Lapsen vieraannuttaminen toisesta vanhemmastaan

”Koska tästä aiheesta joka tapauksessa tehdään artikkeli, ja koska siinä väistämättä tullaan antamaan esimerkkihenkilöitä, voin vain sydämestäni toivoa, että siinä puhutaan oikeista vanhemmista. Tarkemmin sanoen Juho Eerolasta. Mieluummin hän kuin joku muu. Häneen ei tehoa mikään muu kuin se, että hullujen ilmainen julkaisumahdollisuus jutuilleen osuu omaan nilkkaan.”

~Halal Holli al-Kur'i
Juho Eerola. Huomaa vanhemman tyttären puuttuminen kuvasta.

Toisesta vanhemmasta vieraannuttaminen on todellinen ilmiö. Vaikka sitä harjoitetaan kuuluisimmin avio- ja avoerotilanteissa, tulee muistaa sitä tapahtuvan muulloinkin. On isiä, jotka avuttomina sopeutuvat puolisoidensa laatimiin rytmeihin, jotka takaavat sen, etteivät isät ja lapset koskaan ole kotona saman aikaan, tai joihinkin muihin tämän tapaisiin. Nämä nöyryytetyt miehet ovat temperamenttiinsa kuuluvan hiljaisuuden, joka on rikkaus, tähden täysin piilossa julkiselta silmältä.

Itse asiassa toisesta vanhemmasta vieraannuttaminen on suhteessa tilanteiden kokonaismäärään sekä absoluuttisesti huikeasti yleisintä ei suinkaan erossa, vaan toisen vanhemman kuollessa johonkin. Lapset eivät voi vaikuttaa vanhemman kohtaloon hengen lähdettyä, joten valta jää kokonaan lesken käsiin. Patoutunut katkeruus johtaa toisen sulkemiseen omasta elämästä ja omaan yksinoikeuteen lapsiin yhdellä ainoalla hautaustoimenpiteellä, jota ruumis ei yleensä kykene vastustamaan.

Aiheesta muuallaMuokkaa

  Tämä artikkeli on tynkä, joten isommat kiusaavat sitä.
Pidä pienemmän puolta laajentamalla artikkelia.