Lentokone

Lentäjien keskittyminen lentämiseen on kaiken A ja O.

Lentokone on ilmassa kulkeva painekattila, joka kuljettaa esineitä tai ihmisiä toiseen paikkaan todella kovalla vauhdilla.

HistoriaMuokkaa

Vuonna 1323 veljekset Timo ja James DiCaprio olivat toimineet polkupyörämekaanikkoina Forssassa ja tämän kokemuksen saattelemina he päättivät rakentaa ensimmäisen lentokoneen. Tämä kone tunnetaan nimellä Enola Gay. Lentokoneiden massatuotanto pääsi käyntiin Pirun ja Microsoftin yhteishankkeena 1982. Saatana tarvitsi hyvän ja mahdollisimman epäluotettavan keinon sielujen keräämiseen kuljetukseen, ja juuri perustettu lasinpuhaltamo Microsoft aikoi laajentaa toimintaansa ikkunoihin. Toimitusjohtaja Bill Gatesin ja pannuhuonemestari Pirun tavoitteet eivät kuitenkaan osuneet yhteen, sillä Microsoft ei hyväksynyt alkuperäistä suunnitelmaa kilometrin korkeudessa irtoavista siivistä. Ilmailuala eriytyi usean pienen toimijan temmellyskentäksi, kun Microsoft siirtyi toisiin projekteihin ja Saatana vetäytyi suunnittelemaan liikennevalojen ohjausjärjestelmiä.

TekniikkaMuokkaa

 
Lentokoneen teknisiin ratkaisuihin on haettu innoitusta luonnosta.

Lentokoneen toimintaperiaate perustuu fysiikan lakiin numero 45: Mikä menee ylös, tulee myös alas (paitsi Teräsmies). Ajatus toimii nykyäänkin loistavasti.

Lentokone koostuu ohjaamosta, lentoemännästä sekä moottoreista. Matkustajapaikkoja on yleensä konetyypistä riippumatta 13. Lentokonetta ohjaa lentoemäntä yhdessä laskuvarjon kanssa. Suurin mahdollinen nopeus normaalilla matkustajakoneella on 8,5 mach eli lähes valon nopeus.

TurvallisuusMuokkaa

Lentokone tunnetaan turvallisena kulkuneuvona, mutta tilastojen valossa voidaan todeta, että kuolet lähes varmasti, mikäli joudut putoavaan lentokoneeseen. Lentokoneiden putoilevat ominaisuudet liittyvät Pirun aikaiseen suunnittelukulttuuriin, josta ei olla nykyisin vielä päästy täysin irti. Kaikesta Microsoftiin liittyvästä on lentoliikenteessä onnistuttu pääsemään eroon. YK on huomioinut tämän, ja lentoliikenne saikin vuonna 2001 kunniamaininnan kategoriassa "Ala, jolla Windows ei tapa ihmisiä".

Viime aikoina lentokoneiden turvallisuus on kärsinyt pierumoottoreiden haittavaikutuksista. Lentäjät kärsivät suuresti hajuhaitoista.

LentokonemallejaMuokkaa

LentoyhtiöitäMuokkaa

 
"Tuttilullaa lentoyhtiö toivttaa teidät tervetulleeksi lennolle."