Leonardo da Vinci

(Ohjattu sivulta Leonardo)
Leonardo da Vincinen
Leonardo da Vinci.jpg
Koko nimi: Leonardo di ser Pieru da Vinci
Syntymäaika: 1452
Syntymäpaikka: helvetti
Uskontokunta: katolilaisuus
Kuolintapa: lopetti hengittämisen
Hiusten väri: {{{hiusten_väri}}}
Saavutukset: Ei ollut saavutuksia
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
da Vinci -koodi on kai vielä muotia
Pilkkanimet: Lehtolapsi, hintti, partajaakko, väinämöinen

Leonardo da Vinci (15. huhtikuuta 14522. toukokuuta 1519) oli läski italialainen keksijä, taiteilija, parrankasvattaja, teini-ikäinen mutanttininjakilpikonna, sarjamurhaaja ja koodaaja, saattoi olla mekaanikko . Leonardo keksi kaiken, mitä muinaiset kreikkalaiset ja kiinalaiset eivät vielä olleet ehtineet keksiä. Kohteliaisuudesta hän jätti pari juttua, kuten hehkulampun ja puhallettavan kampiakselin Thomas Alva Edisonille. Leonardo kehitti myös merkittävän koodin, jonka amerikkalainen tutkija Dan Brown on selvittänyt. Jotkut asiantuntijat ovat tosin huomauttaneet, että Leonardo olisi ehkä kirjoittanut koodinsa italiaksi eikä englanniksi, ihan vain siitä syystä, ettei hän osannut lainkaan englantia.

Leonardo oli tyypillinen renessanssi-ihminen: hän teki noin 600 vallankumouksellista keksintöä, tutki ihmisen anatomiaa, insinööritieteitä, mekaniikkaa, optiikkaa ja astronomiaa tarkemmin kuin kukaan koskaan aiemmin ja jokainen taulu, jonka hän maalasi, oli automaattisesti mestariteos. Lisäksi Leonardo tiesi kaiken. Tämä oli mahdollista vielä 1400-luvulla, kun ei tiedetty vielä kovinkaan paljoa mistään nykyaikaan verrattuna.

Elämä ja teotMuokkaa

NuoruusMuokkaa

 
Leonardo osoitti huomattavaa taiteellista kypsyyttä jo Firenzen lastentarhassa hän oli siellä ihan ketun nörtti)(.

Leonardo syntyi renessanssin ajan Toskanassa 1452. Hän oli ilmeisesti avioton lapsi, joka osoitti varhaista kypsyyttä rakentamalla kolmivuotiaana Mecano™ -sarjansa osista tuulivoimalla toimivan pesukoneen, jossa oli neljä eri pesuohjelmaa ja jota voitiin käyttää myös katapulttina. Leonardo oli raivostuttavan pikkuvanha koulussa ja lähetti tunneilla peilikirjoituksella laadittuja kirjelappusia. Hän neuvoi opettajiaan joka asiassa ("Tuo peruukki ei kyllä minusta näytä aivan luonnolliselta, Isä Domenico") ja jäi usein jälki-istuntoon. da vinski oli kakkemainen nörtti Tämä on tietysti silkkaa valetta, mutta sen tarkoituksena on rohkaista niitä oppilaita, joilla on vaikeuksia koulussa ja jotka sattuvat lukemaan tätä artikkelia. Vähän niin kuin se juttu, että Einstein oli huono koulussa. Siksi tämä vale on erittäin hyvin perusteltu.

 
Renessanssi
Henkilöt

Renessanssin helvetillisin
Renessanssin tappavin
Renessanssin espanjalaisin
Renessanssin koppavin
Renessanssin rohkein
Renessanssin viriilein
Renessanssin tumpeloin
Renessanssin puolalaisin
Renessanssin katu-uskottavin
Renessanssin kieroin
Renessanssin mannertenvälisin
Renessanssin puhdasoppisin
Renessanssin mahtipontisin
Renessanssin tylsin
Renessanssin homeopaattisin
Renessanssin rikkiviisain
Renessanssin suomalaisin
Renessanssin ruotsalaisin
Renessanssin koukeroisin
Renessanssin paras

