vain epäsivistyneet juntit. Ehdottomasti paras väri labradorinnoutajissa on kuitenkin ruskea, tarkemmin ottaen maksalaatikonruskea ja slangissa paskanruskea. Väri on paras siksi, että sävyn muistuttaessa paskan väriä, kokevat omistajat usein samaistumista koiraansa.

TunnistaminenMuokkaa

Vaalean labradorin sekoittaa helposti kultaiseennoutajaan, mikä saattaa monesti koitua kohtalokkaaksi, varsinkin jos on iskemässä koiran omistajaa. Labradorinnoutajaa kun ulkoiluttaa monesti yhteiskuntaan sopeutunut tai sopeutumaton henkilö kuten metsästäjä, opiskelija, poliisi tai narkomaani. Kultainennoutaja taas löytyy pääsääntöisesti ainoastaan kuolemassa nestehukkaan tai lämpöhalvaukseen Volvo V70 -merkkisten autojen takakonteista tai omistajien hylkääminä ojasta, kun omistaja mieluummin hankkikin labradorinnoutajan.

KäyttöMuokkaa

Labradorinnoutaja on monikäyttöinen koirarotu. Sillä on luonnostaan suunnaton kiinnostus mm. ruokaan, koiranruokaan, ihmisen ruokaan, ruokaan jonka mä aijoin syödä :(, toisten koirien paskaan, huumeisiin sekä eläinten ja ihmisten jäännöksiin. Nämä ominaisuudet tekevät siitä kaikkien rakastaman rodun, sillä kuka muka ei pitäisi ruoasta ja huumeista? Labradorinnoutajia voi myös käyttää pelastamaan hukuttautuvia ihmisiä, vaikkakin yhdeksässäkymmenessä yhdeksässä prosentissa pelastustapauksia koira itsekin hukkuu. Yleensä se on surullisempaa, kuin jos pelastettava ihminen hukkuu.

Labradorit ovat luonnollisesti kaikkia muita koirarotuja älykkäämpiä, ja niiden älykkyys voi olla jopa kymmenen vuotiaan jonnen tasolla. Labradorien tiedetään manipuloivan ihmisavoija sen avulla, että ne esittävät etteivät ymmärtäisi mitään. Labradorit ovat lisäksi yhteistyöhaluisia, positiivisia ja siedettäviä, toisin kuin ihmisseura melkein ikinä. Todistetusti labradorrinoutajien avulla pystyy parantamaan masennusta, psykopatiaa ja jopa tyhmyyttä.

JalostusMuokkaa

Labradorinnoutajan ja chihuahuan risteytystä kutsutaan kiinanharjakoiraksi (vrt. hevonen + aasi = muuli). Labradoodle on taas sekoitus laradoria ja pölyhuiskaa. Labradorien kasvatus on helpompaa kuin hengittäminen ja siksi sinustakin voi tulla labbisjalostaja tehokkaalla kahden päivän jalostajakoulutuksella. Halvimmillaan labradorinnoutajan hinta ostettaessa on kevyen miljoonan euron paikkeilla, sillä pitäähän kasvattajienkin jotenkin heidän vuokransa ja kaljansa maksaa.