Lucrezia Borgia

Lucrezia Borgia matkalla antamaan hyvänyönsuukkoa veljelleen. Lucrezia olikin lempeä nainen, joka antoi mielellään halauksia. Koska hänen lempeydestään saattoi saada yliannostuksen, hänen kanssaan tekemisissä oelvat kantoivatkin usein mukanaan vastamyrkkyä kantaridiinia vastaan.

Lucrezia Borgia (1480–1519) syntyi kristilliseen perheeseen. Perinteisten perhearvojen mukaisen kasvatuksen takeeksi hän varttui renessanssiaikana ja hänen isänsä oli paavi Aleksanteri VI ja hänen veljensä oli kardinaali.

Lucrezian tärkein rooli naisena olikin mennä perinteiseen avioliittoon, jonka hän tekikin parhaalla mahdollisella tavalla, hänen isänsä valitsemien miesten kanssa. Erityisen kunniakkaiksi Lucrezian avioliitot tekee se, että hän avioitui perinteisellä heteroseksuaalilla tavalla kolme kertaa. Puolisoina olivat

  1. Ylimys Giovanni Sforza, jonka impotenssin takaamana Lucrezia eli neitseellisen hyveellistä elämää kuten kunnon kritityn kuuluukin.
  2. Alfonso d'Aragon, herttua ja kristitty.
  3. Alfonso d'Este, myös herttua ja kristitty.

Lucrezia täytti myös velvollisuutensa naisena ja ryhtyi äidiksi. Hän ei tehnyt aborttia. Lisäksi hänet täytti syvä rakkaus veljiään ja isäänsä kohtaan. Perheen läheisyydestä puhuttiinkin Lucrezian elinaikana paljon. Näin siveellisen hyvän elämän seuraaminen tuotti mainetta joka kiiri Lucrezian edellä minne tahansa hän menikin.

Katso myösMuokkaa