Ilmiöt

Humanismi
Kirjapainotaito
Uskonpuhdistus
Suuret löytöretket

LuomiskausiMuokkaa

Leonardo ei koskaan kirjallisesti kuvannut yksityiselämäänsä, mikä tarkoittaa tietysti sitä, että hänellä oli varmasti paljon järjettömiä salaisuuksia. Sen sijaan hänen aikuiselämänsä oli hämmästyttävän tuotteliasta, mikä johtui siitä, että Leonardo ei nukkunut koskaan. Ei ikinä. Hänellä oli siis paljon aikaa suunnitella sotakoneita, leikellä ruumiita auki ja maalata. Leonardo oli jopa niin toimelias, ettei ehtinyt koskaan edes ajaa partaansa. Tästä aiheutui merkittäviä turvallisuusriskejä. Kerran Leonardon parta takertui hänen suunnittelemaansa uudenlaiseen heittokoneeseen sillä seurauksella, että laite linkosi Leonardon valtavalla voimalla Adrianmeren yli. Hän ei kuitenkaan jäänyt neuvottomaksi, vaan rakensi toisella rannalla ulkomuistista samanlaisen koneen, jolla sinkosi itsensä takaisin Italiaan.

Leonardo kehitteli useita katapultteja, 33-piippuisen tykin, muurinmurtajia ja varhaisen panssarivaunun. Hän suunnitteli myös ensimmäisen kaasunaamarin sotilaskäyttöön. Monet ovat sittemmin nauraneet Leonardolle, joka näin keksi kaasunaamarin ennen taistelukaasujen käyttöönottoa. Nämä pilkkaajat eivät liene koskaan vierailleet 1400-luvun sotilaskasarmilla.

On todennäköistä, että Leonardo da Vinci keksi myös BASE-hyppäämisen. Hänen laskuvarjo-designiään kokeiltiin vuonna 2008, ja se toimi täsmälleen oikein ja sen mittasuhteet olivat aivan oikeat. Mistä voidaan päätellä, että Leonardo da Vinci tai joku hänen apulaisensa oli rakentanut sellaisen ja kokeillut sellaista. Koska tuolloin ei vielä ollut lentokoneita, niin ainoa tapa harrastaa laskuvarjohyppyä oli hypätä BASE-hyppy - siis jostain korkealta tornista, sillalta tai vuorenjyrkänteeltä.

 
Leonardo keksi myös varhaisen tulostimen, joka kärsi jo tuolloin tutuista ongelmista.

Leonardo muistetaan nykyisin erityisesti maalauksistaan. Kuuluisimpia hänen töitään ovat La Gioconda eli Mona Lisa, Sammon puolustus, Viimeinen ehtoollinen ja edellistä harvemmin nähty Viimeinen dagen efter.

KoodiMuokkaa

Leonardo harrasti salakirjoitusta ja keksi eräänä sateisena iltana 58 erilaista murtovarmaa koodausjärjestelmää yrittäessään hakkeroida Niccolò Machiavellin kotisivuja hikipedia assa. Hän päätti muuntaa suurimmat salaisuutensa salaperäiselle koodikielelle maalauksiinsa ja muistikirjoihinsa. Näihin salaisuuksiin kuuluvat mm. seuraavat tiedot:

  • "Jeesus meni naimisiin ja hänellä oli jälkeläisiä"
  • "Katolinen kirkko salaa jotain" (uu, mikä yllätys!)
  • "Ulko-oven avain on piilossa ovimaton alla"
  • "Pontius Pilatus oli kalju"
  • "Kasvatin parran peittääkseni leuassani olevan ison luomen"

Tunnettuja keksintöjäMuokkaa

 
Varhaisen geenitekniikan kehittäjä Leonardon tunnetuimpia saavutuksia oli kahdeksanraajainen mies.
rick roll

ISIS

  • digisovitin
  • Br-muovi
  • SCART-liitin
  • uloste

kusi

Katso myösMuokkaa

Eikö olekin hämmästyttävää? Kokonainen artikkeli Hikipediassa, jossa ei kertaakaan väitetä henkilöä homoksi! Ja sitä paitsi Leonardo oli homo! Öh, mutta nythän se mainittiin tässä...