Lauri Törni

Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Lauri Törnistä.
Lauri Törni
Car bomb smile.JPG
Malliesimerkki siitä, miten Törni selviytyi tukalastakin paikasta, suoraryhtisenä ja elämäniloisena.
Koko nimi: Lauri Allan Törni, Larry A. Thorne
Syntymäaika: 1913
Syntymäpaikka: Viipuri
Uskontokunta: katolinen
Kuolintapa: Lentotapaturma
Hiusten väri: ruskea
Saavutukset: Vastusti kommunismia viimeiseen hengenvetoon asti.
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Vitun hyvä jätkä, tarjosi kaljaa.
Pilkkanimet: Lasse, vakaumuksellinen pasifisti

Lauri Allan "Torni Töni" Törni (Larry Thorne, s. 19. toukokuuta 1913, Viipuri– k. 18. lokakuuta 1969, Vietnam) oli suomalainen rambo, joka taisteli kuudessa eri armeijassa sotilasarvonaan kapteeni. Ensin hän taisteli ryssiä vastaan talvisodassa. Hän huomasi pitävänsä sotimisesta. Sitten hän ryhtyi natsiksi liittyen Saksan armeijaan. Lopulta hän meni Amerikkaan ja lähti Vietnamiin, jossa humalainen helikopterilentäjä lensi suurta vuorta päin. Törni oli tässä kopterissa matkustajana. Onnettomuudessa Törni räjähti miljooniksi pillunpäreiksi. Lohdutuksena kuitenkin mukana olleet jenkit saivat saman kohtalon.

LapsuusMuokkaa

Törni syntyi varakkaaseen perheeseen Suomessa. Huhun mukaan hänen ensimmäinen sanansa olisi ollut: "Bordelli" (ilotalo). Viidenteen ikävuoteensa asti Lauri käytti aikansa lakikirjojen äärellä. Tämän takia hänestä tuli poika, jota oli erittäin vaikea rangaista mistään. Kun päiväkodissa hoitaja kyseli, kuka oli tönäissyt Pikku-Karpon kuralammikkoon, Lauri esitti niin pomminvarmoja perusteita, että hänet todettiin syyttömäksi, vaikka puoli luokkaa vannoi sen olleen hän. Näissä syytöksissä Lauri vetosi sekopäisyyteen ja ´mahdolliseen lahjontaan, sekä luokkatovereidensa likinäköisyyteen. Törnin täyttäessä kahdeksan hänen vanhempansa ostivat pojalle Pikku-kemistin lelupakkauksen. Innoissaan Lauri kehitti sillä aidon ydinpommin, jota hän ei viisaana miehenä räjäyttänyt, mutta jonka uraanipitoisuus riitti tappamaan vanhemmat ja saastuttamaan talon asumiskelvottomaksi. Ydinpommia käytettiin myöhemmin toisessa maailmansodassa. Tuntemattomasta syystä Lauri kuitenkin selvisi itse ulos talosta.

ElokuvatMuokkaa

Vanhempien kuoltua ja talon saastuttua Törni päätti perustaa oman elokuvayrityksen. Sen nimeksi tuli "Tönianimation" (Törni jätti tahallaan nimestä r:än pois). Törni teki elokuvansa itse, omalla videokamerallaan, jonka hän pystyi ostamaan pantattuaan kolme kultahammastaan, jotka hän oli saanut lahjaksi vanhemmiltaan. Törnin ensimmäinen elokuva oli "Minä, Törni". Se kertoi hänestä itsestään. Sitten tuli uusi ongelma: missä hän pystyisi näyttämään elokuvaa kenellekään? Niinpä hän sitten eräänä yönä murtautui rakennukseen, jossa elokuvia pyöritetään valkokankaalla. Juuri sinä iltana oli elokuva "Kurkunleikkaajien saari" saamassa ensi-iltansa, ja väkeä oli valtavasti. Törni sujahti studioon, ja laittoi "Kurkunleikkaajien saaren" tilalle oman elokuvansa. Rakennuksen työntekijät eivät huomanneet mitään väärää pistäessään filmin pyörimään. Hämmästys oli melkoinen, kun merirosvofilmin sijaan kankaalla alkoi pyöriä yhdeksänvuotiaan pojan yksinpuhelu. Katsojat olivat tietenkin haltioissaan, ja elokuva oli loppuunmyyty seuraavan kuuden kuukauden ajan. Tönianimationista tuli myöhemmin Finnkino, jonka omistaja on tällä hetkellä Törnin hyvä ystävä, Mauno Koivisto.

KuolemaMuokkaa

Talvisodassa Törni osoitti hämmästyttävää tehokkuutta, kun hän sai yksin Neuvostoliiton kaksi komppaniaa (joihin kuului noin viisisataa miestä ja kahdeksankymmentä panssarivaunua) mottiin, minkä jälkeen hän tuhosi ne pelkällä puukolla varustettuna. Jatkosodassa hän pääsi tätäkin pidemmälle, minkä johdosta Mannerheim tarjosi hänelle ryypyt. Sodan loputtua raivohullu Törni lähti Vietnamiin jatkamaan sotaa. Valitettavasti häntä kuljettaneen kopterin kuski oli umpikännissä, ja kopteri rysähti vuorta päin. Kuolemansa jälkeen Törni pääsi rauhaa edistävien tekojensa johdosta taivaaseen.

Katso myösMuokkaa

  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.